Reklama

Reklama

Stoupenci zla

(seriál)
  • USA The Following (více)
Trailer 3
Mysteriózní / Krimi / Drama / Thriller
USA, (2013–2015), 33 h 45 min (Minutáž: 45 min)

Tvůrci:

Kevin Williamson

Hudba:

John Frizzell

Hrají:

Kevin Bacon, James Purefoy, Natalie Zea, Shawn Ashmore, Valorie Curry, Nico Tortorella, Annie Parisse, Connie Nielsen, Sam Underwood, Kyle Catlett (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(45)

Pověstný sériový vrah Joe Carroll (James Purefoy) unikne z cely smrti a znovu se pustí do zabíjení. FBI osloví bývalého agenta Ryana Hardyho (držitel Zlatého globu® Kevin Bacon), který Carrolla před devíti lety zadržel. Zjizvený veterán ve spolupráci se zvláštní agentkou Debrou Parker a ostrým hochem Mikem Westonem zjistí, že Carroll vybudoval dokonalou síť svých oddaných stoupenců. Ti se mohou objevit kdykoli kdekoli a uskutečnit plány svého ďábelského vůdce. Zatímco Carroll pomalu utahuje smyčku kolem Hardyho bývalé ženy, syna a dokonce i agenta samého, Hardy se snaží ochránit nevinné, odolat své Nemesis a rozbít chorobný kult sériového vraha. První série hrůzostrašného seriálu Kevina Williamsona (Vřískot, Upíří deníky) přináší 15 fascinujících epizod – nikdy je nesledujte o samotě! 
(Magic Box)

(více)

Videa (219)

Trailer 3

Recenze (256)

nemik22 

všechny recenze uživatele

Doufám, že se nenecháte odradit negativními komentáři na první stránce. The Following patří rozhodně mezi ty lepší seriály. Od chvíle, kdy jsem dokoukal pilotní díl, se ve mně probudila silná závislost, která mě pronásledovala až do konce. Což je podle mého názoru silnější argument než cokoliv jiného. Hrozně se mi líbí herecké obsazení. Dokonce mě hodně baví i James Purefoy, kterého jsem do téhle doby znal spíš jako klaďase a kterého jsem zrovna dvakrát nemusel. Role záporáka mu vážně sedí a je až neskutečně přesvědčivý. Kdo má rád napětí a krev, nemůže si tohle nechat ujít. Myslím si, že to je kvalitní náhrada za Dextera. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Po pilotu: Fajn práce kombinující sračkoidního Havrana (znáte taky něco jinýho než Poa, vážení hollywoodští scenáristé?) se zvrácenější verzí Ctihodného občana, kde je Purefoy takovej Butler z výprodeje, přičemž kolem něj krouží suchý seriálový komparz a ne úplně křupavá Slanina. Uvidíme, co další díly, ale od Williamsona jsem čekal víc než pár klasických schémat, několik hodně wtf momentek (flashback se záchranou Maggie... džízis) a jeden vynikající twist. ()

Reklama

noriaki 

všechny recenze uživatele

Stačil by trochu mazanější scénář a byla by to bomba. A tím mazanější myslím uvěřitelnější a promyšlenější. V praxi sice není o překvapení nouze a o náhlé zvraty už vůbec ne, ale ubíhající děj budí pocit že zmateně kličkuje a svůj cíl teprve hledá. Scénáristé si s nedostatkem invence poradili jednoduše. Když nevěděli kudy kam, tak přidali další postavu. Tenhle zástup kanónfuteru teoreticky může pokračovat donekonečna, ovšem že by v tom bylo nějaké napětí, tak to se říct nedá. Přitom začátek vypadal hodně nadějně, dokonce i nějaká kriminalistická činnost se tam vyvíjela. Od druhého dílu dál veškeré vyšetřování táhne vysloužilý federální agent s šestým, sedmým, a nejspíš i osmým smyslem. Pod jeho vedením mizela thrillerová atmosféra, zmizel slibný konflikt mezi Hardym a vedením FBI a zmizela Maggie Grace. To poslední je sice subjektivní mínus, ale zato výrazné. Každé tři díly snižují hodnocení o hvězdičku. A těch posledních pár vteřin patnáctého dílu, je snad jen nepodařený vtip. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Po prvním díle je určitě na co koukat a velmi se těším na rozvinutí zápletky.S Baconem mám podobný problém jako s Craigem -od krku dolů velmi dobrý:-) Jeho oči byly pro mě vždy velmi pichlavé, studené a úsměv neupřímný, o to víc se ráda nechám překvapit vyšetřováním sériových brutálních vražd, kdy vrah je známý, ale řádění pokračuje.....hmmm, po shlédnutí druhé epizody jasný aspirant na plný počet hvězd.....zatím po 12 dílech velmi dobrý a Purefoy je úžasný, jeho hlas, oči, gesta, zmátnul by úplně každého:-)tak ten konec, ten mě dostal!!!!! ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Kevin Bacon, pilot a první díl mě navnadili a budu se každopádně těšit na další pokračování. Joe v pilotním dílu říká Ryanovi:"Mám hodně překvapení, které na tebe čekají", tak uvidím, jestli se mně The Following dostane pod kůži i když o seriálu říkají, že bude patřit mezi nejděsivější. Po prvním dílu to hodnotím slovy, které pronesl Shawn:"Zvládnu mrtvé lidi. Ale když někdo zabije psa šílím." Tak jsem na tebe Ryane, Jamesi, Shawne a Natálie moc zvědavá. - jsem po třetím dílu a i když je mi to moc líto, tak jsem přece jen očekávala něco trochu jiného. O překvapení tam sice nouze není, ale jsou to spíš naprosto nereálný a nevěrohodný šoky, nic víc. Škoda a tolik jsem se těšila. ()

Galerie (425)

Zajímavosti (3)

  • Jména psů, Ross a Rachel, odkazují na seriál Přátelé (od r. 1994). (Duoscop)
  • V 1. díle 1. série v čase 34:28 Ryan (Kevin Bacon) poté, co přijede k majáku, vystoupí z auta a jde k bráně, přičemž je při čelním záběru na Ryana v pozadí možné vidět krčícího se člena štábu v jeho autě. (O´Neill)

Reklama

Reklama