Reklama

Reklama

Procitnutí

(seriál)
  • USA Awake
Drama / Mysteriózní / Krimi / Fantasy / Sci-Fi
USA, 2012, 9 h 19 min (Minutáž: 43 min)

Tvůrci:

Kyle Killen

Hrají:

Jason Isaacs, Laura Allen, Steve Harris, Dylan Minnette, BD Wong, Michaela McManus, Wilmer Valderrama, Cherry Jones, Laura Innes, Daniela Bobadilla (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Po těžké automobilové nehodě, která vzala život jednomu členu z jeho rodiny, žije policejní detektiv Michael Britten (Jason Isaacs) střídavě ve dvou alternativních realitách. V jedné z nich zemřel jeho syn, ve druhé manželka.
V obou realitách řeší jiné případy, v každé z nich nachází jiné stopy. V momentě, kdy z toho má v hlavě parádní nepořádek, kdy se mu oba světy začnou slévat v jeden, zjišťuje, že některé stopy z jedné reality se mu hodí v realitě druhé. (joehot)

(více)

Recenze (124)

havLord 

všechny recenze uživatele

Nebýt tam těch paralelních realit, jednalo by se o obyčejnou detektivku. V pozadí se sice rýsuje jakási konspirace, ale koho by to po všech Prison Breacích a Heroesech zajímalo. Nehledě na to, že už ve čtvrtém díle rozdíly v realitách evidentně nemohou vyplývat z té jedné události, která je má spojovat. Také mě nebavila opět přemíra politické korektnosti - takže šéf je žena, kolega v jedné realitě mladý hispánec, v druhé černoch, v první realitě je psychiatr mladý asiat, v druhé postarší žena. Michael je tak jediná stálá bílá mužská 40+ postava! Plus fakt, že Michael Britten žije způsobem: 16 hodin tráví v jedné realitě, jakmile v ní usne, probouzí se na dalších 16 hodin do reality druhé. Takže je nonstop vzhůru, k tomu ještě ve dvou rozdílných světech A VŮBEC MU Z TOHO NEŠIBE. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Pilot: Zatím nejlepší úvodní díl seriálu za posledních několik měsíců. Výborný koncept o vyrovnávání se se ztrátou někoho blízkého, který zatím netuším jak budou tvůrci dál rozšiřovat, ale měli by se sakra snažit protože potenciál je obrovský. Jason Isaacs je bezvadný a balancuje na tenké hraně podivín/sympaťák zase trochu jinak. Možná se AWAKE bude zdát být náročnější na sledování (a mohlo by, ať si divák trochu zapřemýšlí, kde to vlastně jsme), ale kamerové filtry dost pomáhají. Detektivní část příběhu funguje skvěle, místy připomíná civilnost HEAT střihlého realističtější kriminálkou a doufám, že pro nás přichystají pořádně propletené případy. Jestli mi říkáte, že cenou za to, že je vidím, cítím a mohu s nimi žít je moje příčetnost... pak takovou cenu rád zaplatím. Nakonec tedy jen jedna řada, ale možná je to tak dobře (i když mi není jasné proč zrušili nejkvalitnější a nejnápaditější seriál letošní sezóny po pouhých 13ti dílech.... těch možností...), protože je první série díky bohu uzavřená. Sice vám na závěr zůstane v mozku velký otazník, ale takový ten příjemný, vítaný. Vůbec celkové je AWAKE hodně osvěžující seriál o detailech a drobnostech. Každý řešený případ je zajímavý a finální díly jsou nádhernou ukázkou práce s takhle originálním motivem. No a konec? Jestli vás zajímá, která realita je pravá tak... řekněme, že to není zajímavá otázka. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Poměrně slušný potenciál, který chtěl víc domyslet, dotáhnout a připravit pár překvapení navíc. Není to špatné, atmosféra je výborná, i ten nápad (ostatně, byl to sen, nebyl? Není on v komatu? Můžeme se jen domýšlet...). Ale přece jen první díly jsou jen detektivními historkami, kdy stopy z jedné reality řeší případ ve druhé a naopak, a chybí nějaké to malé postrčení navíc, nějaká zajímavost. Plus ano, jak zde píše havLord, ta politická korektnost, mankote. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Procitnutí operuje s dosti originální zápletkou, kterou se snaží ve všech svých 13 dílech pořádně vytěžit.Ne káždá epizoda je skvělá a nezapomenutelná, ale rozhodně to není ztráta času.Občas se stane, že zápletká některých epizod ztráci v jedné rovině tempo a musí to dohánět v té druhé.Naštěstí je v hlavní roli naprosto boží Jason Isaacs jehož výkon s originální zápletkou táhnou seriál do nadprůměrných vod.Bohužel nemůžu opomenout urychlené ukončení seriálu, které nebylo přesně podle mých představ a navíc si takovéto rozloučení seriál nezasloužil.Velká škoda, která zamrzí všechny fanoušky něčeho jiného. ()

3n3my 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ sa mi nestalo, aby som bol rád, že sa skončil pomerne vysoko hodnotený seriál už po prvej sérii. Totižto Awake vo svojej podstate a príbehu už nemal divákovi viac čo ponúknuť. Samostatne detektívne ladené časti v strede série sa nedali aj naďalej riešiť nastolenou cestou, preto bolo pre seriál lepšie uchýliť sa k finále a k svojej podstate - čiže k vyriešeniu Michaelových dvoch svetov v posledných častiach. Inak označujem Awake za seriál Jari 2012. ()

Galerie (117)

Zajímavosti (1)

  • Seriál je zmíněn v osmém dílu čtvrté řady seriálu Community (od r. 2009) ve scéně, kdy Troy (Donald Glover) řekne Abedovi (Danny Pudi): "I když riskuju, že zjistím, že žiju dva paralerní životy jako ten chlápek z Awake, nemáš na ten ples už rande?" (UM3L3C)

Reklama

Reklama