Reklama

Reklama

Objetí hada

(festivalový název)
  • Argentina El abrazo de la serpiente (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Amazonský šaman Karamakate, který je poslední z přeživších svého kmene, se během čtyřiceti let setkává se dvěma okcidentálními vědci, kteří se snaží rozkrýt tajemství zázračné a posvátné rostliny chakruny. Spolu s nimi se v nevšedním černobílém snímku vydává na život měnící transcendentální cestu amazonským pralesem. (MFF Karlovy Vary)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (35)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Silný pohanský film. Transcendentální road-movie. Mesiáš jako falešná modla, křesťanství jako falešné náboženství, prosazované puškou a misionáři s devítiocasou kočkou v ruce... Hledáme, kým doopravdy jsme... Amazonský prales, kde jedinou cestou je ta vodní...nebo duchovní... Lepší film o šamanismu a pohanské podstatě světa už nelze vidět. ()

chelseaman22 odpad!

všechny recenze uživatele

Tenhle film vás donutí nenávidět domorodce s pouzdrem na penis uvázaným kolem beder, Těžko ba přetěžko lze stanovit, co že je hlavní myšlenkou tohoto snímku. Těžko pochopit, na co že vlastně produkce vsadila své peníze. Dialogy jsou povětšinou hluché a zbytečné, což v kombinaci s věčně mlčícím domorodcem nelze vydržet déle, než čtyřicet minut. odpad! ()

Reklama

nmafan 

všechny recenze uživatele

Moc hezky natočené romantické putování džunglí, které by mohlo být mnohem méně otravné, kdyby z něj tak okatě netrčelo to 'poselství' o nadřazenosti indiánské kultury nad bělošskou a kdyby se celou dobu netvářilo tak strašně duchovně. Přitom je to zoufale plytký film, který místy působí jako kdyby ho točil někdo, kdo si myslí, že je nový Herzog, ale o indiánech zatím četl jen Vinnetoua. ()

classic 

všechny recenze uživatele

...Ako svoj v poradí 100. FILM v kalendárnom roku 2018, som zvolil nie zrovna najšťastnejšie v podobe čiernobieleho, amazonského snímku, ktorý ma bohvieako neinteresoval, aj keď vždy oceňujem, že sa tvorcovia v 21. storočí rozhodnú pre takýto, dnes už trochu atypický formát, pričom i o pol-noci nájdem taktiež pár takýchto skvostov, ktorým sa hodí práve tento vizuálny štýl, čo má navodzovať sugestívnu atmosféru. Ja by som skôr povedal, že mu to uškodilo, ako prospelo ?! Film sa snaží udržať si estetickú stránku, keď pozorujem vskutku nehostinné prostredie, v ktorom by sa takmer každý jedinec zbláznil, no mám zdania, že podujať sa na „astronomické” 2 HODINY sledovania tohto tzv. filmového diela Cira Guerru je asi rovnaké šialenstvo, ako ísť do pralesa s mačetou, s ktorou by som si vysekal cestičku. Nevravím, že je snímok zlý, len je extrémne nudný, keď som sa nudil, ako pes v malom, uzavretom priestore. Neodporúčam jeho sledovanie, ktoré by možno vo farbe bolo o čosi viac znesiteľnejšie... ! ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Pomalé, rozvláčné, táhnoucí se…doplňte si další synonyma. Na Objetí hada opravdu není jednoduché se dívat, zůstat u něho a zbaběle neutéct. A kupodivu ne snad proto, že by to nebyl zajímavý film, to prr, ať už řečenými myšlenkami či tím, co ukazuje, má divákovi co nabídnout. Ale to hypnotické, až uspávající tempo je místy vskutku vražedné a „krapet“ sráží i výše zmíněné klady (s kterými je nasnadě pochválit také solidní řemeslnou stránku). Velkorysá stopáž tomu rozhodně nepřidává a totéž se dá říct i o užití černobílého obrazu (větší autenticita, avšak za jakou cenu). Snímek jsem tak s menšími obtížemi dodíval, ale oči se mi nebezpečně klížily hned několikrát. A to jsem netušil, že si pro mě tvůrci připravili ještě závěrečný bonbónek v podobě halucinogenního konce (to už to zřejmě nevydržel ani samotný natáčecí štáb). Symboličtí motýlci mě pak už vskutku moc nevytrhli. S typově podobnými filmy zpravidla nemívám větší problém, ale tentokrát to zkrátka úplně neklaplo a víc jak slabší 3* opravdu dát nehodlám. Meditativní film, místy ovšem až moc. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (4)

  • Tvůrci pracovali s rozpočtem ve výši 1 400 000 $. (Hal_Moore)
  • Děj je založen na zážitcích a poznámkách skutečných cestovatelů. Přesto se jedná o fikci. Posvátná rostlina Chakruna, tak jak je vyobrazená ve filmu, neexistuje. Byla vytvořena kombinací více druhů vyskytujících se v Amazonii. (FrediaK)
  • První kolumbijský film nominován na Oskara za nejlepší cizojazyčný film. (Hal_Moore)

Reklama

Reklama