Reklama

Reklama

Epizody(7)

Obsahy(1)

V roce 1968 natočila režisérka Věra Jordánová sedm malých pohádek, inspirací byly ty světoznámé od H. Ch. Andersena. Vznikly tak černobílé miniatury s výbornými hereckými výkony, kterými se můžete potěšit i dnes. (Česká televize)

Recenze (6)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Princezna na hrášku měla zvláštní způsob představování i nocování. "Jsem pravá princezna", prokázala slovem i spánkem a pošahaný princ se s ní už o překot hnal k oltáři.//Tvrdit, že co partner, kterému poněkud elektrokomplexovsky (rozklíčuji rafinovanou hříčku, obdobou Oidipova komplexu, tedy lásky syna k matce, je v ženském rodě komplex Elektřin, tedy vztah dcery k otci) říkáme táto, udělá, je vždy správně, je rozhodně velmi účinnou prevencí hádek. Zkusím uvést do života. Mrtvice, i když není jisté čí přesně, je jistá.//Honza byl pako s pitomými nápady a princezna byla nablblo nemlich stejné. Přesně pro takovéhle exoty se vymýšlejí mobilní aplikace o ničem a k ničemu - jaké letadlo letí nad námi, popraskaný monitor a podobné nesmysly. Žít Andersen dnes, ti dva si místo chcíplých vran a bahna přes bluetooth vyměňují slefíčka, lajkují si nesmysly na FB a přehrávají písničky z youtube.//Císař měl houby co na práci a tak svůj šatník řešil víc než většina žen šatník vůbec řešit chce. Pokud váš krejčí při předvádění oblečení dělá šššššššššš, je něco špatně.//Pasáček vepřů v téhle verzi dává smysl víc, než dává v mnohem delší verzi téhož.//Létající kufr měl svého majitele upálit. To, že se ten trouba ještě dnes motá po světě to ubohé zavazadlo nedomyslelo.// Z celé pohádky vyplývá, že jediný, kdo má rozum a kontakt s realitou je princeznina kamarádka, pan král má ještě navíc nadhled. Otázkou je, k čemu mu bylo to stádo tupých blbů, kteří tvořili jeho radu. ()

duddek 

všechny recenze uživatele

1. pohádka (údajně snad švédského původu): Princ hledí darovanému koni na zuby a princezně, která mu vyšila šáteček se jménem, se přede všemi vysměje, oslovuje mámu "královno" a chce být s někým tak přešlechtěným, že se nevyspí kvůli hrášku. 2. pohádka (původem norská) se celá odehrává na pozadí stále stejné kulisy. Nejsurreálnější (a nejuhozenější) je asi Létající kufr. V poslední pohádce nezaznělo správné řešení slovní úlohy – tady je: 181 200. :) Znovu bych se na ty pohádky dívat nechtěl, ale přidám jednu hvězdu za to, že jsou zpracovány poměrně věrně podle Andersenovy předlohy... a rovněž taková přehlídka známých herců se jen tak nevidí. Kdo by se chtěl o jednotlivých pohádkách dočíst více, může například zde: 1., 2., 3., 4., 5., 6. (jen 7. pohádku se mi dohledat nepodařilo a o jejím spojení s Andersenem pochybuju). ()

javlapippi 

všechny recenze uživatele

Pobavilo. Vtipné spracovania mne známych rozprávok (až na kufor a matiku), plné hereckej elity (v niektorých prípadoch ešte len začínajúcej), ktorá si tieto skoro až divadelné kraťasy (cca 9 minút na epizódu) dosť užíva. Celé je to skôr pre dospelých ako pre decká, takže osemročnému potomkovi to ani neskúsim pustiť. ()

xaver 

všechny recenze uživatele

Zajímavě zpracované pohádky H.CH.Andersena s výbornými hereckými výkony, které ale ocení spíš dospělý než děti. Jinak Andersenovy pohádky jsem nikdy neměl moc rád, patří k jedněm z mála, ke kterým jsem se jako dítě skoro nikdy nevracel. Jou takové ponuré, smutné a příliš dospělácké. A navíc hodně kruté jako např. Děvčátko se zápalky nebo Cínový vojáček. Ale možná právě proto režisérka Jordánová tyto pohádky nezpracovala. ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama