Reklama

Reklama

Talisman

  • USA The Lucky One (více)
Trailer 1

Loganův život ovlivnily tři vojenské mise v Iráku. Fakt, že je stále naživu, považuje za dílo náhody. Vždy unikl smrti jen o vlásek. Při první misi, když se po útoku s jednotkou shromáždili v troskách domu, tam uviděl ležet v prachu fotografii dívky. V okamžiku, kdy pro ni šel, explodoval na místě, kde stál, granát a tři jeho přátelé zemřeli. Logan si nechal snímek jako talisman a byl přesvědčený, že ho ochraňuje. Od té doby totiž neměl ani škrábnutí. Po návratu domů se rozhodl, že dívku vyhledá a poví jí o tom, jak byla jeho strážným andělem. Zjistí, že žena na fotce se jmenuje Beth, najde její adresu. Nechá se najmout do psího centra, které vede její rodina. I když mu Beth zpočátku nevěří a sama má v životě komplikací dost, rozvine se mezi nimi románek, který dává Loganovi naději, že by Beth pro něj mohla znamenat víc, než jen obrázek pro štěstí. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (290)

Reesam 

všechny recenze uživatele

Bála jsem se toho, že to bude menší parodie na High School musical, když obsadili do hlavní role Efrona, ale nebylo třeba. Myslím, že to obstál docela dobře, ačkoliv občas působil hrozně nepřirozeně. Do scénáře mluvit nebudu, příběh byl vystavěn skvěle. Taylor roli zahrála úžasně. Myslím, že krásná romantika na večer v posteli. ()

Lamiczka 

všechny recenze uživatele

Mladý mariňák se vrací z války a jeho myšlenky poutá jedna malá fotografie ženy, kterou našel po akci v Iráku, a která pro něj znamenala cosi jako talisman, věc pro štěstí. Protože se po návratu těžko dostává do běžného života, rozhodne se dívku na fotce najít. Díky náhodě se mu to podaří a po čase se oba sblíží nejen přátelsky. Hned ze začátku přiznávám, že mám pro mladého herce Zaca Efrona (který od dob muzikálů ze střední viditelně zmužněl) slabost a především jeho dílem patří filmu třetí hvězda v závěrečném hodnocení. Zbytek je totiž vcelku nesmyslný blábol. Celý příběh je plný nelogičnosti, scénář je trapně poskládaný z dějově nezáživných scén, stará mladá Taylor v některých scénách vypadá jako Zacova matka a pochodující Zac se svým psem mě postupně začal hystericky rozesmívat. To by člověk netušil, kolik scén s kráčejícím člověkem lze do filmu vpasovat. I závěr, který měl být vyvrcholením, stál za starou bačkoru. Alespoň romantické scény stály za to, jinak by tento paskvil spíš skončil rovnou v koši ještě před jeho koncem. ()

Reklama

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Romantika se silným příběhem, který mě málem donutil uronit slzu, ale udržela jsem se. Opravdu výborný děj. Není to přehnaně romantické ani dramatické. Rozhodně je to vyvážený snímek. Zac Efron vyrostl do pěkného chlapa v porovnáním s Muzikálem ze střední. A Taylor Schilling je sympatická a skvělá herečka. Po delší době opravdu povedené romantické drama, které mohu doporučit. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Nejsem zrovna 2x stavěná na romantické filmy, ale tenhle byl kupodivu hodně solidní.. Sice měl silnou příchuť cukrové vaty a dokonce i padouši zde jsou "perfektní", ale režie, kamera a kupodivu i herci (Zac Efron, Taylor Schilling a Blythe Danner) byli více než solidní.. Všechno bylo až nechutně ideální a prvoplánové, ale na rozdíl od ostatních současných amerických love story jsem silně "postrádala" kýč.. Opravdu řemeslně odvedená romantika.. Válečný hrdina, který je navíc pohledný, inteligentní, zajímá ho filosofie, umí hrát šachy a na klavír, je perfektní cvičitel psů, pracant a kutil, se rozhodne, že vyhledá tajemnou dívku z fotografie, která je sirotek, navíc svobodná matka, která má na krku psí hotel a starost o minifarmu, silně postrádá svého zemřelého bratra a v tajemném tulákovi nachází přesně jeho vlastnosti.. Roztomilá pohádka pro dospělé (asi spíš teda něžného pohlaví).. ()

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Nevidím v tom žádný problém, když jsem zaslechl, že je s filmem spojeno jméno Nicholas Sparks, tak jsem věděl na čem jsem a co od toho očekávat. Problémem pro mě nebyl ani Zefron a to jsem si myslel, že se tak stane. Na Notebook to sice nemá ani zdaleka, ale i tak je to krásná a naivní romantika, nad kterou se nemůže moc přemýšlet. Především nad naprosto nesmyslnou dokonalostí hlavní postavy. Hicks se tady toho zhostil dle mého o kus lépe než tomu bylo u No Reservations. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (9)

  • Vzdialenosť medzi štátmi Colorado a Louisiana, ktorú vo filme urazil Logan Thibault (Zac Efron), je v skutočnosti zhruba 1850 kilometrov. (MikaelSVK)
  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenné knihy Nicholase Sparkse. (Alizze)
  • Motiv plakátu, na kterém je muž, jenž drží ženu za obličej a chystá se k polibku, je shodný s plakáty k dalším filmům natočených podle knižní předlohy od Nikolase Sparkse. (Ganka)

Reklama

Reklama