Reklama

Reklama

Ninja 2: Pomsta

  • USA Ninja: Shadow of a Tear (více)
Trailer

Těhotná manželka mistra bojových umění Caseyho Bowmana byla zavražděna. Ztrátou zlomený Casey pomalu ztrácí důvod žít, dopředu ho žene jen neuvěřitelně silná touha po pomstě. Bowman se domnívá, že vrahem milované ženy je obávaný mafián Goro. Na pohřbu se setká s bývalým studentem Nakabarou, který mu nabízí trénink ve své škole bojových umění v Thajsku. Zprvu to odmítá, pak se rozhodne, že tam odjede. Při jednom zápase s Nakabarovým studentem Casey ztratí nervy a začne útočit skutečnými údery. Nakabara ho nabádá, že se musí naučit ovládat své emoce. Aby byl Casey schopen vypátrat a porazit svého protivníka, musí povýšit svoje bojové schopnosti na novou úroveň. (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (154)

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Scott Adkins bude mít asi opravdu gumové kosti, některé jeho bojové kreace berou dech a popírají základní předpoklady fyziky. Přes silně nudný a ultra tupý úvod film nakonec dospívá do solidního béčka, navíc s překvapivým odhalením hlavního záporáka. Oceňuju taky hudbu, která se povedla a sedla jak prdel na hrnec.Co mě ale mrzí,je Goro bílý pes - nevím, koho napadlo obsadit do role vládce drogového barmského kartelu starého chrchlajícího senilu, který naháněl asi tolik strachu, jako rozzuřené morče..............moje hodnocení = 6 z 10. ()

m.a.t.o. 

všechny recenze uživatele

„The man who seeks revenge should dig two graves." Prvý Ninja sa hral na niečo čím nebol, zato Shadow of A Tear je poctivé béčko, ktoré je si svojej béčkovosti "plne vedomé". Jasné, že by sa mu dalo vytknúť mnoho vecí, ale v rámci svojho už v podstate vymierajúceho subžánru sa stále jedná o vysoký nadpriemer. Súboje sú, ako sa už na Florentinea patrí, vynikajúco natočené, možno choreografia mohla byť málinko nápaditejšia pri niektorých, ale hlavné je to, že ich je tu, s prepáčením, pokokot (Isaac v jednom rozhovore tvrdil, že 15, ja som napočítal 13 :)). Skrátka a dobre, najlepší "nindžafilm", aký som doteraz videl. 75 %. ()

Reklama

Testament 

všechny recenze uživatele

Adkins je prostě borec a takto bych mohl ukončit tento komentář, vlepit sem hodnocení a s pozdravem "nazdar bazar" se rozloučit. Protože, kdo zná Adkinse, tak ví, že po spojení s Izákem vznikne vždycky perfektně "nakrúcaná" akční pecka. Příběh je jedno velké klišé, nic zajímavého, ale pak přijdou souboje, Adkins se rozjede a nezastaví jej nikdo. Závěrečný souboj je vyloženě lahůdka. jen mi občas ve střihu vadilo, že bylo poznat to, že bylo okatější, jak údery končily ještě dřív, než došlo ke střetu s protivníkem. Techniky ale Adkins umí a pořád je to perfektní podívaná. V současné době, kromě Izáka umí Adkinsovi bitky natočit snad jen Hyams, i když ten už je taky o patřičný, kvalitativní, stupeň níže. Ale abych si to celé shrnul, je to příjemné nářezové béčko. ()

Gonzi 

všechny recenze uživatele

"dramatický děj" tam není, což ale ke štěstí nepotřebuju. Bohužel to scénář netlačí ani jako nahláškovaný akčňák, nebo cokoli podobného a ve výsledku jde pouze o sestřih akčních scén. Na klasický film je toto prostě málo a obstálo by to jen jako akční klipy na YT. Samotná akce je ale nekompromisní a dávkovaná po kýblech. Pro fanoušky akce je to naprostá povinnost ke které se pravděpodobně budou i často vracet. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Týýýjovkatosevážnětakrychlehejbouanebotojecelýpřetočenýdopředu? Neo je oproti Caseymu slimák, v souboji s tímhle "agentem" by Vyvoleného seškrábávali ze zdi! Scénárista si možná zaslouží pár na holou, a moc se nevyplatí brát příběh ani z poloviny vážně, ale ty bitky... ty jsou fakt něco. Adkinse bych po Undisputed III skoro nepoznal. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (8)

  • Bojovú choreografiu súbojov mali na starosti Tim Man a Brahim Achabbankhe, pričom prvý menovaný si vo filme zahral postavu Myata. (m.a.t.o.)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v Thajsku a jeho metropole Bangkok. (MikaelSVK)
  • Vo Veľkej Británii bola vydaná cenzúrovaná verzia, z ktorej bol vystrihnutý kohúti zápas. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama