Reklama

Reklama

Ripper Street

(seriál)
Trailer 2
Krimi / Drama / Mysteriózní
Velká Británie, (2012–2016), 39 h 30 min (Minutáž: 58–130 min)

Tvůrci:

Richard Warlow

Hrají:

Matthew Macfadyen, Jerome Flynn, Adam Rothenberg, MyAnna Buring, David Wilmot, Charlene McKenna, David Dawson, Clive Russell, Amanda Hale, Gillian Saker (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(36)

Obsahy(1)

V tomto britském historickém seriálu s kriminální zápletkou nás tvůrci zavedou do tajuplného Londýna do viktoriánského období na konci 19. století na místo zvané Whitechapel, které se stalo známé řáděním fantoma přezdívaného Jack Rozparovač. Sledujeme zde policejní práci detektivního inspektora Edmunda Reida a jeho týmu, kteří se snaží chránit chudou populaci East Endu před vraždami a organizovaným zločinem, a to vše v zájmu vyššího dobra... (Trajektt)

(více)

Videa (22)

Trailer 2

Recenze (165)

emma53 

všechny recenze uživatele

Rozhodně velkým kladem seriálu je to, že v každém dílu jde o jiný příběh. Výborná atmosféra s dobovými kostýmy a všemu skvěle vévodí Matthew MacFadyen. Ten je zatím jediným tahounem a bez něj by to každopádně nebylo to pravé ořechové i když je na něm vidět, že zřejmě současně natáčel i Annu Kareninu, protože to kilko navíc z Oblonskiho je na něm trochu znát. Jsem trochu zklamaná, tak nad průměr tentokrát nepůjdu. ()

R1CH1E 

všechny recenze uživatele

První řada mě úplně dostala, epizodní příběhy, doba Jacka Rozparovače a atmosféra, která se dala krájet. Druhá řada měla slabší rozjezd, ale závěrečný dvojdíl byl něco epického, takové tempo, napětí a gradaci postrádá naprotá většina nejen seriálů, ale i filmů dnešní doby. A co udělají pohlaváři z BBC? Zruší tenhle úžasný seriál. A tak opět vítězí hordy tupých diváků televize nad kvalitní tvorbou. Gratuluju. UPDATE: Po 3. řadě od Amazonu přidávám 5. hvězdu, protože Amazon přidal seriálu temnější a krvavější atmosféru, provázanější díly a nebojí se jít až na dřeň. Pecka. ()

Reklama

terunka003 

všechny recenze uživatele

Po pěti dílech hodnotím. Mám ráda tyhle britské seriály, které jsou nabouchané hvězdami, příběhy, tajemnem, depresivním šerem a špínou Londýna. Navíc Matthewa zbožňuju už od doby kdy si zahrál pana Darcyho. Jen tak dál, Anglie, jen tak dál. ()

evilmind 

všechny recenze uživatele

První řada uspokojivě zakončená dějovou linií, táhnoucí se v náznacích od pilotu. Kromě výborné dobové atmosféry nejvíc potěšilo, že to vlastně vůbec nebylo o Rozparovačovi, přestože se jeho příběh různě prolíná většinou dílů. Asi bych ale byl ještě víc nadšen, kdyby letos americká BBC nevysílala Copper, což mi přišlo mnohem syrovější a uvěřitelnější, a ta občasná až naivita téhle show pak víc vynikla. BTW hlavni inspektor v Ripper Streed se strašlivě vzhledem, oblečením i gesty podobá Dočolomanskému v Adéla ještě nevečeřela, což nevím jistě pro koho je plus-minus... ;-) Po třetí řadě: měním hodnocení na max, protože Ripper Street si to prostě zaslouží, za ucelený, uzavřený, a uvěřitelně drsný příběh své doby. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Pilot: Co tahle skoro dokonalá atmosférická mňamka nutně potřebuje, je absence hudby. Díky tomu by možná několik hutných scén získalo úplně jiný nádech - spousta producentů a tvůrců si bohužel orchestrální audio složku představuje jako neoddělitenou součást veškerých krimi seriálů. Ale! Vzpomeňme třeba na úžasné The Wire, i když z úplně jiného kraje a časového období..! Překvapující je, že se za všech osm částí dočkáme zmínek o Jacku the Ripperovi jen velmi sporadicky, ale nerad bych předbíhal. Vzorová epizoda nicméně hovoří jasnou řečí. ()

Galerie (599)

Zajímavosti (15)

  • V seriály je i pár nezrovnalostí, ako napríklad "priepasť" medzi epidémiou Dr. Johna Snowa, cholera, ktorá sa roznášala cez vodné pumpy, a leukotómiou činí až necelé storočie. Takisto i výraz Molly house sa vo viktoriánskej dobe stal už archaizmom a nebol skoro vôbec používaný. (Carol Pifková)
  • Židovský sirotinec stále existuje, len je premenovaný a prvý krát sa premiestnil do Norwoodu v Južnom Londýne a následne do Stanmore. (Carol Pifková)
  • Revolver, který používá kapitán Homer Jackson (Adam Rothenberg), je Smith & Wesson Mk.II Hand Ejector v ráži .455 Webley. Zajímavostí je, že revolver byl vyvinut až roku 1915, kdežto seriál se odehrává v roce 1889. (HectorHagman)

Reklama

Reklama