Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve městě řádí nebezpečný maniak, který se zaměřil na ženy... Poslední díl volné slovenské kriminální série líčí boj strážců zákona s maniakem, který ohrožuje ženy. Neznámý mladý muž pořeže břitvou na ulici několik děvčat. Oběti si pamatují jenom to, že pachatel měl na hlavě čepici s bambulí, jakou nosí řada mužů. I podezřelých je mnoho. Vyšetřovatelka případu kapitánka Hroncová má nelehkou situaci, hlavně poté, co dojde k dalšímu zločinu. Tím je vražda její spolužačky, kterou pachatel dokonce telefonicky upozornil na svůj úmysl. Kapitánka s nasazením života vraha odhalí a za pomoci svých kolegů zlikviduje... (Česká televize)

(více)

Recenze (30)

dyfur 

všechny recenze uživatele

Iste má to kopec chýb :od hereckých výkonov až po scenár -čo sú teda dosť podstatné veci pri filme,ale reálie rokov sedemdesiatych sú reálne a mne to pripomína dobu ,keď sme chodili ako žiaci ZDŠ (základnej devätročnej školy) na koncoročný výlet do Bratislavy.(v meste kde sa to z veľkej časti filmovalo.) Film pre mňa má určité "kúzlo " a preto 5 hviezd. moja zaujímavosť: Filmovanie snímky Šepkajúci fantóm prebiehalo v Bratislave a Senci. (dyfur) ()

Bebacek 

všechny recenze uživatele

Detektivka říznutá giallem. Mizogynie, šovinismus a sexistické hlášky ("má žena je jalová"), ale je tam boží kapitánka Sylvia Turbová, která strčí do kapsy Emilku Vášáryovou z Prípadu krásnej nerestnice (ok, ale na jedoucí vlak z mostu neskáče, takže možná fifty-fifty). Sice není těžké se dovtípit, kdo je vrah, a je otazné, do jaké míry to celé byla nadsázka a do jaké se to bralo vážně, nicméně je to campy zábavná perla normalizační čsl. kinematografie, a to bohatě stačí! ()

Reklama

troufalka 

všechny recenze uživatele

Jsem zmatená. Jméno Andreje Lettricha mám spojeného se skvělým filmem Bratia a miniságou Červené víno. Naproti tomu Fantom je pouze průměrnou detektivkou. Nejsou to zdaleka jen scény navazující tak rychle na sebe až působí chaoticky, ani nedostatek emocí u jednotlivých postav, je to i hlavní postava kapitánky v podání Sylvie Turbové. Jakoby nevěděla, jak má svou postavu uchopit. Na detektivkách mě baví, když můžu sledovat jak se příběh rozplétá a tak trochu koukat vyšetřovatelům pod ruce, odhadovat pachatele. Nebo když je příběh natolik zajímavý a neobvyklý, že mě baví jen pozorovat, jak se odvíjí a vůbec se neobtěžuji myšlenkami, jak to mohlo být doopravdy. Šepkajúcí fantom nemá bohužel ani jednu polohu. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Na krasokorčuliarskom tréningu predstavenia Snehulienka a sedem trpaslíkov. Tréner: "Vierka, prosím Vás vyššie tú nožičku! Ešte! A pozor na trpaslíkov, lebo im uši poodtínate! Viac gracióznosti Vieročka! Skáčete ako kozľa!" Dialógy v zásadne vážnom deji - čisté čaro nechceného humoru. Plus kadejaké, dole ušami sa ťažko počúvajúce spojenia typu súdruh doktor, súdruh major a súdružka kapitánka. Interiéry Šport baru - radosť pozerať. Úspešné odhalenie zavŕši prísľub krajších a početnejších kvetov pre hrdinnú kapitánku. A na záver ešte jeden dialóg. Vážne hlásenie podriadeného kpt. Hroncovej: Policajt: "Pred Carltonom došlo k nehode. Chodci napadli rakúskeho turistu. Kpt. Hroncová: "Prečo?". Policajt: "Mal na sebe lyžiarsku čiapku.". Sladká normalizačná neresť. Alebo guilty pleasure, ako sa dnes hovorí, však? ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Typicka normalizacna detektivka s kopou filmovych chyb, vysetrovatelka vysetruje a vysetruje .. a na konci dna zahlasi, ze uz dovysetrovala a ze musi ist kupit manzelovi /tusim ze Stefan Kvietik - sakra jak ho ja nemam rad/ kapustu! No bieda, a tioe dialogy ... rovno katastrofa, Rajniak bol nikto a hrat nevedel /jo, som cchoslovak a nemusim ho/, Chudik /Kapitan Dabac, Volanie DEmonov/ herecky tiez velka bieda. Podpriemerna normalizacna detektivka . 40 % ()

Galerie (2)

Zajímavosti (4)

  • Natáčelo se také v Nitře. (M.B)
  • Šepkajúci fantom byl soutěžním filmem časopisu Film a Divadlo "Komu dáte svoj hlas 1976?" (kosticka7)
  • Filmovanie snímky Šepkajúci fantóm prebiehalo v Bratislave a Senci. (dyfur)

Reklama

Reklama