Reklama

Reklama

Malá Kačka trpí poruchou ADHD a kvůli tomu má ve škole problémy. Paní učitelka by se jí velmi ráda zbavila a ani spolužáci nemají Kačku moc rádi. Nicméně Kačka je velmi chytrá holčička a nepochopení okolí i ji samotnou trápí. Její maminka Julie žije s přítelem, Věroslavem Herianem, se kterým také pracuje v chemické laboratoři, kde spolu zkoumají potravinové doplňky. Věrek je bratrem ředitelky chemického ústavu, Milady, ve kterém Julie pracuje. Julie koupí Kačce, která běhá za každým psem, jezevčíka. Nastávají prázdniny. Věrek by rád vyrazil sám s Julií na tři týdny do Řecka a Kačku by odložil k Miladě. Milada ale na rovinu prohlásí, že Kačku předá do letní školy. S tím Julie nesouhlasí, a tak nakonec Kačka, Herian a Julie vyrážejí na Šumavu do penzionu k dědečkovi a jeho přítelkyni Radce. Nepříjemný nevrlý Herian připravil pro Julii a Kačku prázdninový program. Z něho ale brzy rychle sejde, když Herianovy plány na cyklovýlety skončí neúspěchem. Julii se velmi líbí pohodářský údržbář Ivan, který v penzionu bydlí a pracuje. V penzionu panuje pohodová atmosféra, která je způsobena přátelskými vztahy mezi obyvateli penzionu a jejich hosty. Mezi stálé obyvatele patří i malíř Štefan Štefík, ten v penzionu maluje své obrazy a na sousední farmě chová ovce a kozy. Za Herianem přijíždí jeho sestra Milada, aby zde také strávila několik dnů volna. I ona se zhlédne v Ivanovi. Ten však o namyšlenou a důležitou manažerku vůbec nestojí. Milada přijde na to, že Ivan a Julie se sobě líbí a namluví Julii, že s Herianem vyhráli konkurz na pracovní pobyt v Anglii. Tím je chce od sebe dostat. Julie je zmatená a Ivan s ní chce ukončit počínající vztah. Toho chce Milada využít a Ivana svést při vodáckém výletě, který celá společnost podniká. Vodácký výlet kvůli Herianově nepozornosti skončí pomalu tragédií. Kánoe, ve které Herian s Julií, Kačkou a psem Hugem plují, totiž narazí do převoznické loďky a Kačka se začne topit. Jen duchapřítomnost Ivana Kačku zachrání. Julie se vzpamatovává z šoku, který zažila. Herian si další den bere na výlet Kačku sám. Cestou je na Kačku zlý a ona mu i s Hugem uteče... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (176)

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Parodie na pár zahraničních snímků !!! Vše je špatně, ta kamera je děs(pro tento snímek ano), ten příběh je děs, ty dialogy jsou děs, kdyby řekli hercům aby improvizovali dopadlo by to rozhodně lépe, protože herci jsou tam dobří, ale jen to je to dobré... Jinak je vidět, že se nechali inspirovat staršími filmy převážně z Ameriky... HODNOCENÍ: 15% (1*) ()

mala.megi 

všechny recenze uživatele

Průměrný – možná i podprůměrný rodinný film. Strašně mě zklamala role psa. Očekávala jsem, že jako hlavní hrdina se tam trochu víc projeví. Ale byl neskutečně nevýrazný a v celém filmu takřka zbytečný. Je tolik šikovných, cvičených pejsků a nechápu, proč autor zvolil psa, který tam v celém filmu jen seděl a hloupě koukal. Neuměl ani zavrčet při naštvané scéně nebo mávnout tlapkou, v pravou chvíli se oblíznout – prostě nic. Nečekala jsem, že mě to nadchne jako rodinný film, dívala jsem se kvůli tomu, že mám ráda psy – ale tohle….??!!?? ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Když dříve děti zlobily a dělaly si, co je napadne, dostaly na zadek. Dnes se jim musí nechat volnost, protože nejspíše trpí ADHD. A je nutno, aby se jim podřídili i všichni dospělí – a nehodící se možný tatínek aby padal. Žánr dětského filmu v poslední době v ČR skomíral. Těch pár výkřiků čest žánru moc nezachránilo (třeba Archa pro Vojtu), nebo se sice povedlo, ale nedostalo do kin (Vetřelci v Coloradu). Ani osvědčené ikony českého filmu – Věra Plívová-Šimková či Marie Poledňáková – nijak nepřesvědčily svými filmy Kruh nebo Jak se krotí krokodýli. Vloni jsme ale byli obdařeni Modrým tygrem, letos tímto snímkem, což je docela hezké, každý rok jeden dětský, nebo řekněme rodinný film. Jen ta kvalita... Ve snímku Tady hlídám já je středobodem holčička s ADHD, jejíž maminka udělá, co jí na očích vidí. A tak místo s novým partnerem do Řecka jedou na chatu na Šumavu, s pejskem, který má dívence pomoci se adaptovat v reálném světě (přičemž nakonec se reálný svět adaptuje podle holčičky a pejska), a kde se ukáže, jaké jsou vlastně čí charaktery a kdo má holčičku a její maminku skutečně rád. Otázkou je, na koho je film cílen. Pro děti je příliš dlouhý (hodina a tři čtvrtě) a je v něm hodně dvousmyslných erotických narážek (kozy – kozy), navíc tak nějak podporuje domácí pálení lihovin, což v době, kdy na otravu etanolem v republice umírají lidé, není zrovna košer poselství. Navíc zde máme hodně zbytečných postav jen do počtu (Klára Jandová – jak je mi jinak sympatická, Iva Pazderková aj.), rádoby mluvícího psa jako z Kdopak to mluví 3 a podivné poselství filmu, kdy protivná a rozmazlená holčička ať udělá, co udělá, vždy za to může nějaký dospělý. Klady filmu jsou šumavská krajina, sem tam fór či v podstatě uměřené herectví dospělých herců. Mezi negativa možno ještě započítat, že dětské herečce chybí potřebná živelnost, jako měly třeba Míša Kudláčková nebo Žaneta Fuchsová, a že pes nepředvede ale ani jeden kousek, jen sedí a kouká a my posloucháme jeho jako kdyby myšlenky. A pokud vám vadí přemotýlováno, kdy v obraze létají více jak tři motýli bělásci, raději film ani nezkoušejte. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Trochu trvalo než jsem se naladil na rodinný film, ale nakonec se ukázalo, že je to celkem neškodné milé pokoukání, ikdyž nejsem cílový divák. Oceňuji snahu tvůrců navázat na tradici dětských/ rodinných filmů a i tento má něco za tři hvězdy - obsazení ( Vaculík forever! Javorský ještě dýl!), zvířátka, exteriéry. Z filmového hlediska oceňuji celkem "profi" horské záchranné drama pár minut před koncem. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Sice ne úplný průser a filmové dno (na to zde máme jiné experty), ale i tak zářný příklad toho, že už ani ty rodinné komedie u nás moc točit neumíme. Humoru pomálu, postavy se chovají často jak úplní idioti, holčička nesympatická a ten mluvící pes je zde de facto úplně zbytečný. Do příběhu nijak nezasáhne, že by byl extra ukecaný se taky říct nedá a pořádnou hlášku už nevypustí vůbec. Aspoň, že to neselhávající obsazení zachraňuje, co se dá. Dětem se to ale přece jen možná líbit bude. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (5)

  • Počas záverečných titulkov môžeme sledovať nepodarené scény. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama