Reklama

Reklama

Ptačí úlet

  • USA Free Birds (více)
Trailer 2

Film Ptačí úlet je příběhem dvou odvážných krocanů, kteří vymyslí ambiciózní plán. Jejich misí je vrátit čas a zachránit sebe a další svého druhu od jistého konce. Cíl je jasný – ukradnout vládní stroj času, vrátit se do sedmnáctého století a odstranit krůty ze svátečního stolu Dnu díkůvzdání jednou provždy! Ptačí úlet je plný dobrodružství, zábavy, dojemné lásky, loajality a odvahy. Je to příběh dvou hrdinů a jejich šíleného pokusu změnit dějiny. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (24)

Trailer 2

Recenze (99)

TommyDiamond 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem si nečetl o čem, že to film je, tak jsem očekával něco podobného slepičímu úletu (2001). Ovšem hluboce jsem se spletl. Ptačí úlet byl originální a vysoce zábavný příběh. Krocan Reggie, který se vydává nedobrovolně do minulosti (přesněji těsně před prvním díkuvzdání), aby navždy vyškrtl s hodovní tabule krutí maso. Čeká ho dobrodružství, které dokáže pobavit, rozesmát i nadchnout nečekaným průběhem. Musím uznat, že Ptačí let se velmi vydařil. Bez problémů předčil Já,padouch2, Letadla, Turba a i třeba velmi vydařené Croodsovi. Podle mě je společně s Příšerkami s.r.o. tím nejlepším co jsem mohl v animovaném světě v roce 2013 vidět. Dávám jasné čtyři hvězdy ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ten nápad není úplně špatný, respektive alespoň zde nějaký je, ale stejně už tak nějak od začátku tušíte, jak to vlastně sele nejen dopadne, ale tak trochu i to, jak to bude probíhat. Jsou tady emoce, je tady nějaký ten vtip, ale stejně se neubráníte dojmu, že už jste to viděli i jinde. Vtípky jsou takové obyčejné, stejně tak ty emotivní scény. Prostě průměrný film, který překvapivě ani tak neohromí svou animací. ()

Reklama

Mikeel 

všechny recenze uživatele

Stěžejní motiv Ptačího úletu, jak už český překlad sám napovídá, vykráda klasiku od Aardmanů Slepičí úlet. Akorát, že Slepičí úlet, ač o dost starší, strčí animací tenhle film hravě do kapsy a svými vtipy rovněž. Taky mi trochu vadila ta očividná agitka na to, nežerte krocany, jsou to taky živé bytosti. Slepičí úlet v sobě něco takového samozřejmě taky skrýval, ale bylo to daleko jemnější. Toť vše, co se rozdílů týče. Jinak je Ptačí úlet poměrně svižný oddechový animák na jedno zhlédnutí. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

A opět jeden zvířátkový animák, tentokrát v hlavní roli jsou krocani. A co víme o krocanech? No že se jedí na Díkuvzdání a právě toto chce změnit dvojice hrdinů - chytrý, ale trošku bojácný Reggie a odvážný, leč trošku bláznivý Jake. Podaří se jim ukrást stroj času a vrátit se do roku 1621, kde chtějí zabránit, aby krocani vůbec přišli na jídelníček. Potkávají své předky a stojí proti hladovým lidem i fanatickému kapitánovi, který chce krocaní hejno pochytat stůj co stůj. Musím uznat, že ač je to ptákovina s některými nepochopitelnými scénami (tanec), bavil jsem se skvěle a ke konci to je na animák nečekaně strhující (obsazování domova, krocaní útok), dojemné a velkolepé. A cokoliv kde se cestuje časem bude pro mě vždycky super. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si úspěšně spletl Ptačí úlet se Slepičím úletem (který tím pádem stále plánuju). A to mi ani po přečtení popisu nedošlo, že když se mluví o krocanech, asi tam slepice nebudou. No, co už. Býval bych řekl, že je to doslovná ptákovina, což vesměs byla. Humor naprosto stupidní, to samé první polovina děje. Nicméně náhlé potemnění, leč jen chvilkové, dost mile překvapilo. Taktéž námět cestování časem, který animákům jinak moc nepřísluší. Přes to všechno stále zůstává dost výběrový humor stupidního rázu, plytké postavy a děj, který lze ocenit tak z poloviny. Sympatii tomu ale upřít nelze, jiné animáky tohoto druhu bývají spíš odpudivé (např. Strašpytlík a to je Disney). 55% ()

Galerie (133)

Zajímavosti (8)

  • Pri prvom naštartovaní časostroja dôjde k prudkým fyzikálnym abnormalitám vrátane prerušenia gravitácie, ku ktorým pri ďalších cestovaniach časom už vôbec nedochádza. (ČSFD)
  • Původní název filmu byl Turkeys. (Illuminare)
  • Větou: "To jsou ale Angry Birds!" indián odkazuje na hru "Angry Birds", v době uvedení populární hru na mobilní telefony. (Dracconnis)

Reklama

Reklama