Reklama

Reklama

Diktátor

Trailer 1

Generál Aladeen je jedním z posledních světových diktátorů „ze staré školy“. Ve své zemi vládne téměř neomezenou mocí, kterou financuje prostřednictvím výnosů z těžišť ropy. Pevnou rukou se nebojí popravit kohokoli, kdo s ním nesouhlasí, změnit 300 slov z místního jazyka na své příjmení nebo uspořádat olympijské hry, ve kterých sám vyhraje každou disciplínu. A je tak jedním z nejnebezpečnějších mužů na světě. Když OSN vyhrožují sankcemi proti jeho zemi, africké republice Wadiya, je donucen odjet do New Yorku, kde má přednést vysvětlující řeč. Po příjezdu do světové metropole je ale generál doslova obrán o svou moc a šaty zběhlým agentem CIA a je vržen do běžného života na Manhattanu, kde se z nelítostného diktátora stane jedním z mnoha lidí v davu. Na cestě New Yorkem potkává Aladeen mladou Zoey, která provozuje obchod se zdravou organickou stravou a mohla by diktátorovi pomoci získat zpět jeho zemi i lidskost. (Viacom)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (1 603)

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Ali G a Borat mě těžce znechutili, Brüno mi sedl výrazně víc, teprve Diktátorem se mi ale konečně Cohen trefil do vkusu, když ve svém posledním filmu překračuje prakticky všechny myslitelné limity a dělá si, svým způsobem vlastně neuvěřitelně bezelstnou a upřímnou (přesto občas velmi drsnou) srandu snad úplně ze všeho. Scéna porodu je fenomenální... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

„Demokracii nikdy! Wadiyský lid je rád utlačován!" Tohle je neskutečný nářez, na jaký jsem toužebně čekal již nějakou dobu, ale vnitřně jsem byl smířen s tím, že nikdy nepřijde. Aladeen je hrozný sympaťák, olympijský vítěz, fantastický porodník, kvalifikovaný mučitel, nadějný onanista a navíc se nebojí ukázat světu, že naše demokracie se o od té jeho diktatury liší pouze názvem a médii vtloukaným mýtem o dodržování lidských práv. Balím kufry a zítra se stěhuju za zářivou budoucností jeho dvojníka do Wadiye. ()

Reklama

flanker.27 

všechny recenze uživatele

"Diktatura je o tolik lepší než demokracie. 1 % lidí vlastní 98 % majetku. Můžete svejm kamarádům snižovat daně. Můžete jít do války pod smyšlenou záminkou..." Dvě třetiny humoru takřka geniálního a třetina humoru takřka (místy doslova) genitálního. Dojem zůstává něco mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami, ale když jsem se před volební místností rozhodoval, přijel obrněný transportér a zatlačil mě do té druhé fronty. ()

Don Jebal 

všechny recenze uživatele

Rozpočet: 65 000 000 $ Otvárací Víkend: 17 435 092 $ (v 3 008 Kinách) Tržby USA: 59 650 222 $ Tržby ČR: 513 445 $ Tržby SR: 226 927 $ Tržby Celosvetovo: 172 350 222 $Strašne moc silno som sa tešil a možno preto som nebol úplne spokojný.Celý príbeh je zhrnutý v traileri a ten príbeh je len vyplnený gagmi a fórmi s ktorých funguje asi každý tretí.Film je moc prvo plánovaný a hrozne krátky(aspoň sa neni kedy nudiť).No aj tak ostal vo mne pocit,že som sledoval priemerný film s pár výbornými a nechutnými scénami.Je mi trápne nedať 4**** ale Borat bol o triedu lepší a Bruno iba o podpazušný chlp Anny Faris horší.A konečne film ktorý nebol v 3D. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Další perfektní komedie od prasáka Cohena, u které jsem chrochtal po 80% stopáže filmu. Současný problém komedií je v tom, že vůbec nejsou vtipné a pokud se člověk zasměje 2x za film, může bouchat šáňo a s dobrým pocitem se poplácat po ramenou a říct si, jak kvalitně opět prosral dvě hodiny, nalákaný trailerem, který obsahoval vše, co film. "Aladeen motherfucka" ale předvádí pravý opak, množstvím a vtipností svých scének naprosto odbourává diváka, jehož mozek preventivně každou druhou scénu ignoruje, jinak by se z něj stal epileptik. 100% ()

Galerie (66)

Zajímavosti (34)

  • Natáčení probíhalo v New Yorku a také ve španělské Seville, konkrétně na Plaza de España, a to od června do srpna roku 2011. (sahe)
  • Sacha Baron Cohen (Aladeen) chtěl natočit vybrané scény v budově Organizace spojených národů. Údajně byl však odmítnut s tvrzením, že skutečným diktátorům, které zastupují, by se to nelíbilo. Tehdejší generální tajemník OSN Pan Ki-mun k tomuto vyjádření řekl, že Cohen má opravdu skvělý smysl pro humor. (Linkyc)

Reklama

Reklama