Reklama

Reklama

V plném slunci

  • Francie Plein soleil (více)
Trailer 2

Alain Delon, Maurice Ronet a žár peněz, kterému nelze odolat. Thriller natočený podle románu Patricie Highsmithové. Tom (Alain Delon) a Philippe (Maurice Ronet) na první pohled dva mladí muži, kteří si užívají život plnými doušky na italské reviéře. Ve skutečnosti je mezi nimi však nepřekonatelný rozdíl, postavení a moc, které člověku dávají peníze. Philippe může rozhazovat plnými hrstmi a Tom, nepříliš úspěšný herec, je závislý na tom, zda zůstane v Philippově přízni. Uzavřel totiž s Philippovým otcem obchod, má přivézt marnotratného syna zpátky domů do Ameriky a pak teprve dostane plnou výši odměny. Philippe dává Tomovi najevo, jak jím pohrdá a jak hluboký je mezi nimi rozdíl. Tom touží nejen po životě, který mu nebyl dán, ale i po Philippově dívce, což ho nakonec dovede k riskantnímu plánu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (124)

topi 

všechny recenze uživatele

První filmová verze Talentovaného pana Ripleyho. Jakmile přijde první zvrat, nabere snímek neskutečnou dramatičnost, gradaci a napětí, atmosféra by se dala krájet a infarktové šoky fungují na jedničku! Alain Delon je devízou celého filmu, krásná Marie Laforêt (známá z Belmondovek Veselé velikonoce, Policajt nebo rošťák nebo Mrchožrouti) zde debutuje a trojici doplňuje skvělý Maurice Ronet. Tohle herecké trio bohatě stačí, aby v pohodě utáhlo celý film. Přesto tu šéfuje Delon, bezpochyby největší hvězda francouzského filmu a já mu díky jeho charismatu podvědomě dokonce i fandil, i když postava, kterou hrál byla pěkně chorá. Díry remasteru jsem si tenhle špičkovej biják dokonale užil! S odstupem jednoho dne po shlédnutí, pálím za pět! ()

IvyH 

všechny recenze uživatele

Napínavě rozehraná hra Alaina Delona na italské riviéře. Dokonalé francouzské charisma dýchá i po letech z filmu o lásce k penězím a zločinu takřka bez chybičky a jen díky němu se dá filmu odpustit téměř dvouhodinová stopáž. Kdo si kdy myslel, že Delona může nahradit nějaký Matt Damon v americké verzi Talentovaný pan Ripley. Z tohoto pohledu si myslím, že americký remake francouzskou předlohu nijak neobohatil, a v historii světové kinematografie je naprosto zbytečný a neopodstatněný... Amíci prostě zkopírovali všechno, co mohli. Viva la France! ()

Reklama

sanikope 

všechny recenze uživatele

Rozhodnutie po dvoch dňoch s francúzkou spojkou padlo na Patriciu Higsmith a jej Mr. Ripley. A veru som bol nadšený- french connections úplne zhrdzaveli kým purpurový mesiac poriadne žiari. Radosť pozerať na rím či neapol zo 60-tych rokov. V hlave si porovnávam či bolo lepšie- ľahšie žiť vtedy. Svet bol takmer rovnaký a rovnaké potreby, (peniaze, moc, potreba byť milovaný) takže asi ťažko lepšie. Skôr inak- ale inak je vždy a všade. Prichytil som sa ako fandím tomu mladému tomovi aby mu na to neprišli. Na začiatku filmu sa mihla aj naša známa princezná Sissi a vystrihla si tam cameo či extras na asi 30 sekúnd. Neviem či už bola takou obrovskou hviezdou v tom čase. Potešilo ju vidieť. Pri plavbe som si spomínal na Polanskeho Nôž vo vode- akosi symbolické... ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Původní verze Talentovaného pana Ripleyho. 1) Ti, kteří shlédli obě filmové verze románu Patricie Highsmithové The Talented Mr. Ripley, se neshodnou v názorech, který film je lepší. Já si myslím, že jednoznačně vyhrává remake. Pravda, knihu jsem nečetl a neumím se vyjádřit k tomu, jak dalece který film odpovídá své knižní předloze, avšak z čistě diváckého pohledu je to pro mne jasné. 2) Grázlovský hajzl Tom Ripley s falešným, pro někoho podmanivým úsměvem, ztělesněný zde velmi přímočaře Alainem Delonem, nemůže v mých očích ustát srovnání se sofistikovanou přeměnou slušňáka v ďábla v podání Matta Damona. 3) I celkové akčně - thrillerové pojetí francouzské verze neobstojí porovnání s jemnou psychologickou až hororovou kresbou remaku. 4) Celkový dojem velmi kazil necitlivý český dabing z roku 1994. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Tom Ripley v podání Alaina Delona je docela jiný týpek, než jakého zahrál o mnoho let později Matt Damon ve snímku „Talentovaný pan Ripley“. TENHLE chlápek nemá sám se sebou žádný problém a od samého začátku naprosto přesně ví, co chce - psychologie jde trochu stranou, všechny postavy jsou jasně a zřetelně nalajnované a tomu odpovídá i tempo a styl vyprávění. Z příběhu navzdory plnému slunci dýchá ledový chlad - a jeho pointa je kouzelná. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (14)

  • Alain Delon byl během natáčení na palubě sám a instrukce dostával vysílačkou, zatímco ostatní byli na větší a bezpečnější lodi. (theSaint)
  • Plein Soleil je rovněž název francouzského televizního filmu v hlavní roli s Florence Pernel a Vaniem Vilersem natočeného v roce 1973. (Cucina_Rc)

Související novinky

Reklama

Reklama