Reklama

Reklama

Sanitka 2

(seriál)
Trailer
Česko, 2013, 12 h 29 min (Minutáž: 57–58 min)

Režie:

Filip Renč

Scénář:

Ivan Hubač

Kamera:

Petr Hojda

Hrají:

Jiří Dvořák, Jaromír Hanzlík, Dagmar Havlová, Pavel Zedníček, Zlata Adamovská, Marek Vašut, Petr Kostka, Tomáš Juřička, Michal Dlouhý, Iveta Jiřičková (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Pokračování legendárního seriálu z 80. let minulého století. Zažijeme setkání s původními postavami, nyní již o něco staršími, i s postavami úplně novými, které se připojují k třináctidílnému televiznímu románu o záchranné službě těchto dní. Je to stejný úkol jako před lety, ale přesto se v mnohém změnil, stejně jako se změnila doba i lidé, kteří v ní žijí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (18)

Trailer

Recenze (347)

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

No tohle nemyslí vážně? Sanitka alias Ordinace v růžové zahradě, Pojišťovna štěstí a Cesty domů???? A ty stupidní melodie při každé činohře, to se fakt nedalo vydržet. O dědku Mádrovi a Janderovi už ani nemluvím. Takový SHIT a takový humbuk kolem toho! Zlaté seriály z komunistické éry. Po prvním dílu říkám: "Již nikdy více další díl!" ()

cvutak 

všechny recenze uživatele

Trošku jiné kafe než původní seriál. Hodně lidí se bálo režie od Renče, ale podle mě se toho zhostil skvěle. Pravdou je, že nějaké díly jsou slabší. Hodně má nový seriál společného s původním, jako milostné vztahy, hromadné neštěstí ap. Akorát herci nám zestárli. Jediný co bych trošku vytknul je rozdělování obrazu a další obdobné hrátky. 7/10 ()

Reklama

Kri-kri 

všechny recenze uživatele

Tohle pokračování Sanitky je vrcholem trapnosti a nevkusu. Doslova v každém dílu minimálně dvě téměř erotické scény, většinou na kuchyňském stole či jiném nábytku, doktoři si v pracovní době odskakují za milenkama, operátorky se též kurví s celým mužským osazenstvem záchranky (s výjimkou dosluhujícího Zedníčka a garážmistra Lábuse), nejznámější česká hvízdačka na prsty tu má roli milionářky, co nejprve odloudila manžela jiné, aby následně mohla i jemu zahýbat a přitom si hrát na světici platící předražené operace (režisér si zřejmě našel zálibu v jejich o několik desetiletí starých doktorských rolích). Zatímco v původní Sanitce se vztahy řešily kulantně a s citem, pouze hlavní hrdina se dlouho zmítal mezi dvěma ženami, v nové Sanitce chrápe každý s každým a když se náhodou neřeší zásun, tak jsou na pořadu dne prachy. Jedinou sympatickou ženskou postavu nechají v půlce seriálu nesmyslně zemřít, aby mohl Juřička následně provádět vlastní pátrání s multikulturním obohacováním. Dávám slabou 1 * a to jen proto, že to ve výsledku nebylo až tak nekoukatelné a zmršené kecama o privatizaci jako Nemocnice po dvaceti letech. 15% ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Renčův nabubřelý reklamně klipový styl nemám rád, ale sem se docela hodí. Ozvláštnilo to jinak docela nudné historky ze života záchranářů, že bych rád viděl, kdyby tímto stylem místo Kleina natočil Renč nějaké Básníky. Líbí se mi návaznost na osudy, uvěřitelnost postav i příběhů, a i když je zde pár věcí, jež mi jdou proti srsti, včetně některých dialogů, celkově si myslím, že jde na tvorbu ČT o nadprůměr. ()

hrona 

všechny recenze uživatele

Jako celek mě tento seriál opravdu mile překvapil. Pominu-li telenovelské pošťuchování mezi hlavními hrdiny. Akční scény jsou opravdu na české poměry pěkně natočené a je se na co dívat. Převážná většina hereckého obsazení také sympaticky vybrána. Zkrátka, dle mého názoru plnohodnotné pokračování původního seriálu. Filip Renč rozhodně ostudu neudělal. ()

Galerie (394)

Zajímavosti (34)

  • V 6. epizodě hlásí při výjezdu k pacientce pošťačka adresu Kaprovská 8/180 a na dispečinku sestra omylem zaznamená ulici Kaprovskou 180/8. Dle označování orientačních a popisných čísel v Praze je však správné označení na domě 180/8, viz čas 25:25. (Kirman)
  • Natáčelo se v nemocnicích Na Homolce a v Motole. Natáčení výbuchu probíhalo v bývalém vojenském táboře na Božím Daru u Milovic na Nymbursku. Budova, ve které se natáčel zásah v rockovém klubu Black hole ve 12. a 13. epizodě, byla původně sovětským kinem rovněž v bývalém vojenském prostoru Milovice - Boží dar. Dnes je tato budova zdedvastovaná, přesto často využívaná hráči airsoftu a paintballu. Seriálový dispečink záchranky byl postaven na Poliklinice na Proseku. Několik scén se natáčelo i na letišti v Hradci Králové a v městě samotném. Na letišti hlavně scény s helikoptérou a ve městě scény odvozu paní s infarktem. Stožár, ze kterého v 7. epizodě skáče paraglidista, se nachází poblíž Českého Brodu. Jedná se o dvojici 355 m vysokých vysílačů - Vysílač Liblice B. (M.B)

Reklama

Reklama