Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Adam a Michal, kamarádi z dětství, se po dvaceti letech vracejí do Šumperka, do města, odkud „utekli", ale kde stále žije jejich minulost. Michalova matka je mrtvá několik let, Michalův otec umírá v den jejich příjezdu. Přesto chtějí přijít na kloub tomu, zda byl otec opravdu zapleten do smrti matky, kterou našli utopenou v jezeru Krásno, a jakou roli v tom hrála jeho nová žena. Dvojice se rozhodne vzít spravedlnost do vlastních rukou a tím roztočí spirálu nezadržitelných katastrof... A to vše s nádechem jakési černé komedie, neboť film je plný absurdních situací (jak například najít na malém městě nájemného vraha?), osobních tragédií (situace podobná té, kterou ve filmu ztvárňuje devítiletý syn Ondřeje Sokola Adam, se skutečně stala) či vtipných momentů ze života (ano, ve filmu opravdu uvidíte polonahého Ondřeje Sokola). (Bontonfilm)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (372)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Chcel som pôvodne napísať iba slovo Nuda, ale asi by som to mal trošku obkecať. Takže obrovitá reklamná kampaň, pred aj počas vzniku (na čsfd minimálne spamovanie diskusií, niekým pravdepodobne z PR), pamätám aj súťaž so žiadosťou o spolufinancovanie, atď, atď .... spôsobili minimálne skepsu, aj v človeku čo k domácej tvorbe nie je až tak kritický. Ako ja. Tešil som sa aj na Donšajniho ako nového Menzla a nebral v úvahu čiernu farbu. Až som sa presvedčil. Krásno samozrejme nie je na kameňákovej úrovni, skôr taký Řehořek, čo má námet na hodinu filmu a chce mať celovečerák, ktorý by mal úspech aj v zahraničí. Ale to sa asi nestane, pretože je tam furt tá hodina navyše a tá by chcela baviť. Nevyšlo to. Možno nabudúce, ak nato ovšem budú peniaze a nervy. Snáď ani ne. ()

Borrtex 

všechny recenze uživatele

Hodně příjemná vícechuťová podívaná. Je mi až k údivu, jak se Ondrovi povedlo zaobalit tolik vtípků do takového vážného nevtipného krimidramatického příběhu. Kromě toho se Ondrovi povedlo spoustu dalších věcí, jako je třeba herecký výkon, kde podle mě spolu s Martinem docela váleli :-) No a absolutním vítezstvím tohoto filmu je podle mě závěr, který jsem si zcela kompletně užíval a vychutnával. 80%. Viděno v kině na 40. LFŠ. ()

Reklama

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Uznávám, že snímek není nijak geniální a nevstoupí do dvorany slávy. Obsahuje však pár trefných scének a způsob vyprávění je na dnešní české poměry docela příjemně neobvyklý. Navíc v něm není malých rolí, což mám rád. Hledat ve filmu smysl, poselství či logiku je naprosto zbytečné. Taková trochu operetka...70% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Co dělat v Šumperku, když člověk nežije.. Černohumorné peripetie v „shithole“ jak od McDonagha, hotelové recepce Tajuplných vlaků a Bartonů Finků, absurdní drama s nádechem Coenů, Krásno obklopené hnusem i krásnem. Odvážný, řemeslně sebevědomý kino debut režiséra s chůzí laciného prostituta svou jinakostí spoustu lidí potěší a co je hezké, ještě více nasere. Škoda jen několika nadbytečných minut a přepáleně bizarního konce, po němž bylo na nádraží stejně mrtvých jak v Tenkrát na západě. A mimochodem, nějaké porovnání s humorem Partičky je docela mimo mušli, ale to už je zkrátka úděl tvůrců řazených do škatulek.. ()

dom156 

všechny recenze uživatele

Z celkových 119 minut je nejméně 60 o ničem. Tuto úvodní hodinu jsem musel zkouknout na 3x, jelikož se zde vyskytují jen plytké kecy o ničem. Až následně se začínají ukazovat malé náznaky zlepšení. Závěr filmu už nestojí za starou bačkoru a dokonce i dějová linie se rozumně zakončí. Nechápu, proč tak dlouhá stopáž, nechápu casting a nechápu tento český prasofilm. Opět české zklamaní a nedoporučuji. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (8)

  • Ve scéně, kdy Adam (Ondřej Sokol) leží v posteli s Monikou (Zuzana Stavná), má trenky. Poté ale vybíhá z postele s tím, že trenky nemá, a bere si rifle. (K00F)
  • Matka Martina Fingera (Michal) trpěla maniodepresivitou a v polovině devadesátých let spáchala sebevraždu, když ji našli utopenou ve vodní nádrži Krásné u Šumperka. „Po přečtení první verze (scénáře) jsem si uvědomil, že to jsou věci, které jsem v sobě dlouho neřešil, v mysli jsem je nevyhledával. Ale řekl jsem si, že to má být první impulz, jak se s tím vyrovnat,“ řekl v době vzniku filmu Krásno Martin Finger. (klukluka)
  • Až po natočení filmu tvůrci zjistili, že ředitel pohřebního ústavu v Šumperku má stejnou sexuální orientaci jako smyšlená Rodenova postava. (GE3)

Související novinky

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

10.07.2014

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 10. do 16. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama