Reklama

Reklama

Městečko Záhad

(seriál)
Animovaný / Komedie / Rodinný / Horor
USA, (2012–2015), 15 h 18 min (Minutáž: 21–29 min)

Tvůrci:

Alex Hirsch

Hudba:

Brad Breeck

Hrají:

Jason Ritter, Alex Hirsch, Kristen Schaal, Linda Cardellini, Kevin Michael Richardson, Keith Ferguson, John DiMaggio, Will Forte, Grey Griffin, Tara Strong (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(41)

Obsahy(1)

Rodiče pošlou dvojčata Dippera a Mabel na léto k prastrýčkovi Stanovi do Gravity Falls, kde děti zjistí, že se ve městě děje něco velice zvláštního. (Disney Channel)

Recenze (118)

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Tohle je fakt něco, je taková hororová antologie, pro děti.......i když u velké části epizod, sem si říkal, že tohle nebude úplně pro děti, protože je to regulérní hororová show se vším všudy. Navíc poslední čtyři epizody, sou tak napínavý, dojemný a bravůrně zpracovaný, že sem fakt bál o hlavní postavy. A moje oblíbené postavy ? Tou první je Mabel, je sice šíbla, ale má správný pohled na svět, umí se s problémy vyrovnat po svém a její veselá povaha, která se nebojí jít do všeho po hlavě, je prostě vynikající. A pak Stan, je to regulérní šmelinář a taky tak trochu pako a sou si s Mabel hodně podobný, takový černý ovce celé rodiny. Ale i další postavy, byli fajn a líbil se mi jejich vývoj, a u některých mně i mile překvapilo, že byť působili jako padouši  a mnohdy i byli, tak v jádru to nebyli zlé postavy, jen byli nepochopeni světem. Skvělý horový seriál, s odkazy na filmové horory a na léto je to jako dělaný. ()

ManOfPhoenix 

všechny recenze uživatele

Seriál má velice zajímavou a suprovou grafiku. Má to především skvělou zápletku, skvělé postavy (Dipper, Mabel, Stan, Soos, Wendy,...), hudbu, ale nejvíc mě na seriálu zaujali záhady. Já prostě miluju záhady, jinými slovy Mysteries.. Já je zbožňuju. A tenhle seriál je jich má tak tolik, že mě každá epizoda pobaví. V každé epizodě se objevuje nějaká ta záhada, ale asi nikdo netuší, v každé epizodě se objeví i záhada, která tam o sobě nedá ani vědět (= skrytá záhada/tajemství). Kdo by tušil, že zvláštní "oko", které se v podstatě objevuje v naprosto každé epizodě (musíte to prostě postřehnout, proto je to právě ta skrytá záhada) se nakonec stane vážně zajímavou postavou. Gravity Falls je plný velkých záhad a tajemství, která vás nechává napínat, a o to víc se těšíte na nové epizody. Seriál má i 4 krátké mini-série, které jsou více než zajímavé,... jsou prostě zábavné. Mě přijde tato show vážně úžasná: záhady, tajemství,... Gravity Falls. Každá epizoda prostě nějak zaujme, má to spoustu zábavných scén, u kterých se nudit nebudete. ()

Reklama

Blue.Shark 

všechny recenze uživatele

Gravity Falls má několik zajímavých vlastností. Zaprvé to není tupý seriál. Zadruhé se v něm objevuje dobrý až lehce bizarní humor. Zatřetí si člověk zamiluje hlavní postavy. Začtvrté byl super nápad zakomponovat parádní šifry, které se objevují v každém díle. Zapáté dokáže kreslený seriál způsobit velmi nepříjemné pocity, když má (jako dítě bych se nejspíš podělal z Billa Cyphera nebo jeho poskoků...a to nemluvím o Shapeshifterovi. Jeho scény byly chvílemi vážně odporné). V seriálu jsou některá hluchá místa, ale potenciálu je využito velmi dobře. Doufám v další díly. ()

darthvader77 

všechny recenze uživatele

Výborný animovaný seriál u kterého jsem se pořádně nasmál. Nápad dvou sourozenců(Dipper a Mabel jsou dvojka perfektní), kteří přijedou do města plné paranormálních jevů k trochu výstřednímu prastrýčkovi Stanovi, byl výborný, seriál má výbornou strašidelnou atmosféru a je parodií na veškeré známé horory či thrillery nebo i na staré lidové legendy. Susoo také výborný takže dávám plný počet. P. S.: Ten malý vepřík je opravdu k zulíbání. EDIT 2020: Karanténa nás zavádí na zajímavá místa a já jsem se rozhodl znovu návštívit tenhle sérial, na které jsem měl z dobu koukání na Disney channel krásné vzpomínky. Co na tom musím ocenit, že zatímco tu je stále celkem vtipný humor a nějaké dospělácké narážky (Diperova internetová historie xD), tak předně tajemná atmosféra, která v kombinaci s humorem vykouzlila opravdu krásný sérial, jenž patří mezi to nejlepší, co můžou dětské seriály nabídnout. Předně oceňuji, že záhady byly vyřešeny uspokojivějším způsobem než LOST a seuqelová trilogie, ale tak už dob Zeměplochy jsem na tohle zvyklý. Příběh dvou bratrů, který byl představen v závěru byl dojemný a poučný a vtipný dohromady. V podstatě to je možná důvod, proč tenhle seriál taky zbožńuji každý díl má určité ponaučení, které děti ocení. Že bychom neměli plýtvat jídlem, že bychom měli být upřímní, ale ne zas moc. Že rodina je důležitá. Že není nic špatného, když chlap je citlvý. Že každá láska nakonec přebolí. A že jendou musíme dospět, ale to neznamená, že končí všechna sranda. Rád jsem to znovu navšívil. ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Lehce nadprůměrný animák, s příjemnými crazy momenty (trpajzlíci v prvním díle, hi-tech monster ve druhém), potěší i dabing Kristen Schaalové (Flight Of The Conchords). Co naopak dráždí nervy, jsou absurdně dlouhé úvodní titulky, takhle se to přece už dnes nedělá, nejsme v devadesátkách proboha! 60 - 70% ()

Galerie (31)

Zajímavosti (34)

  • Ve 3. epizodě 1. série s názvem „Headhunters“ lze okolo druhé minuty zahlédnout v otevřeném okně siluetu hlavního záporáka Billa Ciphera, který se však objeví až o mnoho epizod později. (Franta)
  • Zlejda Stan kontroluje sílu portálu, který mu do sebe díky jeho zesílení vtáhne poznámkový blok, propisku a hrnek na kafe. Všechny tyto předměty vypadnou z portálu v epizodě Close Rick-counters of the Rick Kind (2014). (lil7minmin)

Reklama

Reklama