Reklama

Reklama

Letité manželství Petea a Debbie je v krizi. Čtyřicítku mají na krku a oba se snaží skloubit partnerský život, kariéru a péči o děti. Čas na přemýšlení, jak si užívat život, jim moc nezbývá. Postupně se začínají bořit nejen jejich iluze, že jim mládí vydrží navěky, ale také vzájemný vztah, který je značně opotřebovaný lety společného života. Finanční stabilita dosud velmi dobře zajištěné rodiny se začíná hroutit, Peteova nezávislá nahrávací společnost se blíží bankrotu a Debbie má podezření, že ji její zaměstnanec v butiku okrádá. Soužití s dospívajícími dcerami také moc nefunguje, navíc se oba snaží o sblížení se svými komplikovanými otci. A aby toho nebylo málo, Debbie zcela nečekaně a samozřejmě neplánovaně otěhotní... (TV Nova)

(více)

Videa (43)

Trailer 1

Recenze (302)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Judd Apatow se spíše soustředí na psaní scénářů k vulgárním ale ve své podstatě citlivým komediím ale občas si udělá čas a natočí něco ze života. Přesně to je i případ "40 na krku", která vypráví o manželském páru procházejícím standardní krizí, která potká 99,9% manželství. Apatow opět jede ve svých zajetých kolejích, takže zde nechybí jeho herečtí oblíbenci, (Rudd, Mann, Segel) řada vulgarismů a hlavně, co možná nejreálnější pohled do života obyčejných lidí, což je hlavní kámen úrazu všech Apatowových filmů. Režisér má prostě neuvěřitelnou potřebu toho divákovi tolik říct, ale ne všechno musí diváka zákonitě zajímat. Proto i zde je více jak dvouhodinová délka naprosto zbytečná a minimálně půlhodina scén by zde vůbec nemusela být. Pokud divák přistoupí na to, že bude muset dobrou půlhodinu filmu přetrpět, čeká ho velice dobře zahraná, občas vtipná a ve výsledku opravdu reálně vyhlížející podívaná ze života. ()

mat.ilda odpad!

všechny recenze uživatele

Tak to bylo jedno z mých největších filmových utrpení - podbízivé, uječené a totálně odpuzující představení zhovadilé rodiny, kde se jen zlehka vymykal Paul Rudd, jinak aby jeden pohledal další, alespoň snesitelné postavy, které však nejméně o pět délek zaostávaly za oslavenkyní čtyřicítky v názvu, ve sledu nekonečných příprav na narozeninovou párty, která měla být zřejmě vyvrcholením vřeštění, nemístných vulgarit a projevů vzácných degenerací členů rodiny z obou stran, ale i když jsem si fakt přála zjistit, jestli má scénáristická a režijní tupost nějaké mantinely, ty moje mě nepustily přes hodinu a devět minut. ()

Reklama

Hild 

všechny recenze uživatele

Na tomto filmu bez debat něco je, není to špatně napsané, film se snaží do jisté míry vyhýbat trapnému a nevkusnému humoru, spíše se snaží co nejpřirozeněji podat obyčejný příběh ze života. Mě to ale zkrátka vůbec nebavilo. Film potopila ta naprosto nepřiměřená stopáž, délka filmu je vážně šílená, zbytečně jsou tam narvány postavy a epizodky, které v rámci hlavní dějové linie vůbec nemají smysl. Paul Rudd je sympaťák a je to nejlepší na filmu, až vlastně na ty všudypřítomné narážky na Lost, které musí potěšit snad každého fanouška tohoto seriálu. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

This Is 40 je zdlouhavá komedie o ničem, která nemá od začátku co nabídnout. Délka filmu je naprosto zbytečná a nebýt pár slušných scén, tak odpad je jasná volba. Herecké výkony jsou průměrné a místy až otravné. Přišlo mi to celé jako krutá realita manželství, což tento film vystihuje dobře, ale to od toho divák neočekává .. 2/10 = 25% ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Apatow správně viděl potenciál u povedené rodinky, která byla ve Zbouchnuté na vedlejší koleji a je moc dobře, že jim vytvořil vlastní film. Krize středního věku dostihne každého, ale to neznamená, že nemůže být terčem posměchu. Obsazení je přímo boží a slabost pro Leslie Mann je samozřejmě výhodou. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (17)

  • Maude Apatow (Sadie) a Iris Apatow (Charlotte) sú aj v reálnom živote dcérami Leslie Mann (Debbie), ktorá ich má s režisérom filmu Juddom Apatowom. (matkoulko)

Související novinky

Statham a Law jako zábavní špióni

Statham a Law jako zábavní špióni

11.03.2014

Komediální hvězda Melissy McCarthy stoupá dál. Sookie z Gilmorových děvčat se nedávno mihla ve Čtyřicítce na krku nebo Pařbě na třetí, její kariéru ale nakoply především dva velké komediální hity.… (více)

Reklama

Reklama