Reklama

Reklama

Gang nemilosrdných dálničních zabijáků, který zajme mladou dvojici cestující napříč zemí, čeká šokující zjištění - nic totiž není takové, jaké se zdá. Záhy je jasné, že unést psychopatického zabijáka nebyl zrovna ten nejlepší nápad. Nemilosrdný kriminální gang si vezme jako rukojmí párek milenců a odvleče je do sklepa opuštěného domu uprostřed pustiny. Když je ale zajatá dívka zabita, ukáže se, že její přítel rozhodně není bezbranný, a karty se rázem otočí. Členové gangu brzy pochopí, že mají co dočinění s ostříleným zabijákem, který už se postará, aby nikdo z nich nevyvázl živý. (Cinemax)

(více)

Recenze (155)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Je-li název filmu informací, která prozrazuje klíčovou část děje, zřejmě se nemusím obávat, že bych něco nechtěně odtajnila.. Tedy za mne.. Luke Evans se mi moc líbil, zlý kukuč mu sice příliš nevěřím, ale ten potměšilý výraz bez diskuze ano.. Tuším, že celému světu v podstatě prokázal dobrodiní, ten gang tupohlavých si nezasloužil nic jiného.. A ten dobrý skutek na závěr mě pobavil.. Je to taková krvavá jednohubka, která nenadchne, ale ani neurazí.. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý mierne hororovo ladený thriller. Má veľmi dobrý príbeh o skupine zločincov, ktorých člen sa rozhodol uniesť jeden pár, aby si privylepšili, lenže čoskoro si uvedomujú, že uneseným je veľmi skúsený nemilosrdný vrah. A keďže jeho priateľku stál únos život, nezastaví sa, kým všetkých nedostane a tak zločinci musia bojovať o svoje životy. So spracovaním som dosť spokojný, spočiatku sa dej venuje sympatickej dvojici a aj keď sa nedeje nič výnimočné, cítiť, že ukrývajú nejaké tajomstvo, takže aj toto pôsobí dobrým dojmom a po únose sa to už rozbehne. Už len samotná zápletka, ktorá je vlastne opakom podobných filmov, teda v tomto prípade práve únoscovia musia bojovať o svoje životy pred ich obeťou by stačila na zaujímavý film, ale tu to tvorcovia potiahli ešte trochu ďalej a vytvorili tu prakticky až kult ohľadom tohto zabijaka. Ten tu má mnoho priestoru a ten sa aj výborne využíva, či už prezentáciou jeho schopností, ale aj vlastností a minulosti, takže tu má na pomery žánru až mimoriadne prepracovanú mytológiu, čo povyšuje tento film výrazne vyššie. Takže aj keď trochu cítiť, že potenciál bol ešte trochu vyšší, nesťažujem si, je to vydarená zábava od začiatku až do výborného záveru. Čo sa týka tých hororovejších prvkov, tak o atmosféru alebo napätie tu moc nejde, čo ma ale vôbec neprekvapuje a ani nemrzí, keďže toto nie je ten prípad, kde kladná strana čelí nejakému zlu, ale sú tu dve záporné strany, ktoré si len riešia to svoje a divák má možnosť vybrať si, ktorej bude fandiť a pre mňa je to jasne zabijak. A drsnejšie scény nesklamú, síce samotných úmrtí tu až tak moc nie je, ale viaceré sa vydarili a je tu niekoľko výborných doplnkových scén, hlavne spôsob, akým sa zabijak dostane k svojim protivníkom je teda skutočne originálny a nezabudnuteľný. Herecké obsadenie je na tom dobre, Luke Evans to zahral skvelo a všetky svoje scény ťahá výrazne hore, poteší aj Adelaide Clemens, ostatné postavy ma už moc nezaujali, ale to ma vôbec netrápi, bral som ich len ako obete. Réžia a technická stránka sú iba priemerné, čo ma teda dosť prekvapuje, Ryuhei Kitamura je schopný režisér s výrazným štýlom a toto pôsobí len úplne štandardne, ale zase pre potreby filmu to stačí. Tak toto ma veľmi príjemne potešilo a hlavne kvôli tejto perfektnej postave zabijaka. Ocenil by som pokračovanie. 78% ()

Reklama

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Příjemné oddychové krvavé béčko. Nenadchne ani neurazí. No One Lives nabízí přesně to, co se od takovéhoto filmu sluší a patří. Nehraje se na nic víc a v tom co předvádí v rámci možností funguje bez problému. Antihrdina hlavním hrdinou tu zase tak často nebývá, Evans svoji roli emocionálně narušeného psychopata zvládá bez problému a pár krvavých lahůdek vyloženě potěší. Pokud potřebujete u něčeho vypnout, nebo vás jen baví béčková produkce, v případě No One Lives nemůžete sáhnout vedle. [50%] ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

No one lives je ze všech úhlů výborný. Příběh o maniakovi, kterému gangsteři zabijí přítelkyni (čekám až bude pomsta za mrtvého přítele :D) a on se naštve a všechny je chce odkrouhnout. Jak to tak bývá nebude to pro ně hezké. Film má skvělý spád, už od 15-20 minuty film nabírá na obrátkách a akce nekončí, pořád se něco děje. Někdo umře, dialog, střeva na obrazovce, dialog To co se v tom filmu dělo jsem skoro nikde neviděl, až na pár věcí. Luke Evans je výborný a fandil jsem mu od začátku až do konce. Kdo má rád Revenge filmy s výbornými mordy a gore scénami, toto je přesně pro Vás. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Myslím, že tenhle způsob filmu by erudovaní filmoví kritikové označili odborným výrazem "námrd". Ano, tohle je prosím prvotřídní thrillerový námrd, nic tak výrazného jsem na obrazovce už dlouho neviděl. Evansova postava je samozřejmě z říše fantazie (tím myslím že vyumělkovaná, nerealistická), některé scény šly určitě natočit líp, některé jsou absurdní (Evansova schovávačka ve vyvrhnutém trupu), několik věcí mi příliš nevonělo (divná představitelka Emmy, jedny silikonové cecky), ale celkově jde o tak neotřelé osvěžující béčko, že všechna drobná negativa v návalu diváckého nadšení pomíjím i promíjím. Pro mě zatím nejlepší film od zběsilce Kitamury. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (2)

  • Na tvorbe filmu sa podieľalo aj WWE Studios a menšiu rolu si v ňom zahrala aj wrestlingová hviezda Brodus Clay. (ČSFD)
  • Film sa natáčal na viacerých miestach v Louisiane v USA. (Laslo)

Reklama

Reklama