Reklama

Reklama

Deset důvodů, proč tě nenávidím

  • Česko 10 důvodů proč tě nenávidím (více)
Trailer

Obsahy(1)

Sotva Cameron James nastoupí na novou střední školu, zamiluje se do všemi obletované studentky Bianky. Jenže té se líbí hezoun Joey Donner, proslavený ve škole hraním v reklamách. Joe se vsadí, že dívku sbalí. Potíž je v tom, že Biančin přísný otec nařídil, že Bianka může jít na rande, pokud půjde také její starší sestra Katarina. Jenže ta o randění nestojí a ani kluci se o ni právě neperou. Katarina se totiž netají hlubokým despektem k okolí, a ke klukům obzvlášť. Pokud tedy chtějí Cameron nebo Joey dostat Bianku na rande, musí sehnat někoho, kdo by pozval její sestru. Jediný, kdo je k tomu ochotný, a to ne zadarmo, je Patrick, který nemá dobrou pověst a o jeho roční nepřítomnosti koluje řada divokých historek. Brzy Patrick zjistí, že Katarina bude velmi tvrdý oříšek. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (588)

Dever 

všechny recenze uživatele

Veľmi zábavná, romantická komédia v období HIGH-SCHOOL, ktorá rozhodne nesklame ale pobaví. Vôbec som sa pri tomto filme nenudil...............Soundtrack Richard Gibbs: 1. I Want You To Want Me - Letters to Cleo [3:25] ,2. F.N.T. - Semisonic [3:29] ,3. I Know - Save Ferris [2:52] ,4. Your Winter - Sister Hazel [4:39] ,5. Even Angels Fall - Jessica Riddle [3:27] ,6. New World - Leroy [3:02] ,7. Saturday Night - Ta-Gana [4:26] ,8. Atomic Dog - George Clinton [4:44] ,9. Dazz - Brick [3:24] ,10. The Weakness in Me - Joan Armatrading [3:32] ,11. War - The Cardigans [3:57] ,12. Wings Of A Dove - Madness [3:00] ,13. Cruel To Be Kind - Letters to Cleo [3:01] ,14. One More Thing - Richard Gibbs [3:02], ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

S odstupem času stále nadstandardně koukatelné a zábavné. Film měl štěstí na dobré mladé začínající herce. ■ Shakespearovo Zkrocení zlé ženy se v angličtině jmenuje The Taming of the Shrew. Výraz "shrew" znamenal ve staré angličtině rejska. Rejsek je velmi aktivní, hodně žere, při zápase vydává nepříjemné zvuky. Ve shakespearově době označoval tento výraz zlou a svárlivou (ďábelskou) ženu. Ve filmu 10 důvodů, proč tě nenávidím, označí ve scéně na parkovišti jedna z postav Kat za "shrew". V českých titulkách je to přeloženo jako "harpyje". ()

Reklama

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Vskutku příjemná romantická "teenage" komedie, která se dokázala obloukem vyhnout obligátním nechutnostem a primitivním "vtípkům", které tento žánr ubíjí. Komedie na kterou, se bez rizika újmy (především na psychickém) zdraví, můžou s klídkem podívat i dospělí. Hlavním hnacím motorem tohoto snímku jsou sympaticky nesympatičtí(ze začátku) Heath Leadger a Julia Stiles. V rámci žánru, jasný nadprůměr.. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Docela průměrná teen romantická komedie s dvěma sympatickými představiteli v hlavních rolích (H. Ledger + J. Stiles). Humor patří vzhledem ke svému žánru k tomu trochu inteligentnějšímu, jenže je ho ukrutně málo. American Pie (1-3) je sice výrazně nechutnější, ale nalejme si čistého, pobavíte se u něj mnohem více. Charaktery všech postav jsou příliš černobílé, škatulkované, vykonstruované, umělé a příběh (~scénář) stupidní a předvídatelný, proto zůstávám pouze u lepších 2 hvězd... 5/10 ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Napoprvé, po zvláštní směsici melancholie, nostalgie a optimismu jen pár hodin po vlastním maturitním plese, bylo Deset důvodů mým malým pokladem, u kterého jsem nechtěl vidět chyby, užíval jsem si strhující romantiku, svěží scénář i režii, Ledgerovo charizma a nádhernou sesterskou dvojici. Jenže napodruhé vše působí jako parodie na sebe sama. Scény, které dříve nechávaly pozitivní vzpomínky, jsou najednou jenom sterilní a nevtipnou parafrází na Shakespeara a i když písnička na stadionu pořád funguje a scéna s kytarou je pro mě pořád ještě úžasný emoční vrchol, je mi trochu smutno, že už se nedokážu nechat strhnout středoškolskou naivitou. Některé filmy by měly být viděny jen jednou. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (30)

  • Scéna, ve které Kat Stratford (Julia Stiles) čte titulních deset důvodů, byla natočena hned napoprvé a podle scénáře se v ní postava neměla rozplakat. (Jirka_Šč)
  • Cameron (Joseph Gordon-Levitt) říká: "Já hořím, já toužím, já hynu." To je přímá citace ze "Zkrocení zlé ženy". (Elisebah)
  • Když se Kat (Julia Stiles) ptá Patricka (Heath Ledger) na jeho přízvuk, odpoví, že žil v Austrálii. Heath Ledger se skutečně narodil v Perthu v Západní Austrálii. (Wade)

Související novinky

Meryl Streep jako šéfka ženských Expendables?

Meryl Streep jako šéfka ženských Expendables?

29.10.2013

Tak to je hodně bizarní představa. Kupodivu se ale nejedná o internetový klep, nýbrž o přání producenta Aviho Lernera, podepřené už i konkrétní nabídkou. Rokování taktéž probíhají s Cameron Diaz,… (více)

Reklama

Reklama