Reklama

Reklama

Helena

(seriál)
Komedie / Rodinný
Česko, (2012–2018), 25 h 3 min (Minutáž: 23–27 min)

Předloha:

Matt Williams (kniha)

Hudba:

Daniel Fikejz

Hrají:

Sandra Pogodová, Leoš Noha, Martina Kavanová, Kristýna Belzová, Jan Maršál, Martha Issová, Petra Hřebíčková, Jaroslav Plesl, Pavlína Mourková (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(58)

Obsahy(1)

Helena se snaží čelit strastem a radostem rodinného života s velkým nadhledem a optimismem. Jenže k tomu všemu chodí do práce a vychovává tři ratolesti. Tak se nejednou stane, že jí jde ze všeho hlava kolem... (TV Nova)

Recenze (261)

Gaia.M 

všechny recenze uživatele

No jo, zvykám si, že se mi líbí věci, co jiným ne. Helena je fajn sitcom. Vidím v tom naši rodinu, bohužel, bohudík? Baví mě. U jednotlivých dílů se zasměju, a o to jde. Nehledám v tom zázraky, hlubší významy a už vůbec srovnání s Comebackem. Je mi líto, že má tak špatné hodnocení. A nemůžu se ubránit dojmu, že ho má jen protože je to sitcom, který není Comeback a je z produkce Novy. No. Je to jen můj názor ;) Za mě dobrý. A vy si koukejte na co chcete. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Není to až tak hrozné, jak třeba ta Pawlovské slátanina na Primě, některé dialogy jsou hodně dobré, až jsem přemýšlel i o třech hvězdičkách, ale několik věcí celý sitcom sráží. Nejvíce ten namixovaný smích, který se spouští náhodně, a ne u vtipů. Pak špatná gradace a vypointování fórů - třeba u té snídaně byly hned tři vtipy zabity tím, jak neúměrně dlouho se dialog vlekl, a potom také špatným střihem (jednou přijde pozdě, podruhé moc brzy, asi jako když švenkují nervně kameramani při přímém přenosu play off hokeje - jenže tohle není přímý přenos, mankote!). Některé situace jsou rovněž poněkud podivné, a pak někteří herci mi tam nesedí ani náhodou. Nebo snad někdo věří, že Martha a Sandra jsou ségry či co? A slizkého vedoucího zkopírovali z Comebacku, z dílu s hranolema. Takže nakonec mírný podprůměr. ()

Reklama

milaneg 

všechny recenze uživatele

Kdybych to náhodou nepoznal, v titulkách je jako autor předlohy napsaný Matt Williams, tudíž je nad slunce jasné, že se jedná o český remake Roseanne...! A v rámci možností se u mě pohybuje kolem 50% hranice, u které jsem při hodnocení přivřel oko a dal 3*. Už proto, že to beru jako oddychovku, ne populárně naučný nebo jinak sofistikovaný pořad!! ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Moje hrůzostrašné očekávání se nenaplnilo. Myslel jsem si, že tento "seriál" bude naprosto o ničem. Sice některé vtípky působí opravdu trapně, až se divák stydí, co to tvůrci vymysleli, ale je tu i několik opravdu vtipných momentů, kdy se lehce pousmějete a náladu si po těžkém pracovním dnu opravdu zvednete. ()

Puerdraco 

všechny recenze uživatele

Původně jsem hodnotil jako odpad, ale když nyní tento sitcom srovnávám s jinými seriály z CS tvorby, tak musím v rámci objektivity své hodnocení zvednout, ale pořád mi velice vadí tyto skutečnosti: (1.) Smích v podmazu. To jsme my, diváci, skutečně tak dementní, že nám produkce musí říkat kdy se máme smát!? (2.) Změna hereckého obsazení za pochodu asi po 15. epizodě. Marthu Issovou střídá Petra Hřebíčková (postava Kláry) a Jana Maršála Filip Antonio (postava Marka Musila). (3.) Jako mnoho sitcomů, a jiných seriálů, neví, kdy má skončit a začíná vykrádat sám sebe a jde do sr..ek. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (15)

  • Leoš Noha má podle svých slov se svou seriálovou postavou společnou lásku k pivu a „gaučink“. (Olík)
  • Od prvního castingu se kromě Leoše Nohy obsazení Musilovic rodiny kompletně proměnilo. On sám to komentoval slovy: „Asi jsem typický Musil.“ (Olík)
  • V 3. epizodě s názvem "Přesčas", kdy přijde Leoš a říká, že mají špatně sestavený výrobek, ukazuje Helena ukazuje čísla 8 a 9, přičemž číslici 8 drží chvíli správně a poté naopak. (Ivousx.y)

Související novinky

Podzimní televizní boj

Podzimní televizní boj

13.08.2012

Skromný český televizní píseček se dočká zanedlouho dalšího boje o sledovanost, především na poli komerčních seriálů. Dvě nejsilnější komerční televize vsadily na školní prostředí (TV Nova seriálem… (více)

Reklama

Reklama