Reklama

Reklama

Vše, co řekneš, tě bude pronásledovat. Bude tě děsit všechno, co uvidíš. Vše, co uslyšíš, tě přivede na samý okraj. Jsou letní prázdniny a novopečený student Lewis Thomas se rozhodl s dívkou svých snů Vennou vydat napříč kontinentem. Ale jeho romantické naděje pokazí objížďka, když zastaví svému staršímu bratrovi Fullerovi a ten ho přemluví, aby si udělali krutý žert z osamělého řidiče nákladního auta. Nebezpečný Rusty Nail, kterého nikdy osobně neviděli a znají ho jen z vysílačky, se ale chce smát naposled... a hodlá se mstít. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (179)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Nebýt šaškovského zjevu i šaškovského herectví Steva Zahna, prostě kdyby jeho postavu hrál někdo vhodnější, možná bych šel i na čtyři spokojené hvězdy, protože podobné postarší kousky z devadesátek a přelomu milénia mám hodně rád (jsem už taky takový postarší kousek). A neřešil bych všelijaké nelogičnosti v ději i chování postav, tyhle roadmovies o zabijácích mají za účel diváka v první řadě pobavit a ne poučit. Na druhou stranu mě zamrzelo, že to nemohla víc rozbalit Leelee Sobieski, z té holky už tehdy vyzařovalo dost výrazné charisma. No a pan zabiják Rusty sice na rozdíl od svého předchůdce ze Špílbergova Duelu občas promluví a dokonce i malinko poodhalí svou děsivou držtičku, ale... No zůstalo to tak trochu nedotažené. Tak já vám teda řeknu, jak bych si představoval pořádnej konec: Rusty nějak úchylně a sadisticky rozsračkuje oba bráchy-pitomce, hlavně na tom starším si dá záležet, roztahá třeba jeho střeva po motelovým pokoji, no a když se pak sápe po Leelee, tak ta mu v poslední chvíli zarazí skrz oko do hlavy... třeba roxor, nebo trubku, to je fuk, prostě ho vyřídí. A když pak poliši přijdou do místnosti, mrtvola je fuč a je tu zrození nový legendy a la Michael Myers. Tak to by pak byl film nejmíň na čtyři. ()

Barak 

všechny recenze uživatele

No tak že by to byla zrovna jízda do pekel, to zas ne, ale napětí tomu rozhodně nechybělo. To se jednou dva hoši rozhodli, že si udělají "srandu" z nějakého nadrženého týpka, kterého naladili ve vysílačce v půjčeném autě. No ale něco se semlelo, je z toho vražda a ten psychouš jim za to jde po krku a chce si z nich taky udělat "srandu". Pár mladých herců, nízký rozopčet, starší auto a dá se z toho natočit parádní thriller. Dabing Paula Walkera je naprosto strašný - mluví jak pětileté děcko - a ještě když ze sebe dělá ženskou, no gay k pohledání (nic proti pětiprocentním). A ten konec jsem nějak nestrávil.. do dobrého filmu by prostě špatný závěr patřit neměl, a k tomu je ještě otevřený.. doufám, že nikdo nebude zkoušet chtít natočit stupidní druhý díl. Jinak je to teda povedená jízda se slušnou atmosférou.... 7/10 ()

Reklama

Radiq 

všechny recenze uživatele

Škoda, že to všichni srovnávají s Duelem od toho nemehla Spielberga. Mě se to líbilo teda určitě víc. I když ten Duel nebyl zase až tak špatnej (spíš bych měl říct, že to nebyl jeho nejhorší film). No ale na Jízdě do pekel se mi líbilo víc věcí, než jen utržená spodní čelist (to by mě zajímalo, jestli se ten přeživší v komatu probere, tak jak bude kousat, chch). Třeba Steve Zahn, kterej mi připadá v každým filmu jako takovej dobrej pošuk. Ale ani ten druhej nebyl špatnej. Jinak tu holku Sobieski fakt nemám rád, spíš bych si tam představil nějakou jinou ňufinu, třeba tu druhou unesenou, ale to je jedno. Dalo se. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Mám docela rád tyhle ty hororové Road movie ala původní Stopař, ale jen málo která z nich dosahuje jeho kvalit a i zde jde pouze o průměrnou záležitost, u které jsem nejvíce postrádal pořádnou dávku napětí. Je sice pravdou, že jsem tu narazil na několik ponurých momentů, ale nějak zvlášť jsem z toho odvařený nebyl. Chyběla mi větší tvrdost záporné postavy, jen s honičkou v poli se už opravdu nespokojím. Je z toho sice cítit ona potřebná bezmocnost hlavních postav, ale i zde jsem narazil na spoustu „klišé“, které jsem už viděl někde jinde. Všudypřítomná blbost a naivita po čase omrzí a vy tak přece jenom očekáváte nějaký zlom (něco nového), co jsme nikde jinde ještě neviděli, jenže tady se toho bohužel nedočkáme. Ani to, že Leelee nenosí pod tričkem podprsenku, už toho moc nezachrání. Navíc rovněž nemám rád happyendy, takže i tady v mém případě tvůrci neobstáli. 60% ()

predators 

všechny recenze uživatele

Dva bráchové si udělají prdel z kamioňáka, jenže né vždy se může žertík vyplatit. Zaprášené silnice západu, skřípějící kola aut a úprk před šíleným psychopatem do vás vženou jistou dávku adrenalinu. Spolupráce ústřední dvojice, Zahn/Walker, funguje na výbornou a když už jde opravdu do tuhého, zvýší už tak vyšpičkované emoce Beltramiho hudba. Večerní oddychovka, u které člověk nemusí moc přemyšlet, ale dostane se mu slušné zábavy. 65% ()

Galerie (21)

Zajímavosti (5)

  • Pro noční scény byly vyměněny světla kamionů a aut za přistávací světla letadel kvůli vysokému jasu. To pomohlo k absolutnímu ztmavení oblohy i při svítání. (Cheeker)
  • K filmu byly natočeny tři různé konce. (Holina)

Reklama

Reklama