Reklama

Reklama

Tom Yum Goong 2

  • Thajsko ต้มยำกุ้ง 2 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Když Kham (Tony Jaa) zachrání svého slona Khona v Sydney, vrací se s ním do Thajska na venkov. Po pěti letech za ním přichází obchodník se slony a chce od něj Khona koupit za libovolnou cenu. Kham slona odmítne prodat a obchodník tedy Khona ukradne. Kham se ihned vydává do jeho sídla, kde po krátké potyčce s ostrahou nalézá obchodníka zavražděného. Vše je navíc připraveno tak, aby si policisté i dvě obchodníkovi dcery mysleli, že jej zavraždil Kham. Začíná tak zběsilá hra, při které Kham musí nejen znovu zachránit svého slona, ale navíc se vypořádat i s policií. (Tamten)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (82)

Chen 

všechny recenze uživatele

Tak nakonec to nebylo tak hrozné, jak jsem se bál. Ovšem ona hra na efekt není jen zbytečná, docela celý film degraduje. Upřímně, proč cpát závěsná lana a hromadu nepovedených CGI do filmu, který má Tonyho Jaa a JeeJa Yanin? To je skoro hřích. Prohání se tu dostatek profesionálů, kteří se bez podobných berliček rozhodně obejdou. Bojové scény jsou slušné, Marrese Crump zaujal, JeeJa Yanin není tak nevyužitá, jak jsem se obával, ale mohlo jí být dáno více prostoru a choreografie soubojů, ve kterých figuruje, mohla být o něco propracovanější. Jinak jsem rád, že humoru ubylo, ten asijský mi obvykle nesedí a také příběh ve srovnání s jedničkou dává o něco větší smysl (ne, že by děj hrál extra důležitou roli). 6/10 P. S.: RZA se umí překvapivě ohánět. ()

cocrHeLL 

všechny recenze uživatele

Tady se nemůžeme bavit o žádné filmové logice nebo realitě. Celej film jen akce, pak akce.... a ještě se tam objeví akce... parádní bitkařinka s antihrdinama – s „dvojkou“ to bylo faakt ultimátní – i s hrdinama... slon... a akce. Tony to protentokrát zahnal do extrému už počtem motorkářů, tak i vše, co se ve filmu dalo přežít. Jinak stejná báchorka o svym slonovi. A oblíbenou hlášku „KDE JE MŮJ SLON?!!!“ než dá někomu parádně do huby tu zopakuje víckrát než v prvním díle. Celkově teda mnohokrát lepší, než pokračovačky ong-bak z 15. století. A abych k tomu ještě něco dodal, – doslechl jsem se, že má být v pokračování serie serbuan maut s Iko Uwaisem – tak to bude do budoucna ještě prasárna! ()

Reklama

KASUGI 

všechny recenze uživatele

Tak tohle hodně zamrzelo. Zatímco Tonyho první Onk-bag a Tom yum goong stavěli na reálné akci bez střihu a závěsných lan, TYG2 už na tyto klady zapoměl a rezignoval, místo toho přidal mizerné CGI. K čemu je občasná povedená choreografie a akrobatické kousky, když přes ta lana už ztrácíte důvěru i v reálné bitky a pomalu nevíte, čemu věřit. Jak tu někdo trefně poznamenal: tatam je dynamika a údernost zmiňovaných filmů, kde jste z obrazovek cítili každou ránu loktem či kolenem, tady je to spíš o kaskadérské akrobacii. Děj u martial art filmů jsem nikdy moc neřešil, ale tady si to neodpustím: máme tu ilegální zápasy, chvíli má hrdina na zádech zařízení s el. výboji, díky kterému musí sloužit záporákům, trocha politického spiknutí, dvě pomstychtivé sestry, dva vládní agenti... od všeho trochu, ale nic z toho není pořádně využito a dotaženo do konce. Korunu tomu nasazuje ultrablbé finále s nesmrtelným černochem. Tři hvězdy za to, že i přes tunu negativ, je to pořád lepší martial art pokoukání, než ty céčka se Scottem Adkinsem a spol. _________ _______EDIT: tak bohužel srážím hvězdu, viděl jsem Raid2... ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Tak docela zklamání. Čekal jsem něco aspoň ve stylu jedničky, kde mě souboje vážně zaráželi a bavili. Tady to byli jen dvě bitky, které mě opravdu pobavili a posadili mě na zadek. Tony Jaa umí, to je fakt, ale přechod k modernějším technologiím jako 3D nebo jiné věcičky tomu hodně uškodily. Bylo to hodně okaté a okolí i look filmu se mi prostě nelíbil. Jediné plus je soundtrack a skvělá bitka na konci i v průběhu filmu s černochem, který je opravdový soupeř. Bohužél, obyčejný průměr. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Prečo mi akčný fanúšikovia pozeráme filmy s Tonym Jaa? Lebo je to macher a jeho filmy majú oldschoolový, živočísny a realisticky pôsobiaci štýl akčných scén. Čiže minimum trikov. Tu ich ale akosi veľa a sú hrozné. A to kazí dojem z dobre odvedenej práce. Kope sa tu neúrekom a kaskadéri určite navštevovali nemocnice dosť často, ale už to nieje to pravé orechové, čo Tony a spol predvádzali v ostatnej dekáde. ()

Galerie (107)

Zajímavosti (4)

  • Při souboji v podzemce, mezi Khamem (Tony Jaa) a Číslem 2 (Marrese Crump), když příjíždí vlak směrem od Čísla 2, tak Kham chytne Číslo 2 a skloní se před vlakem mezi koleje. Když vlak odjíždí, tak Kham a Číslo 2 mají místa prohozená (vlak odjíždí Číslu 2 za zády). (bugfoot)
  • Předchozí filmy Tonyho Jaa si částečně zakládaly pověst na natáčení bez použití CGI a kabelů v akčních scénách. Oproti tomu v Tom Yum Goong 2 se režisér Prachya Pinkaew s choreografem akčních scén Pannou Rittikraiem poprvé rozhodli obě techniky využít. (Raztubyl)
  • Kvůli dlouhotrvajícím povodním v Thajsku muselo být na několik týdnů přerušeno natáčení. (Raztubyl)

Reklama

Reklama