Reklama

Reklama

Doktorka z Dixie

(seriál)
  • USA Hart of Dixie (více)
Trailer 2
USA, (2011–2015), 51 h 38 min (Minutáž: 40–41 min)

Tvůrci:

Leila Gerstein

Hrají:

Rachel Bilson, Wilson Bethel, Scott Porter, Jaime King, Laura Bell Bundy, Cress Williams, Tim Matheson, Kaitlyn Black, Brandi Burkhardt, McKaley Miller (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(76)

Zoe je mladá talentovaná lékařka, jejím snem je kardiochirurgie. Je ale tak zaujatá prací, že nedokáže vidět v pacientech lidi. Je si jistá, že dostane místo v nemocnici, ale šéf kliniky jí vytkne nedostatek citu. Podmínka pro získání místa je, že stráví rok jako praktická lékařka mezi lidmi. Zoe odjíždí do BlueBell, kde jí už čtyři roky nabízí místo místní lékař. Malé město je pro ni jako noční můra, ale zachrání život pacientce při porodu. Pak se dozvídá, že lékař, který si přál, aby po něm přebrala praxi, byl její otec. Rozhodne se zůstat a nevzdat se bez boje. (TV Nova)

(více)

Videa (58)

Trailer 2

Recenze (118)

sulimo 

všechny recenze uživatele

Relativně dobrý seriál, v méně vážných momentech dokonce i dost vtipný, ovšem jak začne jít do tuhýho, pohřbí veškerá pozitiva tuna typického amerického kýče v podobě soucitných dialogů řešících srdceboly hrdinů. Co mi hodně vadí je ono jižanské prostředí, lépe řečeno jeho vyobrazení. Takhle to působí, že na jihu USA jsou ti největší vydláci na planetě a ženský s hodnotama před nástupem první vlny feminismu =bez mozku, páč ten chlapskej stačí za obě pohlaví. To mě docela zklamalo, jelikož potenciál to mělo co do zápletky dobrej a navíc mám tohle téma v oblibě. Nemohla jsem si nevzpomenout na famózní počin Zapadákov, který byl ovšem oproti tomuhle občas přehrávanénmu čemusi jak z jiné planety jménem Dokonalost. Jinými slovy-mohlo být líp, ale nebude, páč se to zas po americku podělalo. Tož tak. ()

Moly 

všechny recenze uživatele

Narovinu, pilot je nuda k ukousání. Zoufale nevtipné hlášky s timingem tak špatným, že je vám herců skoro líto. Nicméně prokrastinace je svině, a tak jsem přece jen dala šanci i dalším dílům. Jasně, Shakespeare to není, ale jako mix Everwoodu a Mužů na stromech, přičemž z obou si bere to lepší, rozhodně obstojí./Update: Chyba v úsudku, a to velká. To, co se původně jeví jako Everwood, se velmi rychle vyvine v čistokrevné Gilmorky. A to nejen lokacemi (altánek vás pocitově přenese lusknutím prstu). Zejména 3. série je 5hvězdičková záležitost a byť 4. série je až bolestně zkrácená, scénáristé se s těžkým úkolem co nejelegantněji uzavřít maximum příběhů popasovali víc než dobře. Navzdory perfektnímu finále se dostavují abstinenční příznaky. Prosím, prosím, prosím, natočte ještě alespoň jednu sérii! ()

Reklama

Shaleman 

všechny recenze uživatele

Klon Gilmorových holek, jen o hvězdičku horší. U Gilmůrovic byla všechna ta příjemnost, všudypřítomná láskyplnost a hloupé postavičky relativně vtipné a divák si k nim dokázal najít cestičku, aby je po pár dílech považoval za kouzelně normální a až jim záviděl. Ale tento přeslazený dortík plný Kenů a Barbie z módního katalogu je už tak moc sladký, že cukrovkáře zabíjí jen pohledem na něj. Další seriál pro mladé matky, než se vydají do školek pro své ratolesti a potom zkusí uklohnit nějakou baštu z ředkviček, buřtů a špaget pro svého milovaného pupkáče potícího se u pásu, který se kouzelným Kenům nerovná ani po podrážky BlueBellovských bot, dle libózního receptu z nevarimevanka@cz. ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Rachel Bilson to teda rozhodně neutáhne, protože je to prostě a jednoduše naprosto tupé a hloupé. Slibný námět totálně zabíjí děsivé a nebezpečně schématické vykreslení jižních oblastí USA a tamních obyvatel (ženy mají sotva půl mozku), což paradoxně místním hodnotitelkám nevadí. Fajn, asi se ztotožňují s hlavní hrdinkou, která by ovšem neudělala ani přijímačky na medicínu - navíc postrádá elementární logické myšlení. Nechápu tak vysoké hodnocení, když je to v každém ohledu pokřivené a neuvěřitelně hloupoučké. Vydržel jsem 4 díly, dále to nešlo. 2/10! ()

Mallyyy 

všechny recenze uživatele

Seriály takového typu nesleduju, ale tohle byla velká vyjimka. Super podívaná. Fandím páru Wade and Zoe! Doufám že to vyjde... Edit. Tak seriál zkouknut celý a můžu říci, že mě bude hodně chybět. Takovou pohodu jsem u žádného jiného seriálu neměl. P.S. Doufám, že Rachel Bilson dostane po mateřské další zajímavé projekty. ()

Galerie (603)

Zajímavosti (7)

  • Obě sestry Breelandovy Lemon (Jaime King) a Magnolia (Claudia Lee) byly pojmenovány podle stromů. (hellstruck)
  • Od roku 1950 v Alabamě platí zákon, že na každé licenci auta musí být napsána fráze "Heart Of Dixie" doplněná nakresleným srdíčkem. (hellstruck)
  • Název seriálu si pohrává s příjmením hlavní postavy Zoe Hart (Rachel Bilson) a přezdívkou pro stát Alabama "Heart Of Dixie", neboli „srdce jihu“. (hellstruck)

Reklama

Reklama