Reklama

Reklama

Malá Kačka trpí poruchou ADHD a kvůli tomu má ve škole problémy. Paní učitelka by se jí velmi ráda zbavila a ani spolužáci nemají Kačku moc rádi. Nicméně Kačka je velmi chytrá holčička a nepochopení okolí i ji samotnou trápí. Její maminka Julie žije s přítelem, Věroslavem Herianem, se kterým také pracuje v chemické laboratoři, kde spolu zkoumají potravinové doplňky. Věrek je bratrem ředitelky chemického ústavu, Milady, ve kterém Julie pracuje. Julie koupí Kačce, která běhá za každým psem, jezevčíka. Nastávají prázdniny. Věrek by rád vyrazil sám s Julií na tři týdny do Řecka a Kačku by odložil k Miladě. Milada ale na rovinu prohlásí, že Kačku předá do letní školy. S tím Julie nesouhlasí, a tak nakonec Kačka, Herian a Julie vyrážejí na Šumavu do penzionu k dědečkovi a jeho přítelkyni Radce. Nepříjemný nevrlý Herian připravil pro Julii a Kačku prázdninový program. Z něho ale brzy rychle sejde, když Herianovy plány na cyklovýlety skončí neúspěchem. Julii se velmi líbí pohodářský údržbář Ivan, který v penzionu bydlí a pracuje. V penzionu panuje pohodová atmosféra, která je způsobena přátelskými vztahy mezi obyvateli penzionu a jejich hosty. Mezi stálé obyvatele patří i malíř Štefan Štefík, ten v penzionu maluje své obrazy a na sousední farmě chová ovce a kozy. Za Herianem přijíždí jeho sestra Milada, aby zde také strávila několik dnů volna. I ona se zhlédne v Ivanovi. Ten však o namyšlenou a důležitou manažerku vůbec nestojí. Milada přijde na to, že Ivan a Julie se sobě líbí a namluví Julii, že s Herianem vyhráli konkurz na pracovní pobyt v Anglii. Tím je chce od sebe dostat. Julie je zmatená a Ivan s ní chce ukončit počínající vztah. Toho chce Milada využít a Ivana svést při vodáckém výletě, který celá společnost podniká. Vodácký výlet kvůli Herianově nepozornosti skončí pomalu tragédií. Kánoe, ve které Herian s Julií, Kačkou a psem Hugem plují, totiž narazí do převoznické loďky a Kačka se začne topit. Jen duchapřítomnost Ivana Kačku zachrání. Julie se vzpamatovává z šoku, který zažila. Herian si další den bere na výlet Kačku sám. Cestou je na Kačku zlý a ona mu i s Hugem uteče... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (176)

Terva 

všechny recenze uživatele

Tak jsem po dlouhé době šel na český film do kina. Hlavně mě lákal Lukáš Vaculík. Tedy ne, že by mě přitahoval sexuálně, ale byl jsem zvědav, jak by si mohla vést jedna z českým možných filmových hvězd. No, asi je pod špatným vedením. Celý snímek působí hodně mdle až nevyrovnaně. Hodně to používá děj z různých slavnějších českých snímků. Juraj Šajmovič se musí ještě hodně učit. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Nejtěžší je prý točit s dětmi a se zvířaty. U nás do toho jdou většinou debutanti. Výsledek pak vypadá, že děti i zvířata hrají blbě. A přitom to vůbec není jejich chyba. Jen na place nebyl nikdo, kdo by přesně věděl, co z nich vlastně potřebuje dostat. A rodinná komedie? Dobrá, pro děti tu máme holčičku a pejska. A pro dospělé sexistický humor. Jestli se vám tato kombinace zdá v pořádku, pak si to klidně se svými dětmi pusťte. Já se nakonec nejvíc smál u toho, co zřejmě měla být nejdramatičtější pasáž filmu. Klišé se musejí používat s citem, tohle bylo natočeno tak neuvěřitelně diletantsky, že se to nedalo brát vážně ani na okamžik. Ještě dodávám, že nejsympatičtější postava je ve filmu jen proto, aby se na jeho začátku měl Vaculík s kým rozejít, a zřejmě tím dokázat jaký je vůl (30%). ()

Reklama

Trixinka 

všechny recenze uživatele

Po dlouhém čase jsem zase koukla na českou rodinnou "komedii". Vtipných hlášek (především od psa) jaksi ubývá postupem filmu, hlavní hrdinka mi přišla protivná, rozmazlená a děsně nesympatická, z nápadu vědec - vesnice se dalo vytěžit více vtipu a humorných situací. Takže mám na čas českých rádoby komedií dost. 2* za psa a krajinu. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Na tak milý rodinný film jsem v našich končinách už pěkně dlouho nenarazila. V nemalé míře se sice věnuje potížím, které mají děti s ADHD při začleňování do běžného života, nicméně vše podává nenásilnou a vtipnou formou. Hereckému obsazení nemám v podstatě co vytknout, přičemž Veronika Divišová mě doslova uhranula, s jakým přehledem hyperaktivní dcerku zahrála. Kolikrát jsem měla pocit, že opravdu trpí poruchou ADHD. Znám podobně impulzivní holčičku a ta neskutečně miluje zvířátka, takže nápad s mluvícím jezevčíkem (jejím největším kamarádem), jemuž rozumí jenom ona, mi přijde docela fajn. Snad jen ten akčnější závěr se moc nevydařil. (60%) ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

další důkaz toho, jak moc v posledních letech česká kinematografie upadá.. Nefunguje to jako rodinný film, nefunguje to jako film, nefunguje to vůbec... Když někdy budu mít děti, raději jim pustím staré zlaté skvosty z komunismu, kde děti nebyli otravné, nebylo tam tisíc narážek, které dětem nic neřeknou (a k tomu jsou pitomé až hrůza), nepálil se alkohol apod.. Tak kde to jsme?? O dalších problémech s přepáleným vizuálem, psem a stupidními postavami nemluvě.. Jedna hvězda za to, že tam třikrát pršelo a bylo pár vteřinových záběrů na hvozdy.. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (5)

  • Počas záverečných titulkov môžeme sledovať nepodarené scény. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama