Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americká nezávislá komedie BROUK vypráví o tom, jak může smrt obyčejného hmyzu ovlivnit chod světa. Všední situace dokáže odstartovat řetězovou reakci, která změní osudy všech postav této bizarní komedie. Například: manželka v reakci na rozzlobeného muže vyhodí upečené kuře z okna činžáku přímo do popelnice, kde ho najde děvče se zoufalou chutí po kuřecím masíčku, která právě odešla s prázdnou z čínského bistra, jehož zoufale čistotný majitel pronásledovaný hygieniky nakonec nečekaně skončí v nemocnici (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (104)

Mairiel 

všechny recenze uživatele

Tento film mě velmi zasáhl. I když samozřejmě po výtvarné stránce není tak dobrý, přirovnala bych ho k Amélii z Montmartru. I když se zdá velmi složitý, našla jsem si ten svůj hlavní děj v příběhu chlapíka, který dostával neustále pokuty za špatné parkování. Byl to člověk, který se snažil učinit svět lepším a dostalo se mu za to po zásluze odplaty v šikaně od stále stejné policistky.. Plyne z toho ale ponaučení, že i když si to možná neuvědomujeme, všechno strašné co se nám děje může mít nějaký vyšší význam. (Já vím, je to jenom fiktivní film, některé přechody a souvislosti jsou hodně přitažené za vlasy, ale to poselství mě nějak dostalo...) ()

campix 

všechny recenze uživatele

Popravdě řečeno Brouk je jedním z nejnudnějších filmu, které jsem za poslední dobu viděl. Je sice hezké, jak se v něm osudy jednotlivých postav prolínají, ale celkově působí velmi bizarně a bez většího významu. Žádný efekt tohoto prolínání se nedostavil a myslím, že za den dva si ani nevzpomenu, že jsem tento film viděl. Téměř ničím mě nedokázal zaujmout. ()

Reklama

argenson 

všechny recenze uživatele

"Nešahej na ty peníze, jeho brácha měl rakovinu." Nevyhledávám tenhle styl nezávislých filmů, potažmo smutné komedie a americkou produkci celkově, ale tohle mě docela bavilo. I když jsem stoupencem spíše čitelnějšího humoru než těchhle hříček, kdy je smích založenej na tragédii někoho druhého. Tragédií většího i menšího kalibru, ovšem výše zmíněnou hlášku si budu pamatovat dlouho. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Brouk je přímo ztělesněním hodnot a postupů typických pro americkou nezávislou scénu. Mozaika lidských typů, bizarních postaviček, drobných příhod, šťastných náhod a malých tragédií, která do sebe ideálně zapadá a zanechá v divákově paměti dlouhodobý dojem. Dobře propracovaný scénář i režie, ve filmu hrají roli i titulky a ani jediná scéna nenudí. Ve snímku není velkých rolí a malých výkonů. Ústředním motivem je náhoda a závěrem je poznání, že i malý čin může být příčinou velkých událostí. Pro mě velmi příjemné překvapení. Celkový dojem: 95 %. ()

ladko 

všechny recenze uživatele

Príjemný, zaujímavý a vtipný filmový počin. Námet je vynikajúci(niečo podobné ako v Butterfly effect-len spracované z tej humornej stránky a bez cestovania v čase) a herci neopozeraní. Ku koncu filmu som sa pristihol, že sa vlastne celý čas usmievam ako idiot-fakt sa na to veľmi príjemne pozerá. Jediné, čo mi trochu vadilo, bolo príliš veľa postáv(niekedy namontované do príbehu akoby nasilu) a roztrieštený príbeh. Na konci ale všetko do seba krásne zapadne. A ako bonus tu hrá aj Bellick z Prison breaku milujúceho otca-aj keď len minútu/dva. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama