Reklama

Reklama

Batman Rok jedna

  • USA Batman: Year One
Trailer

Obsahy(1)

Když Gotham City zoufale potřebuje hrdiny, dva muži se ujmou spravedlnosti... ovšem na opačných stranách. Bruce Wayne se po letech v zahraničí vrací domů a stává se bojovníkem proti zločinu, zároveň se do Gothamu stěhuje stejně čestný policista, poručík James Gordon, aby zjistil, že zde bují všudypřítomná korupce. Když se Bruce stane maskovaným mstitelem Batmanem, město exploduje! Kolem se stahují jeho nová nemesis Catwoman, gangsteři i Gordon! Nenechte si ujít tento strhující originální animovaný film DC Universe, který vznikl podle průkopnického příběhu Franka Millera a jemuž své hlasy propůjčili trojnásobný vítěz Emmy ® Bryan Cranston, Ben McKenzie, Katee Sackhoff, Eliza Dushku a Alex Rocco. Užijte si odvážnou a dynamickou vizi prvního roku Temného rytíře a začátku jeho trvalého přátelství s Jimem Gordonem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (133)

DrBuznička 

všechny recenze uživatele

Škoda tak krátké stopáže. Vtipné je, že předpoklad divákovi obeznámenosti s waynovou minulostí vede ke zkratkovitosti a nevyjasněnosti jeho motivace, čímž z Batmana činí nikoli hrdinu s jasným a šlechetným cílem ale mnohem více sebevražedného psychopata s iracionální až směšnou touhou trestat veškeré bezpráví. Hlavní postavou se tak stává Gordon s plně vykresleným charakterem a pohledem skrze který je Gotham mnohem bezvýchodnějším místem. Předlohu jsem zatím nečetl, ale animák funguje výborně až na možná zbytečné odchylky a narážky k vedlejším postavám (catwoman, dent, joker), které mají diváka připravit na animované pokračování (jestli se pokračování nechystá tak je to už úplná blbost a zbytečné pomrkávání po fanoušcích). ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Za 5(ikdyž slabších) ..Proč taky né(?), když je to další perfektní animák, který s přehledem strčí do kapsy jakýkoliv hraný film o batmanovi(včetně nolanovských poloonanií).....Jinak perfektní dojem trochu kazí snad jen pocit, že jde o jakési intro k seriálu nebo sérii filmů=člověk by chtěl-přímo se nabýzející-pokračování a rozkreslování načrtnutých postav-ale toho se asi jen tak nedočkáme :/ ()

Reklama

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Miluju komiksy o Batmanovi z pera Franka Millera a Rok jedna je dost možná nejlepší z nich, takže jsem s velkým očekáváním skoukl tento animovaný film a... je to paráda! Co mě zaujalo na první pohled, asi logicky, byla ta krásná animace, žádné hranaté brady nebo dětinsky a přehnaně rozhopsané bitky. Naopak, Rok jedna se celkem dost vážně drží předlohy a tak je celý snímek temný a barevně utlumený- zkrátka takový, jak to máme u Netopejra nejradši. Co se týče příběhu, spíš než akční jízdu očekávejte detektivní příběh s až noir prvky- což je také v pořádku. A je fajn koukat na pasáže, ze kterých zcela očividně Christopher Nolan čerpal (myšleno samozřejmě z knižní předlohy). Silné 4* ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Šílená nuda, aneb nejúspavající film z Batmanových začátků široko daleko. Atmosféra žádná, animace divná a příběh v podstatě nulový. Samotný Wayne je zde pak snad nejnudnější postava a i ta hodinka se zdála zatraceně dlouhá. Ale možná je to moje chyba, když jsem si to pustil po nářezovém The Dark Knight Returns. ()

Herráček 

všechny recenze uživatele

To bych si nechal líbit... Beru pozitivně, když hrané filmy nechávají mezi sebou prostor pro animáky, které perfektně dokreslí příběh... Zrovna Rok jedna považuju svým scénářem za vydařený... A palec nahoru za to, že nešlo ani tak o klasický animák plný bezhlavé akce, na kterou jsme od dua Liu/Montgomery zvyklí... ()

Galerie (68)

Zajímavosti (7)

  • Bryan Cranston původně odmítl roli Jima Gordona, protože si myslel, že byl tento projekt založen na seriálu Batman (od r. 1966). Nakonec ji přijal poté, co si přečetl scénář. (JORDY)

Reklama

Reklama