Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Celá parta četníků ze Saint Tropez je poslána do důchodu. Cruchot žije na překrásném zámku se svou ženou a nudí se. Když jeden z party utrpí ztrátu paměti, ostatní se rozhodnou ho unést a připomenout mu staré krásné časy. Ve svých starých uniformách však Saint Tropez obrátí vzhůru nohama. (Intersonic)

Videa (1)

Trailer

Recenze (240)

Lilloos 

všechny recenze uživatele

Další, tentokrát poměrně nostalgický, díl nezapomenutelné serie. Začátek a hlášky jako "I´m sorry" "I´m taky sorry" nebo "Radši se vrátim do blázince" a scénky s hipíky či v Cruchotově sídle mě opravdu dostaly. Naopak závěr, jak už bývá zvykem, vyústil v trapné zneškodnění nebezpečného zločinu aneb konec vylomenin rozmazlených fracků z kláštera. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Pro mě nejhorší Četník. Překombinovaný děj založený na ztrátě paměti jednoho z nich, divácky laciné odkazy k předchozím dílům. Zjevná inspirace moderními trendy pak vyústila v pro mě naprosto trapné scény v drogovém doupěti, stejně tak málo uvěřitelná je pozdější dějová linka s příšernými dětmi. Ano, vtipný je začátek se zoufale se nudícím Cruchotem, své kouzlo má i závěrečná destrukce atomové bomby za pomoci kleštiček na šneky. Jinak ale tenhle film nemusím. Bod navíc ale za hudbu. Hudba ve francouzských filmech je obecně velkým plusem. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Sice příběh trochu stagnuje mezi jeho předchůdci nebo resp. až do doby, kdy se objeví v klášteře...do té doby je to výborné,ale pohled na ty nevychované a nucené děti mi přišel až příliš fantaskní a zabíhal až do krajností. Také je to poslední díl s opravdu původní partou, ze které nakonec zůstane jen Cruchot a Gerber. Stále je to velice slušný četník a rozhodně ne nejhorší a vtipné je to stále dosti. Scéna s hipísáky to potvrzuje sama za sebe. --- Já jsem Barbara a přijela sem z Rotterdamu - Já jsem Ludva ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ďalšie z podarených filmov o žandároch, ktorí sú tentoraz poslaní do dôchodku. Avšak vo svojich starých uniformách obrátia celé Saint Tropez hore nohami. Staré známe gagy a skvelý Louis de Funés aj keď už o niečo menej zábavné ako v predchádzajúcich dieloch, už je pomalinky vidieť, že téma žandárov sa pomaly vyčerpáva, v tomto diele už sa objavujú niektoré veci, ktoré boli typické pre posledné dva diely, ktoré sa s prvými žandármi nemôžu rovnať... ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Náš četník se ocitl ve výslužbě ... z ničeho nic - a na jeho výkonu je to znát ... bohužel. Děj sice obsahuje i přínosné a vůbec po všech stránkách skvělé a originální gagy, leč chvílemi se zadrhává - a v nouzi nejvyšší si vypomáhá trochu podřadnými scénkami, které jsou (nebo spíš které by MĚLY být) pod jeho úroveň. Vůbec nejslabší je paradoxně finále - ale na druhou stranu: Znám i daleko trapnější pokusy o vtip. Trochu usmolené 3* ()

Galerie (34)

Zajímavosti (21)

  • Mikrobus, ve kterém četníci opouštějí stanici je Renault Alouette 800 z roku 1969. Cruchotovo (Louis de Funès) auto je Peugeot 504 z roku 1970, hippies auto je Ford V8 De Luxe z roku 1937 a auto matky představené (France Rumilly) je Citroën 2CV 4 z roku 1970. (frolish01)
  • Cruchot (Louis de Funès) s Gerberem (Michel Galabru) koukají dalekohledem na pláž a vidí tam své manželky s cizími muži. Přestože jsou z toho oba rozrušeni, myslí si, že jsou to jen halucinace (nakonec nebyly). Stejný případ se stal Cruchotovi ve filmu Četník v New Yorku (1965), kde několikrát zahlédl svou dceru Nicole (Geneviève Grad) a výsledkem také nakonec byla úvaha, že jsou to jen pouhé představy... přestože také nebyly. (SONY_)
  • Exteriéry klášteru se natáčely v prostředí Château de Saint-Amé poblíž Saint Tropez. (frolish01)

Reklama

Reklama