Reklama

Reklama

Borsalino a spol.

  • Francie Borsalino & Co. (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Válka gangů v marseillském podsvětí třicátých let, kde jedinou dorozumívací řečí byly kulky... Roch Siffredi (Alain Delon) má roku 1934 francouzskou Marseille pevně ve svých rukou. Ale jen do chvíle, kdy se do přístavního města pokouší dostat italská mafie. Jeho přítel Francois Capella je zabit a Roch sám je unesen a vězněn lidmi z Volponeho klanu. Po systematickém ponižování a mučení se mu podaří uprchnout do Itálie. Je bez přátel, bez peněz, zcela na dně a přesto chystá pomstu. Jako uragán se vřítí do Marseille a systematicky ničí budovanou říši vetřelecké mafie. „Zabij mě pomalu,“ řekne jednoho dne s nenávistným pohledem svému rivalu Volponemu, „Jen jeden z nás přežije!“ (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (117)

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

První Borsalino byl znatelně lepší. Delon tentokrát nemá žádného parťáka k sobě a vše táhne sám. Ne že by mu to nešlo, ba naopak, ale příběh je takový nemastný neslaný, k tomu zamotaná politika a fašisti a než se člověk dokouká k finálovému masakru a likvidaci úhlavního nepřítele, tak se chvílemi dost nudí. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Borsalino a spol. aneb nemilosrdný mstitel se vrací..Válka francouzského a italského vetřeleckého gangu a gangsterů, systém organizovaného zločinu, to vše před 2. světovou válkou v Marseille...Akční drama s mafiánskými prvky s chladným Delonem v hlavní roli (nezapomenu na jeho slova k protivníkovi "Zabij mě pomalu" nebo "Jen jeden z nás přežije"!), který ve filmu zabije snad na padesát lidí! Po trochu vlažném začátku se film tak od poloviny konečně rozjede a začíná být konečně i zajímavým, ten konec, kdy jsou v ráži jen samopaly, vážně nemá chybu a samotná velmi vynalézavá smrt všemocného padoucha Giovanniho Volponeho je jen třešničkou na dortu. Dnes ale bohužel jen průměr, s americkými gangsterkami ze stejné doby působí tato jen jako slabý odvar, jinak tenkrát u nás v premiéře (1984) pro mládež do 18. let dokonce nedostupný titul! PS: Ocenil bych ještě dobrý původní český Barrandovský dabing v hlavní roli s Ladislavem Mrkvičkou. ()

Reklama

robo7773 

všechny recenze uživatele

*** (64bodov zo 100) Mozno niekto bude cakat ze tento film bude moct po pozreti zaradit do gangsterskej klasiky niekde vedla Al Caponeho, alebo krstneho otca je uplne na omyle. Delon je sice dobry ale kam sa hrabe na sefov americkej sceny, je to taky makky odvar europskej formy. Francuzi su slusny mafiany ale tento film nie je az taky dobry ako som cakal. Myslim ze nie vsetci vydrzia kukat tento film do konca, skoda koniec je najlepsi ale ten nudny uvod asi vela divakov odradi. ()

Cushing 

všechny recenze uživatele

Od dětství jsem na ten film slyšel pět ódy. Nějakým nedopatřením se mi ho nepodařilo nikdy vidět -- až teď, v televizi. A žasnu, jak je to špatný, jak nesrovnatelně slabý je to ve srovnání s americkýma gangsterkama takového Scorseseho a dalších. Střih je naprosto katastrofální, chvílemi není jasné, co kdo vlastně udělal, kdo a jak koho zabil. Typický smrťák: záběr na chlápka střílejícího z pistole, a šmik: jiný chlápek má na čele zaschlou "krev" a s vytřeštěným výrazem se kácí dozadu. Má partnerka odešla ve čtvrtině filmu od tv, já to dokoukal, ale jen proto, abych zjistil, jestli se to nakonec nevylepší. Nevylepšilo. A hlavní baddie, spálený v kotli lokomotivy? Já s tím skřítkem laskavého pohledu měl od začátku soucit... A všechno, VŠECHNO -- včetně Delonova účesu, který se zpod klobouku nadouval jako bambule, zatímco sestřih měl být opravdu na kartáček a nad ušima téměř nic, zatímco on si před nima pěstovaol kotlety -- tam řvalo: tohle nejsou žádný třicátý roky, ale sedmdesátý !!! Taková gangsterská habaďůra s pseudopolitickou message... ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Vynikajúca gangsterka tradičného strihu, hrdinovia sú tvrdí chlapi, ktorí nejdú pre ranu ďaleko a s kecaním to tiež moc nepreháňajú. Jeden z najlepších francúzskych filmov, ktoré som kedy videl. Ozaj výborná gangsterka s klasickým námetom neľútostného boja medzi gangmi a o pomste. Škoda že v našich televíziách sa púšťa iba tento film a nie aj jeho lepší predchodca, ktorý som si musel stiahnuť sám. Tento film som preto videl skôr, čo je škoda. Nevedel som, čo sa stalo v prvom, i keď nám to sčasti tvorcovia objasnili. Odporúčam však, ak ste prvý diel nevideli, aby ste si ho pozreli skôr. Nebudete ľutovať. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (2)

  • Borsalino je jméno zakladatele firmy vyrábějící už od r. 1857 klobouky. Přeneseně je to i pojmenování pro klobouk. (csfde)

Reklama

Reklama