Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Berlín. Současnost. Letní den, v němž minuty rozhodují o lásce, životě a smrti. Lole a Mannimu je něco přes dvacet a jsou milenci. Manni pracuje jako kurýr pro pochybného překupníka s auty. Poslední akce však nedopadne podle plánu. Vletí v metru do náruče revizorům a ztratí igelitku se 100.000,- DM, které si má šéf za dvacet minut vyzvednout. Zoufalý Manni volá Lole. Co si počít? Když ty peníze nesežene, zemře. Lolin mozek pracuje naplno. Má dvacet minut na to, aby sehnala sto tisíc, dvacet minut na záchranu Manniho života. Lola vyrazí z domu do ulic Berlína vyběhat sobě a Mannimu život, sehnat nějak někde sto tisíc. Lola běží ne jako, ale o život. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (661)

Matty 

všechny recenze uživatele

Homo ludens. Frenetický film, který je svým střídáním materiálů (film, video, fotografie), druhů (animovaný film, hraný film, pseudo-dokumentární momentky), žánrů (komedie, thriller, rodinné drama, romance) a tempa stejně neklidný jako hlavní hrdinka, díky výrazně červeným vlasům a způsobu rámování okamžitě k nalezení v libovolném prostředí. Nejen tím, že okamžitě víte, kde se nachází postava, kterou ovládáte, připomíná Lola videohru. Smrt neznamená konec hry, ale možnost být v další hře lepší, což je velmi osvěžující aktualizace "co by kdyby" schématu. Jak se ale dozvíme hned na začátku od "rozhodčího" (hlídač z banky), teorie je pouze "zbytek", dodatek ke strhující hře. 80% Zajímavé komentáře: mm, Radek99 ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Především gigantickým způsobem smekám před Frankou Potente. Nejenže hraje skvěle, ale její běžící maratón napříč Berlínskou metropolí, je něco nepopsatelného. Navíc když vezmu v úvahu fakt, že po konci filmu jsem měl chuť vyběhnout na ovál a běhat, je můj zážitek o to intenzivnější. A věřte, že se řadím mezi ten typ lidí, kteří jsou rádi, že doběhnou vlak (vlastně nedoběhnou, ale to neva) a při větě: "Tak pánové, dneska si zaběháme patnáctistovku!" od učitele tělocviku, berou jako obrovské ztrapnění svého ega! P.S- hudba šílená ==> míněno jako klad! ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Tykwer je filmový autista, který si dělá co ho zrovna napadne a jakoby mimochodem to navíc dělá geniálně. Jak nejsem zrovna odborník na cizí slova, tak Lola běží o život by mohlo být z fleku synonymem pro výraz neortodoxní. Jen doufám, Tomáši, že víš něco víc než my ostatní a že je nakonec vážně ze všeho nejlepší nikoho neokrást a nezabít...? No a ještě něco k běhání: je to nádherný sport, pokud ho tedy dělají krásné zrzavé holky a pokud já se na to můžu jenom koukat. (Challenge Tour 2015, film č.2) ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Upřímně - byla jsem dost skeptická, když vyšly docela dobré kritiky na film zrozený v Německu. Ale rozhodla jsem se překonat pomyslnou bariéru a podívala se na něj. Rozhodně jsem neudělala chybu. Film ubíhá ve strhujícím tempu díky neuvěřitelně originální a hodně dobré režii. Hlavně je tady NÁPAD, tři stejné příběhy lišící se v detailech, které ovšem zaručí pokaždé naprosto odlišný výsledek. A navíc s velmi slušnými herci v hlavních rolích. ()

Hromino 

všechny recenze uživatele

Nejoriginálnější osmdesátiminutový klip a zároveň nejlepší německý film, jaký jsem měl doposud možnost vidět. Litry červené barvy na vlasy a vysoká čísla spálených kalorií Franky Potente zaručeně vzaly za své a pro mě připravily nezaměnitelný filmový drive, který až na přechody mezi jednotlivými verzemi příběhů ani na vteřinku nedrhne. Běží a běží stejně jako Lola, jako nebesky šukézní Lola, jejíž běhy jsou doprovázeny perfektní hudbou a nedává vám skoro prostor vydechnout. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (22)

  • Věty na začátku filmu ("Míč je kulatý" a "Hra trvá 90 minut") jsou známé výroky německé trenérské legendy Seppa Herbergera. (don corleone)
  • Slepá žena, která půjčí Mannimu telefonní kartu je matka herce, který Manniho hraje, Monika Bleibtreu. (don corleone)
  • Na filmovém festivalu Sundance získal snímek v roce 1998 Cenu diváků. (Terva)

Související novinky

Febiofest má letos Deneuve i stan na Václaváku

Febiofest má letos Deneuve i stan na Václaváku

11.03.2018

Pětadvacátý ročník Mezinárodního filmového festivalu Praha - Febiofest letos nabízí velmi kvalitní dramaturgii a zajímavé hosty. Tím jistě nevyhledávanějším bude francouzská herečka Catherine Deneuve… (více)

Reklama

Reklama