Reklama

Reklama

Banshee

(seriál)
  • USA Banshee
Trailer 3
USA, (2013–2016), 32 h 32 min (Minutáž: 44–60 min)

Hrají:

Antony Starr, Ivana Milicevic, Ulrich Thomsen, Frankie Faison, Hoon Lee, Rus Blackwell, Lili Simmons, Matt Servitto, Trieste Kelly Dunn, Steve Coulter (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(38)

Alan Ball, proslulý tvůrce seriálů True Blood - Pravá krev a Odpočívej v pokoji, přináší nové strhující akční drama, které vypráví o bývalém trestanci Lucasi Hoodovi (Antony Starr), jenž se neuvěřitelnou shodou okolností stane šerifem venkovského amišského městečka, když pátrá po ženě, kterou viděl naposledy před patnácti lety. Tehdy se po vyloupení klenotnictví Lucas dobrovolně vzdal policii, aby ona mohla uprchnout. Tato žena nyní žije v Banshee, říká si Carrie Hopewellová (Ivana Milicevicová), je vdaná za místního okresního prokurátora, má s ním dvě děti (z nichž jedno může být Lucasovo) a snaží se žít co nejnenápadněji... Dokud se neobjeví Lucas, jenž otřese celým jejím světěm a oživí staré vášně. Situaci komplikuje skutečnost, že Banshee je prolezlé korupcí a vládne mu amišský suverén Kai Proctor (Ulrich Thomsen), budující zde brutálně impérium postavené na drogách, hazardu a výpalném. Lucas s pomocí bývalého boxera, nyní barmana Sugara Batese (Frankie Faison) dokáže být Kaiovi a jeho gangsterům rovnoceným soupeřem a dokonce se mu podaří nastolit v Banshee jistou míru přísné spravedlnosti. Ovšem Lucasovi stále zůstává chuť loupit a to jeho i Carrie svádí na nebezpečnou cestu pokrytectví, kterou zkříží pomstychtivý Mr. Rabbit (Ben Cross), newyorský gangster, jehož kdysi obrali. (HBO Europe)

(více)

Videa (167)

Trailer 3

Recenze (410)

grogodil 

všechny recenze uživatele

Kto by to bol povedal, že mi niekedy v niečom bude vadiť prebytok sexu. :-) Zatiaľ sledujem ďalej, len dúfam, že tá sympatická nekompromisnosť a živelnosť, ktorou ten seriál preteká, ostane viac nakloná starým dobrým bitkám (boxersky fight v tretej epizóde dvíhal zo stoličky) a naháňačkám, než neustálej posteľovej akcii :-) ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Prehnaná sexualita aj násilie je to, čo prilákalo mnohých a zabezpečilo úspech seriálu. Najmä heterákov, pretože našťastie tie dosť explicitné scény sú výlučne medzi dvomi opačnými pohlaviami. Napriek tomu, že nikdy som seriálu nedal plný počet, možno hlavne pre pokles od tretej sezóny, vždy som ho zhltol ako malinu naraz a už trikrát. Ten seriál sa prilepí na kožu a človek ho fakt chce sledovať aj napriek svojím muchám. Niektoré postavy sú geniálne a taký Proctor nemá konkurenciu. Surovosť a nahota je tu niekedy až zbytočne vtlačená len aby bola, ale na druhej strane práve to spolu s amišmi, Indiánmi a ďalšími vidieckymi zvláštnosťami dalo Banshee punc svojej podivnej originálnosti. Niekedy je tu triumf formy nad obsahom, keďže väčšina herečiek dostala príkaz predviesť koitus aspoň raz za časť, realizmus násilia a dejové zvraty väčšinu divákov pripúta aj bez toho. Určite sa dá odporučiť každému, ale pozerať výlučne bez detí. ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Alan Ball umí, diváci čumí. Nekompromisní, brutální nářez, jenž si nebere servítky a ve kterém každá výtečně natočená bitka opravdu bolí.I tak ovšem Ball nezapomněl ani na svoji porci nadsázky, na realitu se tady kašle a pro kulervoucí hlášku se nejde daleko. Největším kladem jsou ovšem stejnak výtečně napsané postavy, které jsou v tomhle krvavém městečku opravdu na každém kroku, Lucasem Hoodem počínaje (jedna z nejlepších seriálových postav za hodně dlouhou dobu) a krásnou policistkou konče. Hlavně díky nim ten příběh tak výtečně funguje. Grandiózní finále je pak už takovým šťavnatým dárkem pro fanoušky a zakončení v opravdu velkém stylu, za které by se nemuseli stydět ani režiséři některých akčních filmů. Druhou sérii chci hned a ne až za rok! ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Povedený akční seriál se standardními scénáristickými postupy, příběh se odvíjí přesně podle optimálního půdorysu osvědčeného už v dobrých westernech. Tím se stává lehce předvídatelný, ale nijak na závadu to není, solidní herecké výkony, sem tam přesná hláška, občas nečekaný obrat... Velmi příjemné podívání. Po druhé sérii jsem musel hvězdičku přidat. Po všech stránkách seriál zraje jako víno. ()

VojinRyan 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku som mal problém, že čo si vlastne myslieť o tomto seriály, ale po prvej sérii som hodnotenie zatiaľ nechal na 5*. Najväčším prekvapením bol pre mňa výkon Ivany Milicevicovej. Sexi bojovníčka. Tento seriál pôsobí tak zvláštnym dojmom, že to je na tom to najlepšie. Postupné vykresľovanie postáv z diela na diel Vás núti pozerať ďalej a ďalej. A stále ešte poriadne neviete, kto vlastne čo skrýva, odkiaľ je, čo sa mu stalo. Ale nie je to tak rozťahané ako u iných seriálov, len aby natočili aspoň 10 dielov. Vždy nastane nejaký nečakaný zvrat a koniec. Ale takúto pochmúrnu drámu som už dlho nevidel. 90% - 5* ( po prvej sérii ) ()

Galerie (638)

Zajímavosti (45)

  • Prvá sezóna sa nenatáčala chronologicky. Štvrtá epizóda bola nakrútená ešte pred pilotnou. (Arsenal83)
  • Ivana Milicevic, trénovala kvôli úlohe Jeet Kune Do, MMA a filipínske bojové umenie (Kali). Sama priznala, že hlavne Kali si skutočne zamilovala. (ywo666)
  • Lili Simmons povedala, že po tom, čo ako mladá tínedžerka hrala v Disney Channel a iných rodinných reláciách, bolo vítanou zmenou hrať neuveriteľne sexuálnu postavu v Banshee, pretože si myslí, že je zábavné byť sexi. Povedala, že byť na nakrúcaní úplne nahá a predvádzať názorný sex si vyžadovalo trochu zvyku, ale plne to prijala a odsunula myšlienku, ktorú niektorí presadzujú, že ženská sexualita znamená vulgárnosť. Jej rola a nahota boli nakoniec také oslobodzujúce a posilňujúce, že prijala nahé úlohy v iných projektoch. (Arsenal83)

Související novinky

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

28.06.2023

Britský herec Julian Sands byl od 13. ledna tohoto roku veden jako nezvěstný poté, co se vypravil na turistickou trasu zasněženými horami v oblasti Baldy Bowl přibližně 45 mil na východ od města Los… (více)

Zemřel herec Ben Cross

Zemřel herec Ben Cross

19.08.2020

Ve věku 72 let zemřel britský herec Ben Cross, kterého mohli diváci znát například jako Spockova tátu ze Star Treku J. J. Abramse, případně atleta Harolda Abrahamse v Ohnivých vozech nebo ještě ze… (více)

Reklama

Reklama