Reklama

Reklama

Karlík, zlatá rybka

(seriál)
Loutkový / Krátkometrážní
Česko, 2010, 13x8 min

Obsahy(1)

Krabím krokem a pak žabím skokem, trochu bokem, kam dohlédneš jen rybím okem, je rybníček, rákosí, raci, mloci, šneci. Tam uvidíte, děti, teda hodně zvláštní věci! Šupiny šustí a vlny se vlní, Karlík, zlatá rybka vám přání splní, neváhej a něco si přej... Slibuje úvodní rapující písnička loutkového animovaného seriálu Karlík, zlatá rybka. Tento třináctidílný projekt večerníčků má vedle Karlíka, zlaté rybky ještě další dva protagonisty žijící u rybníku Bahňák ve středních Čechách. U harampádím a veteší zaneřáděného rybníčku žijí dva originalitou kypící žabáci, Siňór a Amígo. Siňór je pomalejší, pasivnější a dobrácký ropušák se srdcem na dlani. Skokan zelený Amígo je živější, upovídanější, ale i drzejší z povedené dvojice žabáků. A kdo umí plnit všechna jejich roztodivná přání? Právě a jedině čarovná rybka Karlík, který je vždy připraven a nablízku oběma žabákům. Jejich až neuvěřitelná dobrodružství vynikají nápaditostí, chytrým humorem a fantazií, napsal je Jan Balej společně s Ivanem Arsenjevem... Všechny protagonisty mistrovsky namluvil a úvodní písničku zpívá Vladimír Javorský. Komponovaná hudba je z dílny Jaroslava Svobody a skupiny Traband, kameramankou Patricia Ortiz Martínez, střihačkou Magdalena Sandersová. Ve studiu Hafan film s.r.o. pohádkové epizody animoval Alfons Mensdorff-Pouilly. Výtvarníkem a režisérem projektu je přední osobnost české animované tvorby Jan Balej. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

anevanu 

všechny recenze uživatele

U mě dobrý pohádka podněcující dětskou fantazii,v pohádce nemusí být jasný děj,něco nechme na našich dětech a jejich představivosti.Loutkový film to nemá jednoduché a rapování v pohádce by mohlo dětem loutkový film přiblížit,aby nebyli fixované jen na 3D ()

maoc 

všechny recenze uživatele

Jedenapůlročnímu synovi se to líbí a mně docela taky. Pěkná animace, dobrá hudba, hodně pohádkové, plné dětské fantazie. Ti, co hodnotí méně jak 2 hvězdy by se měli nad objektivitou svého hodnocení zamyslet, ale je to jejich volba. Co už. ()

Reklama

UncleG 

všechny recenze uživatele

Prosím, pane Balej, já bych chtěl pořádnej poctivej večerníček, v němž ústřední hrdinové nejsou neidentifikovatelnými zrůdami a při jehož sledování by se dospělý divák dokázal zorientovat v aktuálním dění na obrazovce. Zlatá rybka je totiž totálně přeplácaný animovaný maglajz, ve kterém jde opět jen o to, že "je to barevné a že se to hýbe". Hlavu a patu v jednotlivých epizodách stěží pohledat. Co mě ovšem při sledování napadlo, byla odlišnost animačních škol: české nóvum prezentované Koutským a Balejem versus klasika od Břetislava Pojara. Zatímco cílem nových režisérů je diváka přesytit nesmysly na úkor vyprávění, stará škola šla odlišným (a mně osobně příjemnějším) směrem: dějová, obrazová i zvuková čistota, animační umírněnost a hlavně vysoká SDĚLNOST. Každý, kdo si vzpomene například na vytříbenou Jabloňovou pannu nebo Pojarova Maxipsa Fíka, musí při sledování Balejova Karlíka zaplakat: Jeho postavičky se prohánění po place, přehnaně gestikulují, překřikují jedna druhou a do toho ještě ještě hraje hudba rytmicky zcela neodpovídající dění na obrazovce - to celé se pak smísí v nesrozumitelný guláš, kde žvatlajícím zrůdám často není rozumět "cizího" slova. Karlík, zlará rybka, je tedy pro mě zcela neuspokojivým bordelem, který nejspíš potěší jen nejmenšího diváka do tří let - tedy dítě, kterému je v podstatě jedno, co se to v té bedně hýbe. ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

Tohle, že má vychovávat naše děti? I Pokémoni měli alespoň příběh. Z tohohle jde hlava kolem i dospělému člověku. ()

Galerie (38)

Reklama

Reklama