Reklama

Reklama

Nařčení

Trailer

Zaměstnankyně fast-foodové restaurace Becky je v práci a snaží se zvládnout další náročnou směnu, když tu zavolá muž, který se představí jako policista a chce mluvit s její manažerkou Sandrou. Podle něj Becky okradla jednoho zákazníka... Becky a Sandra nejsou zrovna kamarádky. Sandra je manažerka fast-foodové restaurace ve středních letech a teenagerka Becky je pokladní, která vážně potřebuje práci. Jednoho velice rušného dne (příliš mnoho hostů a příliš málo slaniny) zavolá policista, který obviní Becky, že ukradla zákazníkovi nějaké peníze z peněženky, což ona vehementně odmítá. Sandra, pod vlivem své manažerské zodpovědnosti, zadrží Becky v souladu s policistovým rozkazem. Rozjíždí se noční můra, kde se stírají hranice legality a rozumu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (93)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NEUVĚDOMUJETE SI, JAK VELKÝ MÁTE PROBLÉM. MUSÍTE MĚ OSLOVOVAT PANE, NEBO PANE KOMISAŘI, ROZUMÍTE?…“ /// Máte za šéfovou krávu? Tak to neznáte Sandru… Sleduju dvě tupaně, který se zaplejtaj do situace, která přesahuje lidský chápání. Magor na telefonu, Sandra koná jménem zákona a Becky … ta je blondýna. To jako někdo třeba jde na takovejhle film do kina? A co vod toho čeká? (Co si čekal ty debile?... Nevíš…). Asi instruktážní video, jak si pořídit péčko v přímým přenosu… Celý mi to připadá jako ta votázka v jednom štvavým časopise: ,,Milá Sally, polkla jsem sperma, můžu otěhotnět?“ … ,,Milá Becky, pokuď jsi píča, tak ano.“ No a tenhle fastfood by byl plnej těhotnejch lidí… vlastně nejen fastfood. Třetina Ameriky… Výpověď, která jako celovečerák naprosto selhává. Snad dokument… nebo pořádnej horor. Ale tohle… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jedu jen kusy podle skutečnosti. 2.) Baví mě telefonáty, který vedou ke znásilnění. 3.) Thx za titule ,,mark82“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Triple H 

všechny recenze uživatele

Na mnohých miestach som si hovoril aký vykonštruovaný ten dej je - že takto by sa mohol správať naozaj už iba úplný idiot. S dosť veľkým prekvapením som sa poinformoval, že takto sa ten incident všeho-všudy naozaj odohral. Neuveriteľné. Zaujímavý príklad kam strach z autority v kombinácii s hlúposťou dokáže poniektorých jedincov dotlačiť. Film sa po prvej hodinke začne dosť vliecť. ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Výjimečně souhlasím s argumenty J*A*S*M. Hodně hustej psychologickej teror, navíc údajně podle pravdy. A já se ani nedivím. Moje argumenty: 1) Stalo se to v USA, kde jsou lidi nesmírně blbí, tupí a strašně respektují policii 2) Šéfová byla blbá kráva, což je hrozný zlo. Vždyť na konci filmu, úplně na konci vám to film jasně předkládá 3) Člověk je čistokrevně tisíce let naprogramován respektovat a poslouchat autority. O tomto existují psychologické výzkumy a doklady, kolik i inteligentních lidí se nechá zmanipulovat k nehorázným skutkům autoritami. Autorita jako šéf, rodiče, policajt, voják, politik, ... atd., totiž nevytváří v člověku DRUHOTNĚ strach, ten přichází nejdřív, ale když autorita zajde příliš daleko, člověk má tendenci se vzepřít. Autorita druhotně u spousty lidí nabízí naopak ochranu! Ochranu v tom směru, že cokoliv nám je přikázáno, za to se nám nic nestane, protože neneseme zodpovědnost. Představte si, že vás zastaví policie a řekne, že můžete jít do obchodu poblíž a vzít si odsud co můžete?? Že to je v pořádku a že za to nesou zodpovědnost. Nejen, že zde už každý přeskočil v uvažování etickou zásadu, jestli tohle vůbec chci dělat, hehe, ale každý z vás už přemýšlí co by si vybral a co by řekl majiteli atd. Když zatlačíte na lidi tím správným způsobem, na ty správně nastavené lidi, dokážou vypálit Lidice bez mrknutí oka a necítí za to žádnou zodpovědnost ... Tak ať mi zde nikdo nekafrá, že postavy tohoto filmu nejednají racionálně a jak on by ... blabla... ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Takže malé shrnutí přijetí tohoto snímku. Rottentomatoes - 90 % pozitivních recenzí, průměrné hodnocení 7.6/10. Metacritic 68 out of 100, 26 pozitivních recenzí, 2 recenze smíšené, 4 negativní. Imdb 6.5/10. Založeno na skutečných zdokumentovaných událostech. Ale psychologové amatéři od pásu a ze střední školy z ČSFD (k dnešnímu datu hodnocení 44 %) zase sežrali Šalamounův exkrement a předhánějí se v tom, kdo na film více naplive a ukáže svou intelektuální převahu, že "on by se takhle nikdy nezachoval". No, inteligentní, kriticky smýšlející člověk by se tak jako postavy ve filmu (a ve skutečných událostech, které jsou filmu předlohou) opravdu nezachoval. Ale on to není film o inteligentních držitelích vysokoškolských diplomů, ale o obyčejných zaměstnancích fastfoodu, přičemž film nikdy nenaznačí, že bychom měli mít co dočinění s někým jiným než s vobyčejným člověkem, který udělá to, co mu autorita řekne, aniž by nad tím kriticky zauvažoval. A film to krásně zobrazuje, stačí pozorovat, jakým manévrem muž u telefonu zmasakruje každý zárodek odporu a nesouhlasu. Velmi povedený film, který opravdu demencí svých postav dokáže až naštvat, ale to není jeho chyba, to je jeho účel. Můžu si jenom gratulovat, že jsem se současných hodnocením nakonec nenechal odradit. Jako určitě to není film, který musí oslovit každého, ale z některých těch komentářů zde na mě fakt jdou mrákoty. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Do fasf-foodu ChickWich zavolá muž, a žádá si manažerku restaurace, Sandru (Ann Dowd). Představí se jí jako policista Daniels, a sdělí jí, že má na stole obvinění z krádeže, jedné ze zaměstnankyň, mladé Becky (Dreana Walker). Požádá Sandru, aby uzavřela Becky do oddělené místnosti, a prohledala ji. I když žádné ukradené peníze nenajdou, policista Sandru požádá, aby Becky pozorně hlídala ona - či některý jiný ze zaměstnanců. Pro každého z nich má policista své rozkazy. Terorizování mladé Becky dle pokynů muže na telefonu graduje... Tento film je jedno z milých překvapení posledních týdnů - tím, že jsem si dopředu nepřečetl, o čem film je, působil na mne podobně drsně jako německý Das Experiment. Nevědět, že je film natočený dle skutečného příběhu, považoval bych jej za hodně přitažený za vlasy, ale kdoví jak by se člověk zachoval ve stejné situaci (i když si myslím, že u nás z policistů až takový respekt jako v U.S. nemáme, a tak nějak doufám, že by se někdo začal nad absurdností celé situace více zamýšlet - ale když narazí na podobně inteligentní perzonu, jako byla ve filmu manažerka Sandra, tak se může stát cokoliv). Po filmové stránce mohu kladně hodnotit hlavně Dreamu Walker, kterážto vypadá moc hezky i oblečená, a zde je navíc po většinu filmu takřka neoblečená :) ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Snímek je založen na skutečných událostech, které se odehrály před několika lety v síti McDonalds. Video z bezpečnostních kamer později uniklo na internet. (Dlee)

Reklama

Reklama