Reklama

Reklama

Cesta

  • Česko Tulák (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Děj se odehrá v blízké budoucnosti, kdy už svět jako takový trošku přestává zvládat všechen ten civilizační nepořádek a každý kope sám za sebe. Drsňák Eric v tom má jasno a kašle na všechno, na všechny i na svou minulost. Jediné, co mu zbylo, je auto. Když mu ho ale parta zlodějů ukradne, rozhodne se je v australské pustině vypátrat a zlikvidovat. Překvapivě na to však nebude sám. Pomůže mu totiž Reynolds, trochu naivní a ne zrovna inteligentní člen onoho gangu, kterého parťáci nechali ve štychu. (valmez79)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (217)

POMO 

všechny recenze uživatele

Atmosférou australského outbacku, navíc v realistické (rozuměj ne-fantasy) postapo podobě s hodně bezútěšným společenským fungováním, parádně vtahující thriller. Navíc mám tyto málomluvné opusy, kde postavám pronikáme pod kůži po malých krocích, velice rád. Ale čím rafinovaněji se Rover rozjede, tím marněji působí v některých rádoby filozofických dialozích, a tím více neuspokojivé je jeho zakončení. Jakoby sám ve výsledku přiznal (a považoval to za svoji silnou autorskou stránku), že v něm šlo o h*vno. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Snad za tu znepokojivou vizi postapokalyptické budoucnosti. Snad za oba hlavní herce. Snad za výbornou hudbu. Snad za syrový příběh, bez nějakého happy endu. Snad za úplně poslední scénu. Tohle všechno tvoří tenhle film, který uchvátil skoro na pět. Dneska ale pětku nechám v šuplíku a budu ji šetřit na nějaký podobný film, třeba zase s Guyem. Možná se dočkám. Snad... ()

Reklama

liskam 

všechny recenze uživatele

To, že mě Guy Pearce vždy dokáže mile překvapit v nějaké své roli, na to už jsem si zvykl. Ale že se to občas stane i Pattinsonovy...? To je pro mě opravdové překvapení. Jak byl hroznej v Twajlajtu, tak byl dobrej v "Nezapomeň na mě" , pak přišlo "Cosmopolis" kde jsem se z filmu a jeho výkonu málem několikrát pozvracel a hned na to si dá takovouhle parádu.... Tak si začínám říkat jestli náhodou něco nebere (ale jen při natáčení některých filmů...) . Tohle hnusný post-apo. road movie si rozhodně zaslouží 4 slunce. Rozhodně si ale nezaslouží toto 61% hodnocení. Tfuj! Takže udělám vyjímku, dám 5* a film mírně nadhodnotím. Za mě 78% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Motiv honby ústřední postavy za ukradnutým vozem je dlouho obestřen tajemstvím. Oblíbený autoatlas? Závěsný stromeček s kokosovou vůní? Nebo je MacGuffin kufr? Na konci se vše dozvíte a vzhledem k průběhu se potvrdí, že všechno, i když se to nemusí na první pohled zdát, má svůj účel. Člověk potřebuje nějakou metu, obzvláště v těžkých časech, kdy přestává být člověkem.. Prašné road movie, co se táhne jak kulhající dingo, s hudbou zajímavě kombinující pop music, klavír, zvuk motorového rogala či hučení dva bloky vzdálené sekačky na trávu, herecky na správných místech přesvědčivé. Pattinson předvedl, že pomalí lidé mu jdou o poznání lépe, než rychlí upíři, Mad Guy Pearce, s vizáží Richarda Krajča popíjejícího několik týdnů v popelnici krabicové víno, oprášil krásu minimalismu. Holt, nasrat Australana je jako chodit bosý mezi tajpany.. ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

BROJLER: To nemoh do prdele těm klukům slušně říct: "Jen si vezmu svýho psa z kufru, abych ho moh pohřbít, prosím." Kluci by mu jistě vyhověli, ještě by byli dojatý. Ale ne, von musel kvůli tomu začít zabíjet jako psychopat. Co by dělal, kdyby byl normální stav věcí, žádný post apo? Motivace k hovnu. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (8)

  • Scéna v motelu, ve které se na Reye (Robert Pattinson) střílí skrz okno, byla dle herce asi tou nejděsivější filmovou scénou, kterou kdy natáčel. (Ajjinka)
  • Natáčelo se v australské poušti. (Ajjinka)

Související novinky

Filmaři z Austrálie nezahálí

Filmaři z Austrálie nezahálí

22.06.2014

Asi nejvýraznější australský režisér a scenárista současnosti David Michod má napilno. Jeho očekávaný Rover, který Quentin Tarantino označil za mistrovské dílo a nejlepší post-apokalyptický film od… (více)

Reklama

Reklama