Reklama

Reklama

Psychiatr

(seriál)
  • USA The Alienist (více)
Trailer 2
USA, (2018–2020), 14 h 28 min (Minutáž: 42–56 min)

Předloha:

Caleb Carr (kniha)

Hrají:

Daniel Brühl, Luke Evans, Dakota Fanning, David Wilmot, Eugenia Caruso, Ted Levine, Matt Lintz, Douglas Smith, Dan Bradford, Clare Calbraith, Brian Geraghty (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(18)

New York, 1896: policejní komisař Theodore Roosevelt si k sobě povolá psychologa Laszlo Kreizlera, aby mu pomohl chytit zabijáka, který vyhledává chlapce bez domova. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (105)

novoten 

všechny recenze uživatele

Žánrově tak čistá a poctivá dobová detektivka, že jsem víc dostat ani nemohl - a přesto zůstávám nepatrně zklamaný. Vynikající herecká sestava a pověst černého koně sezóny vyšponovaly moje očekávání tak vysoko, že jsem zbytečně dlouho doufal, že se z Alienisty (i kvůli nesourodému trojlístku hlavních hrdinů) vyklube nová Ripper Street. Atmosféra špinavého New Yorku s tolika nekalými živly, na které si jen divák vzpomene, dělá samozřejmě svoje, ale pocit, že všechny charakterové linky dospěly dost přesně tam, kde jsem je očekával, se mě ne a ne pustit. K větší spokojenosti by musela být vyškrtnuta postava zavilého příslušníka místních jednotek, který hrdinům kazí tak moc věcí a má v důsledku na svědomí tolik špatného, že mě časem iritoval až příliš a odtrhával tak pozornost od přesného vizuálu nebo v životní formě excelujícího Evanse. Paradoxně v těch epizodách, kde to poslední, na co si vzpomenu, je dumání nad identitou vraha, zůstává seriál nejsilnější. ()

svobik 

všechny recenze uživatele

Docela propálená příležitost. Ústřední postava je bohužel zoufale nezajímavá, z velké části kvůli Brühlovi, který za mě prostě hlavní roli neutáhne. Když v některých dílech prakticky zmizí ze scény, vůbec nechybí. Řemeslně nadprůměrná záležitost zasazená do ne úplně lahodného prostředí, režijně i scenáristicky ale vcelku průměrná. V rukou schopnějších tvůrců by se ale mohlo jednat o naprostou lahůdku. ()

Reklama

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takový Mindhunter z 19. století. Funguje to na poli kriminálního kousku, který má své gradace, postavy, které se vyvíjejí a pokračuje to směle dále. Má to i momenty, které prostě nezaujmou, má to i momenty, které nějak jdou a dokáží zabavit, ale někdy, aby vás to chytilo, tak to trvá velmi dlouho. Nicméně jsem dospěl i do fáze, kdy jsem se na další díly těšil podívat. Druhou sérii bych asi klidně rád uvítal. Uvidíme, co přinesou zítřky. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Jeden z najnudnejších seriálov, ktoré som za posledný rok videl, pritom veľmi dobrí herci, ale dej točiaci sa okolo chlapčekov šatičkách ma vôbec nebavil. Navyše je tu veľa scén, ktoré nekorešpondujú s duchom doby na konci 19. storočia - feminizmus, rasová otázka. Videná len prvá séria, možno druhá je lepšia, ale do tej druhej sa už nepustím. ()

Wally 

všechny recenze uživatele

Veliké překvapení. Nejde o seriál o kterém by se nějak velmi diskutovalo, ale překvapil mne svou kvalitou....vyborni herci, o atmosféře netřeba mluvit...úžasné. Fakt jsem si připadal jako v 19.století. Hltal jsem každý díl a těšil se na ten další. Doporučuji! Druhá řada byla přinejmenším stejně kvalitní a díl od dílů lepší. Postava Libby a hlavně její představitelka si zaslouží obdiv za to, jak svou postavu zahrála. ()

Galerie (684)

Zajímavosti (4)

  • Sériový vrah v seriálu je založen na známém sériovém vrahovi Albertu Fishovi, známém také jako „Šedý muž“ – proto odkaz na stříbrný úsměv. Unesl, zavraždil a jedl desetiletou Grace Buddovou, a pak poslal dopis rodičům, který podrobně popisoval, jak ji jedl, ale nezneužil. Totéž se děje v této sérii. (em.redrum)
  • V původním románu je postavička John Moore (Luke Evans) zpravodajem zločinu. V televizním seriálu je ilustrátor. V jedné epizodě Moore koupí psací stroj a řekne Sarah Howard (Dakota Fanning), že má zájem stát se spisovatelem. (em.redrum)
  • Natáčení probíhalo v Budapešti a ve studiích Korda v Etyeku. (SONY_)

Reklama

Reklama