Reklama

Reklama

John Henry Irons je konstruktér zbraní a génius v oblasti metalurgie, který s pomocí počítačové expertky Susan Sparksové vyvíjí pro americkou armádu ochranná brnění a novou akustickou zbraň, která nezabíjí, pouze nepřítele zneškodní a vyřadí z boje. Když je však jeho projekt sabotován bezohledným nadřízeným Burkem a Susan je při explozi v laboratoři zraněna zříceným panelem tak vážně, že skončí na vozíčku, rozhodne se znechucený Irons proti Burkovi svědčit. Poté co dosáhne jeho propuštění z armády, sám z projektu odejde. Vzápětí se však stane svědkem bankovní loupeže, provedené s pomocí své revoluční zbraně. Lupiči uprchnou dřív, než stačí cokoli zjistit. Následné pátrání ho přivede k Burkovi, který chce akustickou zbraň vyrábět a prodávat nejen pouličním gangům v Los Angeles, ale také teroristům po celém světě. Obrátí se na strýčka Joea a Susan a s jejich pomocí vytvoří ve své laboratoři speciální brnění, odolné všem klasickým zbraním i akustickým puškám. Zanedlouho se pak objeví v ulicích jako superhrdina, přezdívaný Steel, který potírá zločin a přes všechny překážky se chystá k rozhodujícímu střetnutí s Burkem. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (54)

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Černej robocop hadr. Na 217 cm vysokýho Šakýla muselo padnout tolik železa na outfit, že kdyby se objevil u nás v Dc, tak ho většinová menšina během minuty komplet vysvlíkne a tu tunu železa odtahá do šrotu. Tím by supertajná zbraň skončila a bylo by to zábavnější než tahle akčárna. Největší záhadou pro mě je, jak tohle mohlo sežrat 16 mega v rozpočtu. Šakýl byl buď hodně drahej nebo si někdo kurevsky namastil kapsu. Ano, bééé je správně. ()

RADX1 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem dát dokonce dvě hvězdičky v souvislosti že by to mohl být stále zajímavý film pro starší děti (12-15?) i bůhví jaké brutality tam moc není. Ale pak jsem si řekl, že nevím proč by měly řešit ty nesmysly a především tu nereálnou naivitu, plus styl který se už ani v té době moc nenosil - ještě skousnutelné na přelomu osmdesátých a devadesátých let, ale ne koncem devadesátých. Jednu hvězdičku za na tu dobu ucházející efekty (sic asi nákladné... viz rozpočet 16M USD). ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele

Sympaťák Shaquille aj s jeho prirodzeným humorom nemôže predsa spôsobiť to, že tento akčný a celkom aj svižný sci-fi komix bude mať iba 22%. Netreba hodnotiť film podľa "kinoprepadnutia". Poznám aj horšie prípady filmov na báze komixu. Tento je síce priemerný, ale nie zlý. Má grády, pobaví akciou i humorom, efekty sú ok a aj záporáci celkom ujdú. Že Shaquille nie je žiadny rodený herec, musí byť predsa každému jasné. Zápory by som videl skôr v idealizovaných kladných postavách či prvoplánové tlačenie na emócie. Hodnotenie: 60% ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Velice špatná DC komiksovka, navíc s minimem Claire Stansfield. Její tři scény a trojice kostýmů se nese v tomto duchu - hraje sexy sekretářku, jejíž předností jsou dlouhé nohy v černých silonkách - ale bohužel se příliš zastává svého šéfa, takže jeho novému parťákovi začne vyhrožovat (což v kalhotovém kostýmu vůbec nevyzní) - a proto se jí onen padouch postará o rychlou smrt při "nehodě" ve výtahu (a to už vůbec není sexy, protože má na sobě venkovní kabát). A padouchem je Judd Nelson, jehož jedinej snesitelnej film byl Otec rock'n'rollu: Příběh Alana Freeda, což není mnoho. Není o čem. Zbytek je vata. ()

DannyBurino 

všechny recenze uživatele

Celkem relaxující film, který nikomu neublíží. Kostým hrdiny je vtip, akce je ubohá a chvilkama jsem se musel smát, protože to bylo tak vtipný, ale snažilo se to brát vážně. Ale bylo to koukatelné, záporák byl vtipný, soundtrack skvělý, český dabing z části ok ale záporáka mluví Pavel Rýmský ( bullshit ). Je to nejhorší superhrdinský film? Ano je. Je to nejhorší film všech dob? Už jsem viděl horší. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (5)

  • Film byl při rozpočtu 16 000 000 amerických dolarů považován za kasovní trhák, ale za první dva týdny promítání vydělal jen 1 700 000 amerických dolarů. (Terva)
  • Film byl natočen podle stejnojmenného komiksu (1993) Johna Henryho Ironse. (Terva)
  • Natáčení filmu probíhalo v Los Angeles. (Terva)

Reklama

Reklama