Reklama

Reklama

Deset důvodů, proč tě nenávidím

  • Česko 10 důvodů proč tě nenávidím (více)
Trailer

Obsahy(1)

Sotva Cameron James nastoupí na novou střední školu, zamiluje se do všemi obletované studentky Bianky. Jenže té se líbí hezoun Joey Donner, proslavený ve škole hraním v reklamách. Joe se vsadí, že dívku sbalí. Potíž je v tom, že Biančin přísný otec nařídil, že Bianka může jít na rande, pokud půjde také její starší sestra Katarina. Jenže ta o randění nestojí a ani kluci se o ni právě neperou. Katarina se totiž netají hlubokým despektem k okolí, a ke klukům obzvlášť. Pokud tedy chtějí Cameron nebo Joey dostat Bianku na rande, musí sehnat někoho, kdo by pozval její sestru. Jediný, kdo je k tomu ochotný, a to ne zadarmo, je Patrick, který nemá dobrou pověst a o jeho roční nepřítomnosti koluje řada divokých historek. Brzy Patrick zjistí, že Katarina bude velmi tvrdý oříšek. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (588)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Vzhlížel jsem k tomuto kousku s nadějí, že mě alespoň trochu přivede k zamyšlení, jestli vážně každý americký film pro teenagery musí být šílený a zcela nestravitelný pro téměř již dospělé jedince odlišné kultury. Bohužel, nic takového se nedostavilo. Filmy tohoto rázu už se asi nikdy nenaučím trávit. Sám pro sebe bych si mohl dodat - bohudík za to... ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Dva diametrálně odlišné příběhy. Ten první je naprosto stupidní a primitivní - hezounkej blbeček se zamiluje do nádherný dutý hlavičky. Ona však pokukuje po namachrovaném vylízanci, takže se nám to pěkně zamotává. Všichni tři jsou blbý jak malovaný sáně, divák ani nedutá, absolutně netuše, jak to asi dopadne... Příběh č. 2 je o poznání zajímavější, ač ani v tomto případě diváku nedá moc práce uhádnout závěr, ostatně jako u většiny (podobných) snímků. Příběh sbližování "tý divný mrchy" a "toho divnýho vyvrhela" zaujme, už jen pro ten sympatický pár, narozdíl od nesympatických dutých hlaviček. Ledgerovi se Stiles to spolu ve filmu sekne a dávají mu tolik potřebnou šťávu, jinak by se topil hluboko v žánrovém průměru... 60% ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Priemerná, pozerateľná teen komédia, ktorá narozdiel od väčšiny, aspoň nerozčuľuje a dá sa bez ujmy na zdraví dopozerať až do konca. Ja však nesúhlasím s výrokom Kat Stratfordovej: ".....nechcela som ísť so stádom, chcela som byť iná..." Myslím si pravý opak. Je veľmi dôležité udržať sa v "stáde". Chápem, že to môže byť lákavé, a keď je človek dobrý, môže si dočasne získať obdiv od ostatných, ale nakoniec... časom ho aj tak všetci znenávidia, pričom dôvodov bude veľa a budú sa od človeka k človeku líšiť. Človek mimo stáda dlho "neprežije", takto sa šťastie nedá nájsť. Je dôležité naučiť sa žiť v tom stáde a radšej si s každým vychádzať. Myslím, že na konci to pochopila aj ona. 60/100 ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Celkom mila teenagerska komedia, avsak u mna je na jedno pozretie, pretoze som ocakaval trosku viac. Zaujimave bolo vidiet dvoch hercov z Nolanovych Batmanov a to Heatha Ledgera, ktory si zahral Jokera v TEMNOM RYTIEROVI (2008) alebo Josepha Gordona-Levitta, ktoreho som videl v trojke v ulohe policajta Blakea. Reziser Gil Junger natocil v roku 2009 aj 20 dielny sitcom presne pod tym istym nazvom o tom istom, ale samozrejme s inymi hercami. ________ Joseph Gordon-Levitt - (Cameron James) +++ Heath Ledger - (Patrick Verona) +++ Julia Stiles - (Kat Stratford) +++ Larisa Oleynik - (Bianca Stratford) +++ David Krumholtz - (Michael) +++ Andrew Keegan - (Joey Donner) +++ Susan May Pratt - (Mandella) +++ Gabrielle Union - (Chastity) +++ Larry Miller - (Walter Stratford) +++ Produkcia: Andrew Lazar +++ ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Mladá uletená romantika podčiarknutá veľmi úsmevnými a presvedčivými výkonmi. Trošku rozpačitá réžia a dej zapadajúci prachom. Celé to od začiatku naznačuje len mierny nadpriemer, hlavne že to celé nenechali len na tú romantiku, pretože komédia je to hlavné, na čo sa film zameriava. 65%. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (30)

  • Když se Kat (Julia Stiles) ptá Patricka (Heath Ledger) na jeho přízvuk, odpoví, že žil v Austrálii. Heath Ledger se skutečně narodil v Perthu v Západní Austrálii. (Wade)
  • Shakespearova hra „Zkrocení zlé ženy“ se v angličtině jmenuje „The Taming of the Shrew“. Výraz "shrew" znamenal ve staré angličtině "rejsek". Rejsek je zvíře velmi aktivní, hodně žere a při zápase vydává nepříjemné zvuky. V Shakespearově době označoval tento výraz zlou a svárlivou (ďábelskou) ženu. Ve filmu označí ve scéně na parkovišti jedna postava Kat (Julia Stiles) za "shrew“. (Jirka_Šč)

Související novinky

Meryl Streep jako šéfka ženských Expendables?

Meryl Streep jako šéfka ženských Expendables?

29.10.2013

Tak to je hodně bizarní představa. Kupodivu se ale nejedná o internetový klep, nýbrž o přání producenta Aviho Lernera, podepřené už i konkrétní nabídkou. Rokování taktéž probíhají s Cameron Diaz,… (více)

Reklama

Reklama