Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bystrá, statečná a tvrdohlavá dívka, taková je sedmnáctiletá Mary, která prožije dobrodružství, o jakém se jí nezdálo ani v nejdivočejším snu! Po návratu do rodného domu se snaží sblížit se svým otcem Bombou, který se jí odcizil. Svérázný a roztržitý profesor Bomba je posedlý zkoumáním pozoruhodné civilizace drobných lesních mužíčků žijících v lesích. Mary dochází trpělivost. Poté, co se kouzlem ocitne v tomto podivném lesním společenství, je ovšem nucena svůj pohled přehodnotit. Pokud se chce dostat zpátky domů, musí partičce zábavných zelených postaviček pomoci, uvěřit v jejich tajuplný svět a zachránit ho. Boj o záchranu lesa se však promění v boj o náš lidský svět. Díky odvaze, kterou Mary prokáže, získá nejen nazpět svého otce Bombu, ale i nové přátele. Královnu lesa - krásnou, bystrou a silnou Taru, která vždy panuje s úctou a vtipem. Obří housenku Nim Galů, známou svou vášní pro večírky, které rovněž nechybí moudrost a praktičnost. Komediální duo hlemýždě a slimáka Hňupa a Hruba, přičemž Hrub se považuje za největšího lamače dámských srdcí v lese. Ostříleného bojovníka Ronina, šéfa elitní lesní jednotky, muže s ostře řezanou tváří a suchým humorem, ochotného za svou královnu položit i život. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (47)

Trailer 4

Recenze (356)

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Jednoduše perfektní animák se vším všudy, kterému nic nechybí a nadbývá pouze ta jedna otřesná písnička toho svitkouše. Hrozně vtipná scéna byla, jak jako zmenšená Mary utíkala před psem.. tak z pohledu psa a z jejího... úplně mi to připomnělo tohle. "Co je plochoksichte? Rozbrečíš se? - Víš, že mě neurážíš? Jen mě odpuzuješ."........................"Co je? Dobrej fór. - Zkus to znova. Třeba tě praští víc." ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Lesní strážci, kteří vcelku věrně kopírují Arthura a Minimoje, jsou animákem pro spíše starší děti. Tváří se vcelku pubertálně, ale humor tu není tak stupidní, jako u některých jiných pohádek, které se se svým "buďvtipnýzakaždoucenu" přístupem rozhodně řadí mezi slabší kusy. Vymazlená grafika spojená s 3D efektem vás docela uchvátí a když pominete fakt, že děj zas tak mohutný a rozsáhlý není, celkem vás i pobaví. Musím uznat, že se mi to docela líbilo, a kdybych takových příběhů neviděl už tucty, přidal bych i v hodnocení. 70% ()

Reklama

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Nechápu, že se na takovém filmu muselo podílet pět scénáristů. Vždyť to bylo až na prostředí strašně laciné a neoriginální. Na druhou stranu se na to také skvěle koukalo, vizuál miniaturní přírody byl opravdu parádní. Ale děj byl takový průměrný, takže nakonec nadprůměr jen kvůli tomu, že jsem se nenudil. 70% ()

phoebess 

všechny recenze uživatele

I přes ten pomalý rozjezd musím říct, že šlo o poměrně slušný příběh, když se budu držet striktně toho, že jde o pohádku pro děti, nezvykle zakončený vztahem na dálku, nebo na výšku (přeberte si to, jak chcete :) ). Mrzelo mě na tom jediné... Občas (a víc, než by se mi líbilo) mi to v některých scénách připomínalo Avatar.... ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Klasický, lehce nadprůměrný animovaný film s typickou pointou: "Dobro zvítězí nad zlem!". Bohužel dnešní animované filmy nepřichází s ničím novým, je to bohužel pořád dokola o tom samém. Nicméně se mi zde docela zalíbila kvalitní atmosféra a místy mi Epic připomínal Pána Prstenů, což mě velice zaujalo. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (15)

  • Prvý film od Blue Sky Studios, ktorý má hlavnú ženskú hrdinku. (LuiCJ)
  • Prípravy, natáčanie a samotná výroba filmu trvali spolu viac ako milión hodín. (MikaelSVK)
  • Jedná sa už o druhý film štúdia Blue Sky, ktorý je založený na knižnej predlohe Williama Joycea. Tým prvým bola snímka Roboti (2005). (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama