Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Iceman je pravdivý příběh o Richardu Kuklinskim (Michael Shannon), notoricky známém zabijákovi a milujícím otci rodiny. Svou přezdívku si vysloužil zmrazením těl svých obětí, což zatajovalo dobu úmrtí a svedlo policii mimo stopu. Byl to muž, který měl sklony k násilí a rovněž vytěsňováním následků, tak aby vytvořil idylický rodinný život. Jeho rodina a sousedé věřili, že byl průměrný podnikatel a neměli tušení o jeho druhém životě. Kuklinski zabil během svého života přes sto lidí. Nikdy necítil výčitky svědomí s výjimkou bolesti, kterou způsobil své rodině. (DannyBoy80)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (185)

emma53 

všechny recenze uživatele

Rozhodně je dualita Kuklinského života zajímavá přinejmenším už jen proto, že jeho rodina neměla ani potuchy, kdo s nimi sedí u stolu. Jestliže píší, že měl sklony k násilí, tak ať mi nikdo neříká, že si toho manželka nebo kdokoliv z jeho blízkého okolí ani trochu nevšimnul. Ale dobře, budu se snažit tomu uvěřit, když zavřu obě oči. A to je to nejmenší, co mě trochu rozladilo. Ani ne ta vleklost, ale ty stále se dokola opakující momenty střílejícího Kuklinskina lidi jak housky na krámě, pouze v různých obměnách, kdy to prostřídal s kyanidem i když o tom byl vlastně celý jeho život. Většinou očekávám i u životopisných filmů, že si odnesu něco o čem budu alespoň trochu přemýšlet a něco to ve mě zanechá. Tady toho bylo minimum a za sebe můžu napsat, že v tomhle případě to byl hlavně se svým nečitelným pohledem naprosto excelentní Michael Shannon, který z Icemana udělal mírně nadprůměrný snímek. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Iceman Shannonovi padl jak prdel na hrnec. On má charisma na rozdávání a výraz zabijáka, jako málokdo. Škoda ale, že je příběh tak suše vyprávěný, bez emočně, kostrbatě, místy nesourodě a bez šťávy, tak aby se obsáhlo hodně okolostí a drobností. Což z toho dělá lehce monotónní celek, kterému chybí tempo. Je to škoda, protože námětově to má dle mého velmi silnou základnu postavenou na skutečném příběhu a samotná plejáda herců, od brilantního tahouna Shannona přes miniroličku Franca až po chladnokrevného Chrise, Liottu, nebo dlouho neviděného Schwimmera, skýtala opravdu zajímavou podívanou. Takže obsazení mě hodně potěšilo. Výsledek samotný, i když je to poctivá práce s parádním obsazením, už taková odrovnávačka bohužel není, a je to škoda. Scénář by zasloužil secsakramensky vytunit! ()

Reklama

Marsik 

všechny recenze uživatele

Skutečný příběh, skutečná postava. K tomu není co říct. Ale filmové zpracování, pokud chce diváka zaujmout, musí mu nabídnout něco zajímavého a neokoukaného. Zde jsem nic nového nezaregistroval. Snad jen mohu potvrdit, že Michael Shannon je dobrý herec s charizmatem. Ale celkově mě Iceman nikterak nezaujal. Průměr. 66% ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Sem tam někoho jen tak típnout je určitě dobrý relax. Zvlášť, máte-li za manželku Winnonu, která vám vyčóruje všechny prachy, jen co zamhouříte oko. Někudy to ven prostě musí a znáte to, někdo má rád chlapy, jiný je zase nájemný vrah. Pan Shannon se pro takové role narodil. Počítám, že mu to tatík dával v mládí taky pěkně sežrat, čemuž dokonale nasvědčuje jeho výraz. Jestli jste někdy přišlápli ropuchu a dívali se jí při tom do xichtu, víte, o čem mluvím. Ačkoliv je hlavní role obsazena dokonale, myslím, že pokud by scénárista nebyl slečinka, dalo se z toho vymáčknout daleko víc tepenných krvácení, tekoucích mozků a vyhřezlých střev, pročež musí pozorná jury nějaké ty dvě hvězdy za umělecký dojem nekompromisně strhnout. ()

joker.george 

všechny recenze uživatele

Stejně jako postavy ve filmu ani my nemáme moc příležitostí se dostat Icemanovi pod kůži, a když už se nějaká šance naskytne, tak se zařadí mezi slabší a zbytečnější části, hlavně kvůli absenci excelujícího Michaela Shannona. Příběh se posouvá dopředu houževnatě a pomalu, a v tom je jeho síla, protože když se snaží na sebe nabalit další vrstvy, tak se začíná tříštit jeho intenzita. A škoda jen toho konce, který nastane zničeho nic a nepřinese jakoukoli katarzi. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (9)

  • Natáčalo sa od 14. decembra 2011 do 31. januára 2012 v New Yorku a Louisiane. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama