Reklama

Reklama

VOD (1)

Hvězdně obsazené americké drama z produkce HBO zpracovává kontroverzní téma, související s výskytem zhoubného onemocnění zvaného AIDS. Odehrává se v New Yorku počátkem osmdesátých let minulého století a nabízí kritický pohled na nedostatek osvěty od oficiálních institucí. Na opačné straně stojí aktivisté z řadu gayů, kteří se společně s příznivci z řad osvícených lékařů pokoušejí o hrozící epidemii odhalit drsnou pravdu. V adaptaci divadelní hry Larryho Kramera se představí mimo jiné Mark Ruffalo, Alfred Molina, či Julia Roberts... Otevřený průhled do jedné z nejvarovnějších kapitol novodobých dějin režíroval Ryan Murphy. (HBO Europe)

(více)

Videa (18)

Trailer 2

Recenze (164)

terunka003 

všechny recenze uživatele

Problémové, stále aktuální, AIDS, homosexuálové, bojující × nedotažené. Další snímek o boji s AIDS z období 80.let v Americe. Tentokrát ze strany gay komunity. Všudypřítomný strach a hlavně nevědomost, odtaženost "heterolidí", nulová snaha porozumět a pomoci. Osobně se mi více líbil Dallas Buyers Club, řešil problém pro všechny skupiny lidí a vedl konkrétní boj s léky a společností. Normal Hearts mě uvedl do těžké deprese, film rozvíjel spíše vztahové záležitosti, strach o druhé, vztek a bezmoc, okrajová snaha o zapojení vlády do problematiky AIDS a rozšíření informací do společnosti unikl bohužel na mrtvém bodě. Každopádně, tento film by se měl pouštět ve šklách hned, jak mládež zjistí k čemu používat pohlavní orgány. ..já vážně nevím co na to říct.. ()

d.beseda 

všechny recenze uživatele

Smekám před hereckými výkony zejména Julii Roberts a Marka Ruffala, kteří ze sebe vydali maximum. Některé scény na mě samozřejmě zapůsobili hodně silně (neochota přijímat nakažené gaye do nemocnic, nebo nakládaní s mrtvými těly), ale celkový dojem byl ten, že je to až moc "přeslazený" film. (MFF KV) ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tak vůči tomuhle jsem zůstal imunní. Předně nemám rád přeslazené filmy a tohle bylo tak přecukrované, že se to místy nedalo snést. Pokud se jedná o gaye, tak v zásadě proti nim nic nemám, ale veřejné projevy jejich lásky mi zrovna moc dobře nedělají. A tady jich byla hromada. Čili další mínus. A nakonec je tu celkové podání. Film měl nejspíš ambici vzbudit soucit s AIDSem postiženou homosexuální komunitou, jejíž léčba byla ve Státech v 80tých letech přehlížena, ale asi nebudu sám, komu připadalo, že si gayové za své trable mohli víceméně sami a nehodlali s prevencí vůbec nic dělat. Svým způsobem mi to připomínalo naše cikány. A sympatie si u mě nezískala ani hysterická snaha, se kterou hlavní hrdinové chtěli dosáhnout svého cíle. Jo kdyby se film víc soustředil na krátkozrakost vůdců amerického zdravotnictví, kteří nedokázali rozpoznat hrozbu AIDS včas a nedohlédli za americké hranice, to by byla jiná. Jenže na tuhle strunu zahrála jen jedna scéna. Bodují tak hlavně výborní herci, jimž podle mě dominuje především Julia Roberts. Naopak příliš nesedí Jim Parsons, který je se Sheldonem natolik srostlý, že se bude jen těžko prosazovat mimo BBT. 35% ()

Sesitka 

všechny recenze uživatele

Při představě, že se budu víc než dvě hodiny na film o AIDS, mě lehce jímala hrůza. Je pravda, že se ve filmu střídají lepší momenty s těmi horšími (zvlášť některé výlevy Marka Ruffala byly trošku otravné), ale celkový dojem nestihly zkazit. Ve výsledku jde o zdařilou dokumentaci počátků nemoci a boje proti ní a většina herců je natolik sympatická, že jim prostě budete fandit. HBO zkrátka opět nezklamalo. ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Vida ho, Ryan Murphy, který mi se svým kolegou pravidelně hýbal žlučí v amerických hororových storkách, dokáže ukočírovat velmi slušný celovečerák. A je fuk, že "jenom" televizní, protože tenhle s přehledem strká do kapsy i širokou konkurenci z velkých pláten. Gay drama z období americké sexuální revoluce s vynikajícím hereckým přednesem většiny zúčastněných. Philadelphia to není, ale má to k ní zatraceně blízko. Takže nezapomeňtě, šprcku vždycky do kapsy sebou, kluci. Nikdy nevíte, zda tam na vás za rohem nečíhá nějaký ten zákeřný retrovirus. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (7)

  • Jméno divadelní předlohy i filmu je založeno na básni "September 1,1939" od W. H. Audena. Veršem z této básně: "We must love one another or die" je pojmenována biografie Larryho Kramera, který předlohu napsal. (KidWithGun)

Související novinky

Julia Roberts změní svůj život

Julia Roberts změní svůj život

18.12.2016

Hollywoodské hvězdy se už dávno neštítí televize. Julia Roberts si tam odskočila před dvěma lety, když si zahrála ve Stejných srdcích, a teď se objeví v minisérii Today Will Be Different. Adaptace… (více)

Reklama

Reklama