Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lékař záchranky František se odstěhuje od své ženy Bohuny ke své nové lásce Heleně. Ta má za sebou několik let trvající manželství s úspěšným spisovatelem Karlem. V něm však díky manželovým záletům nebyla nikterak šťastná. Zdá se, že Františka i Helenu čekají konečně poklidné dny a budou moci teď, na prahu padesátky, konečně prožít svou spokojenou lásku. Jejich nadšení však nesdílejí jejich minulí partneři. Karel i Bohuna si totiž uvědomují, že jim jejich bývalí manželé začínají chybět. A tak se oba, každý způsobem sobě vlastním, snaží vztah milenců rozbít. Když už toho má František dost, opatří pro sebe a Helenu zájezd do Maroka. Je přesvědčen, že zde prožije pěknou dovolenou po boku své milované. Jenže v Maroku se jim ztratí kufry i s penězi a doklady a každého z nich nenapadne nic lepšího než zavolat svému minulému partnerovi o pomoc. Výsledkem je to, že na cestu za nimi se vydává nejen Karel, ale i Bohuna. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (461)

cariada 

všechny recenze uživatele

V kině jsem se na tom docela dobře bavil stejně tak plné kino (byla akce na vlezné). Co se dějě týká, je to hodně přitažené za vlasy, ale jako komedie, se to nechá. Kdo vyniká je hlavně Holubová, ale i ostatní se snaží. V dnešní slabé produkci dobrých komedií, je třeba si vážit každé podobné příležitosti. ()

HappySmile 

všechny recenze uživatele

První díl byla taková komedie o hledání lásky ve středním věku. Jak na to ale navázat, když už ji v prvním díle hlavní dvojice našla? Společná dovolená alá "svatební cesta" není špatný nápad. Ovšem to, co tady paní Poledňáková vymyslela je ovšem jen jakési plácání bez nápadu, které by dokázal vymyslet kdejaký žák základní školy. Neuvěřitelná šílená zápletka, která z filmu udělala překombinovanou blbinu. Přesto dávám tři hvězdičky, protože i když to fakt byla totální ptákovina, tak jsem se těm absurditám musela smát. ()

Reklama

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Předsvatební cesta do Cassablancy? Eva Holubová jedoucí na velbloudovi? Střelné zbraně, harémy a neuvěřitelné množství pečených placek, eur a Arabů... to teď zřejmě bude nový trend, kterým se bude ubírat český film a la Poledňáková (tedy klasik české komedie). Vtipný tu byl snad jen ten frňák Evy Holubové, jinak to byla krize. Další český film, u kterého se mi chce brečet. Nikoli z přemíry humoru, lásky anebo dojetí, ale z kýčovitého zachycení klasické československé rodinky. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Neurážející a kompetentní romantická komédie, kde všichni zúčastnění splnili své role podle plánu, ale to je tak vše. Snaha o nějaký vyšší smysl zde chybí. Prostě jednohubka pro nenáročné obesenstvo. Co mě bavilo sledovat nejvíc, tak product placement. Chápu, že filmoví producenti se musí ohánět, aby sehnali peníze na natáčení, ale ta reklama nemusela být tak okatá. Ukažte mi někoho, kdo si na posezení na zahradu donese Soda Stream, aby si mohl pěkně pustit bublinky do vody. Nemluvě o tom, že v dalším záběru se po něm slehla zem. Nebo kdo při placení kreditkou říká „zaplatím PayPassem“ (plus ten prostřih na kartu MasterCard :))? Nebo kdo si při pohledu na krabičky s léky říká „tohle mám na zácpu, na průjem, proti nadýmání a proti stresu“? ()

triatlet odpad!

všechny recenze uživatele

Poledňáková se z Bartošky a Magálové snaží vyždímat podobně dramatickykomediální pohledy jako kdysi ze Satinského s Šulcovou, navíc angažuje pár roztomilých žvatlajících dětiček, ale zapomněla na uzavřenost prostředí. Místo komedie jsem se nedokázal zorientovat v množství postav, exotičnost prostředí mi přišla nefunkční a prázdné fráze moc komických situací nenabízejí. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (11)

  • V době, kdy měli být v Maroku filmařské práce už v plném proudu, vybuchla na náměstí bomba, která smetla restauraci s kavárnou, kde ještě předtím při prvních obhlídkách míst k natáčení Poledňáková se svým štábem obědvala. (SONY_)
  • Postava Alžběty se ve filmu fyzicky neobjevuje, jelikož v době natáčení už na tom nebyla Jaroslava Adamová, která ji ztvárnila v předchozím filmu, zdravotně dobře. (funhouse)
  • Nejen ve filmu se nestíhaly dopravní prostředky. Tereza Kostková s Evou Holubovou málem zmeškaly letadlo v Madridu. Na stejném letišti se zatoulal při návratu i jeden z členů filmového štábu a dorazil do Prahy až za dva dny. (Robbi)

Související novinky

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

08.11.2022

Ve věku jednaosmdesáti let v úterý v dopoledních hodinách zemřela česká scenáristka a režisérka Marie Poledňáková, autorka populárních rodinných komedií včetně dodnes extrémně oblíbené „české komedie… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno