Reklama

Reklama

Film zachycuje prostředí Marseille v roce 1930, kdy osud svede dohromady dva drobné podvodníky v souboji o ženu. Spolu zfixlují koňské dostihy, což je přivede k práci pro bossy místních gangů. Když se však rozhodnou rozjet svůj vlastní kšeft, začínají postupně měnit svůj bezstarostný přístup k zločinu. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Z natáčení  - Jacques Deray

Recenze (157)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem víc, značnou část filmu se jen ucouraně čeká na pořádnou akci. Stylová oldschoolová gangsterka, ve které se ale režisérovi nepodařilo natočit úvodní bitku mezi oběma přáteli, všimněte si jak nezdařile do prázdna oba máchají pěstmi. Film vyšel nedávno na DVD, tedy konečně s dabingem. Otázku, jestli je lepší využít s Belmondem a Delonem dabingově svázané herce (Krampol i Trávníček jsou oba výrazně starší než jejich postavy, především u Krampola je to hodně znát), na které jsme zvyklí, anebo nějaký kokoty co za jeden den nablábolí čtyři filmy, nechám zodpovědět vás. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Je mi líto, ale Delon mě vůbec nebavil. Belmondo srší šarmem jako obvykle, ale spojení těchto dvou hereckých es pro mě nenašlo tu správnou chemickou reakci. Duo Newman Redford je neporovnatelně vyrovnanější, ti mne dokázali zaujmout v Podrazu i Butchovi se Sundancem. Škoda, dobrý režisér, dobří herci, dobrá hudba, ale něco tomu chybí. Něco, proč by se člověk na ten film chtěl podívat znovu. ()

Reklama

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Tři a půl hvězdy, zaokrouhleno tentokrát dolů. Francouzská úspěšná gangsterka, která se snažila prorazit i v USA, ale později ji smetl Kmotr z povrchu zemského. Jinak je to ale docela fajn film, škoda tý nevraživosti mezi Delonem a Belmondem, je to z toho snímku trochu poznat. PS: Má to příšernou hudbu, jak z grotesky, ale sranda to být neměla. ()

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Největší hvězdy francouzské kinematografie v jednom filmu. Ó jak mocné zaklínadlo pro publikum. To působí i dnes. Člověk by čekal, že kombinace rošťáka Belmonda a seladona Delona musí fungovat na výbornou. Problém je, že charakterových rozdílů obou herců využívá scénář jen minimálně. Máme tu tak dva kohouty na jednom smetišti. Navíc maximální snaha o stejné podmínky pro oba znamená, že hrají téměř to stejné. Zápletka průměrná. Srovnání s mafiánskými ságami není na místě, jde o jiný typ filmu. Spíš na způsob Podrazu, ale se slabším scénářem. Snímek působí až příliš sterilním dojmem. Ale i tak nadprůměrná podívaná. Atmosféra Marseilles 30. let vůbec není špatná. 70% ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Delon a Belmondo, to sľubuje fantastické predstavenie, ale mňa toto pojatie sklamalo. Typické bitky v štýle Buda Spencera a Terencea Hilla mi prišli až rušivé a určite pridlhé. To nebolo nápadité už ani v roku 1970. Prišlo mi to ako krimi, ktoré bolo zbytočne namočené do nepodarených komediálnych prvkov. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (13)

  • Původní název filmu měl být "Carbone a Spirito". To se ovšem nezamlouvalo Carboneho rodině, která natáčení bojkotovala. Další z návrhů na název byl třeba "Marseille 1930" nebo "Capella a Siffredi". (candy_daze)
  • Film byl sice již čtvrtým snímkem, ve kterém se před kamerou setkávají dvě herecké hvězdy Delon a Belmondo, ale teprve prvním, kde spolu hrají dvě rovnocenné hlavní role. (hippyman)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v meste Marseille. (dyfur)

Reklama

Reklama