Reklama

Reklama

Umění zapadnout

  • USA The Art of Getting By (více)
Trailer 1

VOD (1)

Freddie Highmore si zahrál George, osamělého puberťáka odevzdaného osudu, který se dostal až do posledního ročníku střední školy bez toho, aniž by hnul prstem. George se spřátelí se Sally (Emma Roberts) - krásná a komplikovaná dívka v něm vidí svou spřízněnou duši... (HBO Europe)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (196)

freddy 

všechny recenze uživatele

Každý z nás má nebo měl zřejmě někdy v životě pocit, že mu nikdo jiný nerozumí, že nikdo jiný neví, jak se zrovna on cítí, a asi to tak trochu patří k samotné podstatě lidství. Hlavní hrdina tohoto filmu to má ale mnohem kompilkovanější, jelikož on má tento pocit, že mu nikdo nerozumí, po celou dobu dospívání. A přitom není o nic více jiný než já nebo většina lidí, jen prostě nad vším příliš přemýšlí a klade si klasické existenciální otázky, které už musely někdy napadnout skoro každého. A tak se stane, že tento komplikovaný a nepochopený mladík se seznámí s dívkou, ve které nalézá spřízněnou duši a možná i životní lásku. Film jako takový mě velmi zajímal, protože mám docela v oblibě teenage dramata o hledání sebe sama a svého místa ve světě, v nichž divák úplně neví, na čem je a co může od hlavního hrdiny čekat. A výsledek zase není tak špatný, jedná se o zajímavý film, který mě sice úplně neodrovnal, ale který byl koukatelný, zajímavý a dobře zvládnutý jak po herecké, tak i po dějové stránce. Ale chybí mi zde něco, co není snadné pojmenovat, zkrátka tenhle film nemá potřebnou jiskru, neboli to "něco navíc", co dělá geniální film geniálním filmem. A z toho důvodu uděluji tomuto filmu "jen" čtyři hvězdy. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Já pořád čekám. Pořád čekám na teen film o studentovi, který nebude jak přes kopírák, bude prostě skutečně "divný" a spolužáky nepochopený, ale nebude to žádný obří nerd nebo hipsterský pseudoumělec s (nemusí být, ale může) nihilistickými sklony. Jako jo, třeba Oliver Tate se trošičku vymyká oběma skupinám, ale přece jen pořád spadá do té druhé kategorie. A George z tohohle filmu, Umění zapadnout, je rozhodně ta stejná skupina. Sice bych ho v některých věcech chápal, ale v některých chvílích byl na facku. George je prostě študák, co věří tomu, že je všechno na hovno a že jednou stejně chcípne, takže totálně kašle na školu i na blížící se maturitu. Má sice talent na kreslení, ale i tak neví, co se životem, ani kam se posunout dál, takže na všechno sere. A tak si nějak přežívá. A pak, zničehonic, se o něj začne zajímat Emma Roberts. Proč, se nedozvíme. To, že je ta scéna totálně nerealistická (4 roky s nikým na střední nemluvíte a najednou za vámi přijde holka a začne se s vámi bavit? Tomu mám fakt věřít, jo?), film úspěšně ignoruje. Pak ho Emma Roberts seznámí se svými kamarády a on s nimi začne kamarádit taky (tak ještě jednou, fakt se s někým tak rychle spřátelí, když celé 4 roky žádné přátele neměl?). On se pak zamiluje, pak se stane pár totálně klišovitých a (pokud jste viděli pár podobných filmů) lehce odhadnutelných "zvratů", ale jelikož jsou to spoilery, tak je zde vypisovat nebudu. A nakonec se vyléčí z depek, dockvane mu, co od života vlastně chce a má to happy end. Nejhorší na tom všem je, že tomu filmu chybí nějaká uvěřitelnost nebo aspoň něco, co by z toho udělalo něco víc, než průměrné kýčovité teen drama o outsiderovy. Umění zapadnout se od jemu podobných filmů nijak neliší a i když jsem se s hlavním hrdinou ztotožnil víc, než u neskutečně přeceňovaného a kýčovitě přeslazeného The Perks of Being a Wallflower, i tak prostě víc jak lepší 2* dát nemohu. Chybí tomu ta realističnost, uvěřitelnost. Btw, kde bral prachy, když chodil s tou holkou na večeře a občas s ní jel taxíkem, když peněz jeho rodina moc nemá? A pochybuji, že takový přemýšlivý depkař chodí někam na brigádu. Lepší 2* ()

Reklama

ivishka 

všechny recenze uživatele

Nemyslela jsem si,že mě takové jednoduché a mnohdy ohráté a dohromady pospojované situace zaujmou...Ale podle mě to mělo své prazvláštní kouzlo, které mě nutilo občas uronit slzu a tu a tam se usmát nad pár dialogy a celkově jsem u tohoto snímku pocítila úlevu ba dokonce i mírný klid v duši...Mě se to prostě líbilo :-). ()

O´Neill 

všechny recenze uživatele

Zase Emma Roberts, a zase jeden takový snímek ze života. Námět se řídí pravidlem v jednoduchosti je síla, a vychází to. Do hlavních rolích dali mou oblíbenou Emmu, a k ní poměrně neznámého Freddieho Highmore. A jak to celé funguje? Výtečně. Mezi nimi to klape přesně jak má, je zde dobře zvolená stopáž a celkově to ubíhá pěkně rychle. I když to nepatří zrovna mezi perfektní filmy, přihmouřím oko za Emmu, a přidávám jednu star navíc. ()

Riley 

všechny recenze uživatele

70% - Freddie byl vždycky ten nejroztomilejší chlapeček a teď je z něj naprosto roztomilej chlapec. Co teprve až z něj bude chlap. :) S Emmou jim to slušelo, takže herci výborní, příjemná atmosféra i tempo, super soundtrack, prostě fajn film o první lásce a životních otázkách. Nicméně ten podělanej happyend a klišovité scény by si amíci mohli projednou odpustit a nekazit tím téměř každej film. "Something like a hundred and ten billion human beings have been born into this world - not a single one of them made it. We live alone. We die alone. Everything else is just an illusion." ()

Galerie (48)

Zajímavosti (3)

  • Původní název filmu byl "Homework". (Kacitr)
  • Film bol distribuovaný do kín pod krycím názvom Flunk. (Sufferer)
  • Film sa natáčal v New Yorku. (Laslo)

Reklama

Reklama