Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Barbar Ronal (Pierce Gravens) je mladý muž s nízkým sebevědomím. Je opakem všech svalovců a je to slaboch. Musí však převzít odpovědnost za osud svého kmene. Zlý pán Volcatar (Lars Mikkelsen) pořádá nájezdy na vesnici a unáší postupně všechny její obyvatele. Až na Ronala. Ten je nakonec nucen vydat se na dobrodružnou cestu, aby zachránil celou svou osadu. K výpravě se také přidávají další osoby. Alibert, Zandra nebo Elric. Všichni se pak snaží vyřešit vzniklé problémy a zachránit vesničany. (Terva)

(více)

Recenze (53)

tatanapope 

všechny recenze uživatele

Kdyby byla pohádka po grafické stránce lepší, neváhala bych dát za pět hvězd. Je originální, vtipná a kdo pozorně sleduje, najde na pozadí spoustu skrytých vtípku navíc, které nás provázejí nenápadně celým filmem. Pohádka se nebojí jít z dobou a nebere si servítky, ale pro vaše malé princezny to nejspíš nebude. Často se v ní setkáme se sexuálním podtextem a užijou si jí spíš pubescenti a dospěláci. Viděno v rámci Zahraniční výzva 2015 / Dánsko ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Barbarský animák postavený na palici. Mohla to být magořina roku 2011, bohužel místy je film skutečně "hluchý" a krom tu více tu méně dobrých vtipů a narážek rozhodně nečekejte nějaký nápaditý příběh. Celý film ale zadupou do země závěrečné titulky, zpívající lebzy nemají chybu :) ~~~ Zpracováním, animací i humorem (tady mnohem více dětem nevhodným :) bych to přirovnal ke Karcoolce. ~~~ PS: Ronal je barbarem i filmem 100x lepší než Barbar "Waikiki" Conan. ()

Reklama

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Kdyby se vzal tenhle příběh a pokusil se natočit navážno, šlo by to velmi těžko a nejspíš by to nefungovalo, neb fantasy je na trhu hodně, ale povedených málo. Naštěstí je tu jednodušší způsob (i když tak jednoduché to taky není) a to pojmou to vysloveně jako taškařici a parodii. A světe, zboř se! ono to tady funguje. Vtípky šlapou, jak mají, nadsázka sedí a já se válel smíchy pomalu od začátku do konce. Jasně, že spousta vtipů je velmi laciných a pubertálních a jak je dnes modní slovo, fekálních. Ale je to neuvěřitelná sranda! Oddychovka a pohoda. A dejte si pozor, jestli máte dostatek neviditelné masti ;-) ()

evilmind 

všechny recenze uživatele

Po nabušených trailerech jsem se fakt hodně těšil na vychytanou animovanou parodii na super hrdinské fantasy. Nedočkal jsem se. Příběh se místy vleče trochu nudně, a vtipy jsou občas hodně pubertální, nicméně čas od času se objeví tak neskutečně podařený zápich, že mě to nahlas rozesmálo - jenže koncentrace podobných scén bohužel není taková, jako v traileru. Trochu mi přišlo, jako by mezi autory došlo k nějakému sporu o tom, co bude cílovou skupinou filmu, a nevyhrál nikdo, a tak je to chvíli pro děti, a chvíli zase pro dospělé. Hodnotím jako nevyužitou šanci pobavit všechny... ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Skvělý animák o slabém barbarovi, který zůstane na svobodě jako jediný z vesnice po útoku hordy zlého pána Volcatara. Ronald slíbí umírajícímu strýci, že se vydá na záchranu vesničanů. Cestou se k němu připojí obtloustlý a věcně nadržený bard Alibert. Dále pak drsná, Rudou Sonju připomínající Zandra, kterou může získat ken muž, který ji přemůže a takový dementní elf Elric, který jim dělá průvodce. Pohádka je hodně vtipná a paroduje některé filmy o fantasy hrdinech. Jen bych jí nepoušťel dětem, protože zde zrovna nemluví slušnou formou a taky některé scény vůbec nejsou pro prcky. Filmek sice není technicky na výši oproti dnešním animákům, ale pěkně se na něj dívá a má skvělej humor. Za mě 86% :) ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama