Reklama

Reklama

A teď něco úplně jiného

  • Velká Británie And Now for Something Completely Different (více)
Trailer

A teď něco úplně jiného je jedinečná kolekce těch nejlepších scének z prvních dvou řad oblíbené televizní šou Monty Pythonův létající cirkus. Režisér Ian MacNaughton se snaží ukočírovat hysterické dovádění Johna Cleese, Grahama Chapmana, Michaela Palina, Erica Idleyho, Terryho Jonese a Terryho Gilliama. Uvidíte zverimex, kancelář manželského poradce, podivné londýnské ulice, hňupy z vyšší třídy, staré dámy na motorkách, rvačku mlékařů, bankovní lupiče, špinavé vidláky a především smrtící vtípky. Stejně jako v televizní šou jsou jednotlivé scénky propojeny zajímavými animacemi. Oblíbeným terčem Monty Pythonových vtípků je jako vždy armáda, policie, britská vláda, soudy a televizní reportéři. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (158)

tron 

všechny recenze uživatele

"Vy ste svetaskúsený muž, však?“ – "Áno.“ – "A aké je to spať so ženou?“ – "... Preceňuje sa to.“ A TERAZ O NIEČOM ÚPLNE INOM vzniklo v roku 1971, teda 2 roky po začatí fenomenálneho britského seriálu „Lietajúci cirkus Monty Python“, v ktorom sa predstavila nezabudnuteľná zostava tridsiatichôsmych Angličanov (Cleese, Chapman, Idle, Jones a Palin) a jedného Američana (Terry Gilliam do zostavy priniesol dnes už povestné „animácie“, ktoré ale rozhodne nemusia sedieť každému, napríklad mne). Bohužiaľ, v tej dobe Pythoni jednoducho boli ešte... ako to povedať... utiahnutí? Je to v súvislosti s touto šokujúcou komediálno-hororovou formáciou troška odvážne až hlúpe slovo... ale chcem tým povedať, že až o čosi neskôr sa naplno odtrhli z reťaze a stvorili celovečerné hity MONTY PYTHON a SVÄTÝ GRÁL (1975) a ŽIVOT BRYANA (1979), ktoré mali, s prižmúrenými troma očami, „ucelený príbeh niečom“. Naopak, film A TERAZ O NIEČOM ÚPLNE INOM je bohužiaľ „len“ chaotický zlepenec scénok, ktorý navyše nerežíroval žiadny z Terrych (iba Terryovia Jones a Gilliam mali právo režírovať celovečerné filmy Monty Python, to vedia všetci). Výsledkom je priveľa animácií a primálo Monty Python. Snímka po sľubnom rozjazde (47 neviditeľných ľudí, Maďar v trafike, Zlomyseľník šuch-šuch) začne prekvapivo nudiť (Gang starých dám). Niektoré pasáže sú dokonca také slabé, až pôsobia dojmom, že niekto netalentovaný paroduje Monty Python (Výcvik teplých vojakov). Snímka potom už len sem-tam chytí dych (Horolezecká výprava). No aj najhorší Monty Python je teoreticky výborný Monty Python. ()

BuryGol 

všechny recenze uživatele

Já si nemůžu pomoct. Buďto mam jinej styl humoru nebo jsem měl jenom blbej den. Možná je to i tim, že tohle se natočilo, když jsem byl ještě dávno na houbách. Pokud má tohle bejt to nejlepší z Flying Circus tak ten zbytek snad ani nemusim vidět. Navíc je to můj první Python...že by ty 3 hvězdy byly tim? ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, viděl jsem prvně něco od Pythonů a netušil, co čekat. A ze začátku jsem na to koukal a říkal si co to sakra je? Postpuně však první fórky rozleptávaly moji nedůvěry, začal jsem se smát a už jsem nepřestal. U závěrečného závodu hňupů sem se válel po zemi (nekecám, spadl jsem smíchy ze židle :-)) Ten film je prostě božííí, to se nedá říct jinak, je to opravdu "úplně něco jiného" EDIT 2023: I když je mi o 14 let víc a život už není taková zábava, jak když mi bylo 27, tohle je pořád perfektní. Animované scénky, předěly do kterých mluví policajt, diváci i Bůh, TV pořady, reklamy, scénky bez pointy i se smrtící pointou, absurdní, dementní, brutální i dneska nekorektní humor. Jak se ubránit banánu, myši či TV pořad vydírání :D Tohle je opravdu něco úplně jiného, než ty utahanosti co se na přelomu 60-70. let vydávaly za komedie, 5* zcela zasloužených. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

"Now I would just like to point out, that this film is displaying distinct tendency became silly."Další snímek z díly MP za mnou a řadí se hned vedle Meaning of life.. asi tak nastejno dobré (Ale prostě Life of Brian je pro mě zatím nejméně povedené). Tolik skečů, co tady, jsem snad ještě nikdy nikde neviděla a těžko najít jeden nejlepší, protože se kolkrát střídají závratnou rychlostí. Už svým úvodem aka "jak nebýt vidět" mě rozesmáli... konečně se jim to povedlo. Titulky taky parádní a líbil se mi nápad s vměšováním se do jednotlivých skečů tím vojákem (připomnělo mi to trochu The onion movie, kdy na žádání "měli" měnit témata). Jeden z parádních gagů byl gang senilních babek.. musím podotknout velice reálný.. zajděte si někdy do obchodu, když je nová akce v 7 ráno nebo si sedněte na místo pro invalidy a uvidíte ;) Dobrý byl i smrtící vtip aka bojovali ve válce proti němčourům předčítáním vtipu. Prostě se tu střídají brilantní, vtipné a perfektní scény s opravdu až moc černohumorovými, nechutnými a trapnými (a někdy lze těžko říct, které převažují) a celé je to hrozně nevyvážené, a proto 3-4*."He's a lumberjack and he's ok. He sleeps all night and he works all day." ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

And Now for Something Completely Different je výběr toho nejlepšího z prvních dvou sezón skečů Monty Pythona. Výsledek mě dost pobavil, byly vybrány skutečně ty nejlepší scénky (výstup na oba vrcholy Kilimandžára, mrtvý papoušek, kurs obrany proti útočníkům, kteří jsou ozbrojeni nebezpečným ovocem.) Tyto scénky jsou pro mě nejlepší. Pro fandy MP povinnost! A teď mě omluvte, jdu pro změnu dokoukat seriál Monty Python :-) ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama