Reklama

Reklama

Film vypráví pět propletených hororových příběhů, které se odehrávají ve 'městě andělů'. Masožravý klaun se zoufale snaží ochránit osobu, po které nejvíce touží; prohnaný policajt se utká se mstivým nekromancerem; krásná a záhadná žena a osamělý muž hledají lásku na všech špatných místech; příšerné, krví potřísněné povstání ilegálních Zombie z Mexika a Cajun, kouzelnický dědeček, jehož dar nekonečné lásky se zásadně vymkne z rukou... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (37)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Povídkové filmy jsou většinou nevyvážené, u Scary or Die tomu není jinak. Pobavila mě zombie legrácka o imigrantech v úvodu, špatná nebyla ani následující upířina, které ovšem chyběl závěrečný gore masakr - divák jej pouze slyší. Jasným favoritem je klauní nemoc, ta by klidně vydala na celovečerní film. Skvělé masky a bezvýchodné drama hlavní oběti. Zbývající povídky jsou obyčejným průměrem z Creepshow... ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Pět hororových příběhů v jednom hororovém filmu. 1. The Crossing [2*] - dva poloretardovaní amíci a jejich přítelkyně si to postupně hodlaj vyřídit se všema mexikánama, co jich v U.S. je. Jenže si pro Den zúčtování nevyberou to nejlepší místo... Příliš dlouhý rozjezd a příliš málo času na zombies. Navíc totálně nesympatičtí herci (snad až na ty zombíky). 2. Taejung's Lament [4*] - chlapík na ulici zachrání ženskou, která ho vzápětí pozve na párty, na kterou nikdá nezapomene. No bodejť - když ta ženská není tak úplně ženská... Zajímavý námět (i když předvídatelný), ale kontrast mezi melancholickým páprdou a krvežíznivými upírkami je super. 3. Re-membered [2*] - Nájemný vrah se chystá zbavit právě zabité mrtvoly, ale ta má trochu jiný názor... Trošku nudné, a tak nějak o ničem (pokud vás přece jen zaujalo porcování oběti, mrkněte na Alyce). 4. Clowned [4*] - u nás se říká "neser boha", tady by lépe znělo "neser klauna". Víc napoví již poster k tomuto filmu. 5. Lover Come Back [2*] - pravou lásku ani smrt nerozdělí... Krátké a vlastně tak nějak o ničem. 2*... Celkově zajímavý povídkový film - líbil se mi originální způsob jejich "spouštění". Žádná z povídek nebyla vyloženě na odpis, takže jsem asi spokojený... ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Jelikož je to film povídkový.Rozhodl jsem se ke každé povídce hodit aspoň pár slov a samostatně je ohodnotit.Protože celkový hodnocení může být zavádějící.Předem upozorňuju,že do filmu jsem šel aniž bych věděl s čím se budu potýkat a proto mě tolikrát překvapil.Kdybych si předtím přečetl zdejší obsah určitě by se moje hodnocení lišilo,protože zdejší obsah hodně napoví s čím bude mít divák tu čest.První povídka s názvem THE CROSSING je podle mého nejlepší.Má hned od začátku slibnej rozjezd.Sledujeme dva odporný vidláky s ohavnou ženskou jedoucí v káře směrem k hranicím..Povídka je to silně vlastenecká,protože tihle vidláci nesnáší všechny mexikánce,který nelegálně přišli do jejich země.Takže vše nasvědčuje tomu,že na hranicích propuknou krvavý jatka.Jenže v tom přijde nečekanej zvrat,kterej sice překvapí,ale předešlou atmošku a povedenej nájezd pošle do hajzlu.Jenže mexikánci se jen tak lehce nevzdají.Závěr působí a vyznívá spíš komediálně což je škoda,ale ti dva hlídači mě svým přístupem a hláškama dodělali.Finální hodnocení téhle povídky jsou 4 hvězdy.Druhá povídka TAEJUNG´S LAMENT je o muži jenž přišel o ženu a teď jí vidí všude okolo.Na ulici to působí spíš jajo by byl nějakej úchylák,ale ukáže se že je neškodnej.Jen prostě postrádá svoji mrtvou lásku.Jednoho večera z povzdálí sleduje jak nějakej "padouch" přepadne ženu a táhne jí do auta.Ženu se mu (sice s potížema) podaří zachránit a ta ho za odměnu pozve na večírek.Doteď to bylo celkem solidní psychologický drama se přicházející špetkou romantiky o muži jenž možná opět najde spřízněnou duši.Ale právě tenhle večírek rozhodne o tom,že vše nakonec bude úplně jinak.Konec povídky opět zazdil předešlý příběh a svým(lehce úsměvným) zvratem rozhodl o 2 hvězdách.Třetí povídka s názvem RE-MEMBERED je divná.Popravdě moc jsem jí nepobral a nevím co tímhle chtěl rejža říct.Každopádně za ucházející atmosféru si 1 hvězdu zaslouží.Čtvrtá povídka CLOWNED mi hodně připoměla film Clown.Opět tady vidíme jak psychickou tak tělesnou proměnu.Rozklad osobnosti v klauní krvežíznivé monstrum.Klaun který silně touží po krvi a vnitřně bojuje s tím aby nesežral svého mladšího brášku.Jestli uspokojí svoji žízeň po krvi a uspokojí svůj apetit,to už prozrazovat nebudu.Tahle povídka měla ale jednu velkou výhodu-je o klaunech.A já mám pro klauny v hororech slabost.I tak to ale stačí jen na 3 hvězdy.Poslední pátý příběh se jmenuje LOVER COME BACK.Vypráví o zhrzené milence,která si to pajdá přes předešlý příběhy aby si to dopajdala do poslední páté povídky a pomstila svou neopětovanou lásku,která skončila smrtí.Rychlý,stručný,výstižný-slabší 4 hvězdy.Závěrem dodám,že film mě nijak neurazil,ale ani nějak nenadchl.Snad je to v kolísavé kvalitě a nevyváženosti povídek.Jako celek to hodnotím průměrně,ale myslím si že si tady každej tu svou povídku vybere.Pro zpříjemnění sobotního večera ucházející zábava. ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

1. The Crossing [2/5] - Slušný amatérsky zombie masaker. Krve tu je celkom dosť, spokojnosť, lenže herecké obsadenie mi prišlo nesympatické hlavne kvôli dvom záporným postavám - vrahom. Zombie masaker krátky, škoda. Medzi lepšie stránky patrí aj dobrá príroda, hodí sa to k tomu. 2. Taejung's Lament [2/5] - Druhá poviedka je veľmi nudná a bez napätia. Za cenu stoja asi len celkom dobré azijské herecké výkony, dobrá atmosféra a hudba v pozadí. 3: Re-membered [0/5] - Bez napätia, bez atmosféry. Nudí to a k tomu aj otrasný "herecký výkon" hlavného hrdinu. Podľa mňa strašná sračka, zachraňuje to asi len krátka dĺžka filmu. 4. Clowned [3/5] Teoreticky to mohlo byť lepšie - maska, herci, hudba a tak podobne, avšak stále je to akési priemerné. 5. Lover Come Back [2/5] Najkratšia poviedka, podľa mňa úplne zbytočná a nudná. Nie je spracovaná zle, len nám nič neprinesie. Teda až na nudné, nezaujímavé veci a jednu úplne hlúpu lakačku. Scary or Die teda hodnotím podpriemerne, najviac som spokojný s kraťasom Clowned, ktorý má dobrý príbeh, dobré herecké obsadenie a výborné masky. Ako najhoršia poviedka je podľa mňa re-membered, ktorá je podľa mňa veľmi amatérska a stupidná. U mňa za 2 hviezdy, ale v budúcnosti možno zmením. edit (20.12.2018): Zmenené. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Titul "Scary or Die" (Báť sa alebo zomrieť) je súbor piatich krátkych horrorových príbehov: 1. "The Crossing" (Hranica) - Zombie masaker na americko-mexickej hranici. 2. "Tae Jung´s Lament" (Tae Jungov nárek) - Poetická šikmooká vamp-story. 3. "Re-Membered" (Vspomenutý) - Konfrontácia nájomného vraha s jeho (ne)mŕtvou obeťou. 4. "Clowned" (Klaunovanie) - Černošského drogového dealera poznamená stretnutie z démonickým klaunom. 5. "Lover Come Back" (Milenec vráť sa) - Voodoo pomsta zavraždenej manželky. *** ()

Galerie (1)

Zajímavosti (2)

  • Film obsahuje několik potitulkových scén. (ČSFD)
  • Film se natáčel v americkém městě Los Angeles. (ČSFD)

Reklama

Reklama