Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh dívky z města jménem Caroline, která se přestěhuje do malého městečka a zaplete se do milostného trojúhelníku s největším fešákem z fakulty a jejím učitelem ze střední, panem Andersonem a Thurstonem, jejím spolužákem a huličem. Sedmnáctiletá Caroline Wexler čelí noční můře každého dospívajícího: její ovdovělý otec se rozhodl přestěhovat z velkoměsta doprostřed pustiny. Když Caroline zjistí, že se svými novými spolužáky nemá vůbec nic společného, následuje jedinou osobu, která se stala objektem jejího zájmu – svého pohledného mladého učitele, pana Andersona. Vše vyústí v bizarní milostný trojúhelník, když se k nim připojí sladký potížista, spolužák Thurston. Nenechte si ujít tento nadčasový příběh, který doprovází vábivý indie soundtrack. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (145)

Bukk 

všechny recenze uživatele

Když dva se rádi mají, když v lednu je jak v máji...jenže někdy nám ten život dovede rozdat pěkně kruté karty. Co s tím pak? Po nástupu na jinou střední to bývá těžké, zvláště ve filmech ze zemí za velkou louží. A každý se s tím pere po svém. Nevím, jestli si začít s učitelem je cesta nejlepší, ale jako jedna z částí filmu to svůj účel splnilo. Všechny linie příběhu do sebe zapadaly a já jen čekala na vyvrcholení. Překvapení se dostavilo. Žádná teen slaďárna se nekonala a to byla úleva (po nějaké době). ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Od té doby, co jsme se dozvěděli, že sovy nejsou tím, čím se zdají , zároveň víme, že na filmy z amerických maloměst je potřeba dát si velký pozor. Pod chatrnou fasádou úhledných dřevěných domků se skrývá ledacos, co nechce být odhaleno. Jenomže vždycky to odhaleno je, ať už to jakokoliv škrábe a kope kolem sebe, když je to taženo na světlo. ______ KOUSEK DĚJE Dívka, která se tváří jako drsňačka, narazí na na kluka, který vypadá jako jeliman, jenomže to má v hlavě srovnané mnohem víc než ona. Přes všechny překážky, z nichž většinu si nastraží dívka sama, je pak z toho láska jako trám. Ještě o to větší, že je to už jen vzpomínka na první hluboké zamilování, které v souladu s životní - a nikoliv s tou filmovou - realitou, nevydrželo až do šťastného konce - ať už si pod tím představí kdo chce, co chce. Pokud za štěstí nepovažujeme, že ze sebe dívka dokázala shodit tu zdánlivě drsnou slupku, která stejně ubližovala hlavně jí. ____ Temné proudy pubertální sexuality, strach ze života a ze samostatnosti oddalované drogovými seancemi se projevil i hmotně v postavě vraha bez motivu. Protože život je nebezpečný a sejme tě, i když jsi nevinný. Což není nikdo. _____ P. S. Nezdá se vám, že na Reece Thompsonovi je něco až znepokojivě ženského? ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Romantika sa veru nekonala, no a dráma to bola taktiež dosť nevýrazná. Celkovo sa mi zdal celý ten príbeh dosť podivný a ani tá zápletka nebola nejaká oslnivá. Určite som od tohto filmu očakával viacej, a nielen príbeh posekaný do rôznych pasáží, ktoré boli prelínané akýmisi tajomnými vraždami. No a to som stále veril, že predsa len na konci sa niečo veľké stane, čo zmení celý môj pohľad na film. Stalo sa v závere toho naozaj veľa, ale žiadna z tých udalostí nebola tou vytúženou čerešničkou na torte. A čo sa posolstva týka? Hmmm, asi len to, že by človek nemal predčasne niekym pohŕdať - lebo náhodou by sa mohlo stať to, že medzi tým všetkým pohŕdaním zrazu zistíme, že sme sa do toho človeka zaľúbili... No na viac ako 2 hviezdičky to veru nebude, hoci Kat Dennings bola skvelá a taktiež treba pochváliť aj dobré hudobné kulisy. ()

F.man 

všechny recenze uživatele

To je mi panečku debut. Takhle skvěle namíchat romanci na stísněnou atmosféru venkovského maloměsta, do detailu rozebrat jednotlivé postavy, tak aby byly jasné a uvěřitelné, rozjet v podstatě několik jejich paralelních příběhu, a vše zamíchat do líbivých záběrů podpořených skvělých soundtrackem? Nezbývá mi než souhlasit s Radkem99 - Americká krása pro náctileté po kanadsku, je docela příhodné označení. Klobouk dolů Michaeli Goldbachu. Píšu si tě, stejně jako Kat Dennings a těším se na další kariéru. I am not here to save you, I am the main character of my life ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Dost dobré drama a vlastně i maximálně funkční romantický film. Chemie mezi postavami funguje na výbornou, některé hollywoodské snímky by mohly závidět. Líbila se mi propracovanost scénáře a celkově hodně rozmanitá porce emocí. Od úzkosti, až po napětí a ve finále i pocit uspokojení s happy endu. Melancholicky laděný soundtrack rovněž zahřál na duši. Herecké výkony jsou na hodně solidní úrovni, avšak postava hlavní hrdinky byla místy fakt protivná. Ale i takový život bývá a je hezké vidět, že se lidé dokáží poučit ze svých chyb. Ač to v reálu bývá někdy hodně problematické. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (4)

  • Názov filmu je prebratý z albumu skupiny Sonic Youth a keďže je meno hlavnej postavy Thurston, podobne ako lídra kapely Thurstona Moorea, je zjavné, že film má čiastočne záujem vzdať hold tejto alternatívnej hudobnej skupine. (Arsenal83)
  • Film sa nakrúcal vo Vancouveri (Kanada). (Arsenal83)
  • Když se Caroline (Kat Dennings) s Barrym (Josh Lucas) pohádá, omylem shodí hrnek s kávou na zem a ten se rozbije. V dalších záběrech je však vidět hrnek zpátky na stole a nepoškozený. (DJDVD)

Reklama

Reklama