Reklama

Reklama

Nejslavnější motoristický magazín světa, který pravidelně sleduje tři sta milionů diváků. Vizuálně působivé představení vozů je doprovázeno odlehčeným komentářem, který zaujme nejen technické nadšence. Závod auta s rychlovlakem, fotbal s auty a mnoho dalších šílených nápadů. A k tomu všemu nesourodá, a zároveň skvěle se doplňující trojice vtipných moderátorů (TV Prima)

(více)

Videa (9)

Trailer

Recenze (196)

ti88na 

všechny recenze uživatele

Milujem túto relácia, lebo napriek všetkému nie je vôbec úzkoprofilová, ale aj zo mňa dokázala urobiť automobilového nadšenca. Jednotlivé diely, ale aj špeciáli sú zaujímavé, plné informácií a predovšetkým vtipné, zo skvelými hosťami. Nič z toho by však nefungovalo bez trojice špičkových moderátorov, ktorí cez všetky svoje rozdielne vlastnosti si pasujú ako zadok na šerbeľ. Milujem ich všetkých rovnako, ani jeden nevyčnieva nad ostatných, len sa skvelo dopĺňajú. ()

rejvn 

všechny recenze uživatele

Amerika má Chucka Norrise, Británie má Stiga :) Miluji auta, miluji britský humor... spojíme-li to dohromady, máme tady vinikající seriál který vás vždy něčím zaujme i když zrovna nejste fanda do aut, Speciály jsou vyloženě třešnička na dortu. Varuji - je to velice nakažlivé a nikdy nezůstanete u jednoho dílu. ()

Reklama

majo353 

všechny recenze uživatele

Top Gear vznikajúci v rokoch 1977-2001 bol motoristickou reláciou takou, ako ich bežne poznáme. Až v roku 2002 prišla jeho reinkarnácia pod taktovkou Jeremyho Clarksona, ktorý z Top Gearu urobil program plný nadupaných superšportov, bláznivých testov a skvelého humoru. Prvá séria s Jasonom Daweom bola pojatá ešte trochu serióznejšie, ale príchod Jamesa Maya a vznik trojice s Clarksonom a Richardom Hammondom znamenal vytvorenie tej správnej chémie a Top Gear tým získal šťavu. Stále sa nájde dosť hnidopichov, ktorí tvrdia, že ide o zbytočnú reláciu, z ktorej sa nič nedozvieme o bežných autách a stojí veľa peňazí. Obľúbenosť Top Gearu po celom svete a z toho vyplývajúca sledovanosť však hovoria niečo iné. Práve tento typ programu ľuďom chýbal a získal si aj divákov, ktorí až toľko nefandia motorizmu. Väčšina chlapov má totiž stále v sebe malého chlapca a priznajme si, kto z nás sa ako malý chlapec nechcel preháňať na športiakoch a vyvádzať blbosti podobné tým v Top Geare? Trojica moderátorov si vlastne len plní detské sny a robí to takým skvelým spôsobom, že je neskutočne zábavné sledovať, čo zase vyvedú. ()

Miany 

všechny recenze uživatele

Bez Britů by to nebylo tak dobré. Pro toto tvrzení mám podklad! Podívejte se na americkou verzi ;-) Mimo jiné se na pořady o automobilech nějak nedívám, ale tohle... tohle je podívaná + auta a jiné dopravní a nedopravní prostředky. Trojce je vybírána snad tak, jako by byla už předurčena, protože k sobě nekompromisně padne. Díky za to, že se to dostalo i na naše kanály. Auta jsem začala možná milovat víc... ()

67891234 

všechny recenze uživatele

Miluji auta. A v žádném jiném seriálu nenajdete takové supersporťáky jako v tomhle. A ta dokonalá trojce, která to dělá s až neuvěřitelným humorem. Právě od roku 2010 se zvedla kvalita od minulých dílů, které byly poněkud slabší a méně bláznivé, ale furt bych jim dal 5 hvězd. Ale poslední dobou šla kvalita o malinko dolů i u těchto sérií po opravě studia a přejmenování na Top gear 2010. Chybí mi třeba srovnávací tabule nebo komunikace s publikem, která byla vždy nejhumornější a i divácí ve studiu skučeli radostí. Asi nevíte o čem teď mluvím, ale zasvěcení vědí. A ještě jeden poznatek na konec. I moje sestra, která doslova nesnáší auta, tak řekla, že je to fajnový seriál. A to už stojí za zhlédnutí. :D 100% ()

Galerie (35)

Zajímavosti (22)

  • Testovací okruh Top Gearu sa nachádza na letisku Dunsfold. Meria 2,82 km a má 12 zákrut. Držiteľom rekordu okruhu (ku koncu roka 2011) je The Stig s časom 0:59.0 min., ktorý dosiahol na monoposte Renault R24 F1. (m.a.t.o.)
  • Raritou v rámci všetkých televíznych talk show je, že žiaden divák, ktorý sa zúčastňuje natáčania v štúdiu nemá k dispozícii miesto na sedenie. (m.a.t.o.)
  • Posledná zákruta sa nazýva "Gambon corner" (Gambonova zákruta). Je pomenovaná po hercovi Michaelovi Gambonovi, ktorý cez ňu skoro preletel. (Xooolg)

Reklama

Reklama