Reklama

Reklama

Batman Rok jedna

  • USA Batman: Year One
Trailer

Obsahy(1)

Když Gotham City zoufale potřebuje hrdiny, dva muži se ujmou spravedlnosti... ovšem na opačných stranách. Bruce Wayne se po letech v zahraničí vrací domů a stává se bojovníkem proti zločinu, zároveň se do Gothamu stěhuje stejně čestný policista, poručík James Gordon, aby zjistil, že zde bují všudypřítomná korupce. Když se Bruce stane maskovaným mstitelem Batmanem, město exploduje! Kolem se stahují jeho nová nemesis Catwoman, gangsteři i Gordon! Nenechte si ujít tento strhující originální animovaný film DC Universe, který vznikl podle průkopnického příběhu Franka Millera a jemuž své hlasy propůjčili trojnásobný vítěz Emmy ® Bryan Cranston, Ben McKenzie, Katee Sackhoff, Eliza Dushku a Alex Rocco. Užijte si odvážnou a dynamickou vizi prvního roku Temného rytíře a začátku jeho trvalého přátelství s Jimem Gordonem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (133)

Herráček 

všechny recenze uživatele

To bych si nechal líbit... Beru pozitivně, když hrané filmy nechávají mezi sebou prostor pro animáky, které perfektně dokreslí příběh... Zrovna Rok jedna považuju svým scénářem za vydařený... A palec nahoru za to, že nešlo ani tak o klasický animák plný bezhlavé akce, na kterou jsme od dua Liu/Montgomery zvyklí... ()

venca163 

všechny recenze uživatele

Sice jsem zmeškal začátek, ale hrozně mě to zaujalo po výtvarný stránce, fakt paráda. A strašně se mi líbila ta zkratkovitost, bylo to prostě fakt jako číst komiks - akorát v televizi =). Jediný, co bych tomu vytknul, byl look některých akčních scén, kde mi ten minimalizmus a skicovitost přišly na škodu, poněvadž právě v těhlech ohledech má animák nesrovnatelně lepší výrazový prostředky než časák. Někdy si to rád dam znova a (doufam) od začátku! ()

Reklama

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Nutno podotknout, že nový "flák" od DC Comics se klidně mohl jmenovat třeba Gordon: Stín nad okrskem, či nějak podobně, jelikož hlavním hrdinou zde paradoxně není netopýří muž, ale právě (zatím pouze) poručík Gordon. Nevím jak ostatním, ale mně tahle "změna" vůbec nevadila. Příběh a hutná atmosféra se posunuly někam k noirové detektivce, kterou eskapády Batmana, a zde málo využité Catwoman, pouze ozvláštňují. Animace je vcelku povedená a hlavně výrazně odlišná od předchozích počinů Sama Liu i Lauren Montgomery. K naprosté dokonalosti mi pak chybí pouze výraznější hudební složka a motiv. ()

Dreadd 

všechny recenze uživatele

Spíš než film o Batmanovi to připomíná klasickou americkou detektivku. Připomíná ji svým zpracováním, Jim Gordon zde dostává mnohem větší prostor než Netopýří muž, který se sice potýká s nelehkými začátky, ale povětšinou mimo záběr. Děj je hodně rozdělený, probírají se jenom některé jednotlivé dny a tohle pojetí se nemusí každému zamlouvat. Kažopádně atmosféra je vykreslená skvéle, podpořená výběrem hlasů a tento počin by mohl klidně sloužit jako základ pro dlouhou sérii animovaných batmanovských filmů. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Je to úplně stejné jako komiks, to znamená nedokonalé. Zkopírované téměř slovo od slova, obrázek od obrázku a hrozně, strašně moc zkratkovité a hrozně rychle ukončené. Děje se tam toho docela dost, ale nevýhoda je, že je prostě všechno hned ukončeno. Kdyby byl komiks lepší (dejme tomu minimálně o dvě čísla), prospělo by to nejen jemu a filmu, hlavně ale příběhu. Film ale za to nemůže, že Franku Millerovi se to tentokrát spíš nepovedlo... Jinak ale nechci být kritický - líbil se mi jak komiks, tak film, má to parádní atmosféru a úplně nejlepší je, že se Batman drží spíše v pozadí a hlavní postavou je tady Jim Gordon, což rozhodně není na škodu, protože Batmanovo zrození stejně každý zná. Jinak tempo i délka je tam akorát a z komiksu nic nechybí, takže za mě spokojenost ale na těch pět hvězd to prostě nevytáhne vůbec nic. 80%. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (7)

  • Bryan Cranston původně odmítl roli Jima Gordona, protože si myslel, že byl tento projekt založen na seriálu Batman (od r. 1966). Nakonec ji přijal poté, co si přečetl scénář. (JORDY)

Reklama

Reklama