Reklama

Reklama

Hrůzná minulost

  • USA The Pact (více)
Trailer

Jejich matka zemřela a sestry Nicole a Annie se neochotně vracejí do domu svého dětství, aby uctily její památku. Během noci sestry vycítí přítomnost nadpřirozena: podivné zvuky, pohybující se předměty, obraz neznámé ženy padlý vedle fotografie jejich matky. Annie navíc prožije sérii velmi intenzivních a značně znepokojivých nočních můr - jsou to jakési vize, které ji vedou k odhalení matčiny minulosti, ta se však nakonec odhalí sama... (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (353)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Na filmový a zároveň i režisérský McCarthyho debut jsem byl vážně zvědavý a nějak mne neodradilo ani rozporuplné hodnocení těch, kteří tento kousek již viděli. Není na škodu si tu a tam pustit nějakou tu duchařinu. Když se navíc nejedná o čistokrevnou záležitost a tvůrci do ní přimíchají i něco z jiných odvětví, tím je to pro mě jen lepší. Již od úvodních minut se mi docela zalíbila i navozená atmosféra a já se jen v duchu modlil, aby zas nešlo o další blbost, kdy budou vzduchem jen proletovat kusy nábytku a hlavní hrdinka nedostane infarkt díky blikajícím zářivkám. Naštěstí je příběh obohacen o finální rozuzlení, které bych tu nechtěl prozrazovat a díky kterému nemůžu dát ani horší, než průměrné hodnocení. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se pustil do krapet neznámých vod a nakonec se z tohohle snímku vyklubala vcelku dobrá duchařina. Samozřejmě dle očekávání neoplývá originalitou ani kdovíjak děsivými scénami, ale pár velmi dobrých lekaček tu je a celkově ve snímku funguje slušné napětí a atmosféra. Zpočátku se sice děj trochu táhne a hlavní dějový zvrat je částečně předvídatelný, ale mimoto je The Pact napínavou a slušně zahranou duchařinou, mně mírně připomínající Zemeckisovo Pod Povrchem. Je to snímek těsně na pomezí tří a čtyř hvězd, takže nemám pochyb, že si své zastánce najde. Já byl relativně spokojen. PS. Doporučuji předem nekoukat na trailer, oni vám ti bubáci neutečou a nebudete si pak stěžovat, že jste všechny lekačky viděli předem. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

No jo, a tak to tady chodí vždycky! Když se konečně objeví duchařský kousek, který není utahaný jako padesátiletá prostitutka po dvanáctce na parkovišti kamiónů, při jehož natáčení nevozili kameramana na trakaři po výmolech a u něhož se nasraná ektoplasma neomezí jen na pár třísknutí dveřmi a rozmazanou šmouhu před závěrečnými titulky, nejde to místním pubescentním horororovým expertům, co nabrali rozumy u sedmi Hery Potratů, Abnormálních pasivit a Inshitdiousů, moc pod nos. Já si blaženě chrochtám a válím se na zádech v bahně. Dokonce to nezprasil ani Kašpar fan Dyje, jenž bývá od Hvězdné pěchoty etalonem kvality a sexuálně mě potěšila také hlavní hrdinka, která dozajista umí perfektně ječet i mimo záběr! ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Bylo to docela fajn, napínavé, slušné scény, ani mi tak nějak nevadilo, že příběh motá více věcí dohromady. Veskrze sympatická pihovatá mladší sestra Gillian Anderson v hlavní roli byla hodně dobrá, atmosféra a napětí fungovalo. Vypadalo to na další skvělý zapadlý levný kousek, který s přehledem předbíhá současné mainstreamové duchařiny. Ale ten konec to skoro všechno pokazil. 3.5* ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Veľké prekvapenie. Duchárčiny ma v posledných rokoch už moc neberú, keďže sú (až na niekoľko európskych výnimiek) väčšinou na jedno kopyto a o to viac ma tento horor zaskočil svojou intenzitou. Mladá Annie trávi po smrti svojej matky nejaký čas v ich starom byte, z ktorého má trochu divný pocit, ktorý vyvrcholí keď tu bez stopy zmizne jej sestra. V snahe zistiť čo sa deje, odkrýva tajomstvo rodinného bytu a ducha, ktorý tu vyčíňa, ale aj existenciu sériového vraha prezývaného Judas, čo sa stáva najnebezpečnejším zistením jej života. Fajnový horor, ktorý mi poskytol oveľa viac, než by som očakával, na čom má zásluhu aj to, že sa tu okrem duchárskej témy prelínajú ďalšie motívy, ktoré oživujú dianie a zahusťujú atmosféru. K tomu to má slušné spracovanie, sympatickú hlavnú hrdinku, ktorej odvahu som obdivoval a zaujímavý dej, vygradovaný až do extra napínavého finále. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (11)

  • Annie (Caity Lotz) byla zraněna na levé straně hrudi, ale když potom píše do zápisníku, má zranění přelepeno na pravé straně. Hned v další záběru je opět na straně levé. (in4mator)
  • Caity Lotz sa musela kvôli filmu naučiť jazdiť na motorke. (ČSFD)
  • Hlavní postavě Annie (Caity Lotz) se během filmu několikrát změní délka vlasů. (Stanley619)

Reklama

Reklama