Reklama

Reklama

VOD (1)

1943. Americká ponorka Tiger Shark se pokouší zachránit posádku britské lodě, která byla potopena Němci a bohužel přežili jen tři lidé – raněný muž, navigátor a zdravotní sestra Claire. Kapitán O'Dell zemřel za podivných a nevyjasněných okolností. Brzy se začnou dít tajemné věci, gramofon se spustí sám od sebe, loď je plná podezřelých zvuků… (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (169)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

U filmu "Hlbočina" ma najviac zaujala, pre horror, dosť netradičná voľba prostredia a časové zaradenie. Duchársky príbeh z obdobia druhej svetovej vojny, ktorý sa odohráva na americkej vojenskej ponorke. To mi prišlo hodne originálne. No inak sa jedná o pomerne nudný film, ktorý zďaleka nevyužil svoj potenciál. Taktiež je tam, na môj vkus, až príliš mnoho logických a aj technických nezrovnalostí. ** ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Below je horor, kterému se úspěšně daří budovat napínavou atmosféru prosetou "lekačkami". Bohužel tyto lekací scény jsou často i kamenem úrazu filmu, protože mají stupidní a zcestnou podstatu. Jako by režisér nevěděl kdy je vhodno lekat a kdy se to nehodí. Mrtvoly s tužkou v puse se si sice leknete, ale když zjistíte o co jde, tak vás zamrzí, že se strachem je zde zacházeno tak prvoplánovitě. Tvůrci asi razí zásadu, že hlavní je se leknout a pak už je úplně jedno čeho. Mě ale ne. Taková lekačka s mantou je fakt laciná a když vidím, že jinde ve filmu to funguje i dobře, přijde mi to jako mrhání emocemi. Zápletka je sice zajímavá, ale příběh je tak špatně vyprávěn, že člověk po skončení sice pochopí to hlavní, ale už není vysvětleno co se vlastně dělo. Režisér jakoby se neuměl vyjádřit. Je to škoda, protože pod těmito nedostatky místy prosakuje na povrch dobrý horor. ()

Reklama

monolog 

všechny recenze uživatele

Když jsem si to pustil, čekal jsem válečný film z ponorkových bitek. No, nedočkal jsem se. I když nemůžu říct, že bych byl nějak významně zklamán, přeci jen to byl celkem zajímavý i dramatický film, nemůžu ani říct, že bych jím byl nějak extrémně nadšen. Spíše mi občas vadily příliš dlouhé nic diváku nedávající pasáže. Prostě po hodině jsem měl dojem, že film už má aspoň dvojnásobnou stopáž, ale v následných minutách jsem byl naopak překvapen, jak to rychle odsýpá ke konci (oproti předchozí části samozřejmě). Hodně se mi líbily kostýmy i většina interiérů ponorky, stejně jako různé dobové reálie (jichž však bylo málo). Sice tento film není úplná ztráta času a člověk nad ním ty necelý dvě hodiny (subjektivně tři) přežije celkem v pohodě, ale pokud čeká dobrou inteligentní a dramatickou zábavu plnou napětí a akce, nedočká se. A nebýt toho příliš divnýho klišovitýho závěru, líbilo by se mi to víc. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Zvláštní věc. Horory tak často nechválím, protože většinou nedostojí tomu, co slibují. Hlubina neslibovala nic, připletla se ke mě jak slepý k houslím a i když nehty mi zůstaly komplet, měla něco, co často hororům s potoky krve zcela chybí - vynikající atmosféru ... mezi zajímavými týpky .... lehká fobie z hlubiny za nepříjemného zvuku .... úbytek posádky, co nemá kam utéct .... slušné to bylo. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Hlubina je filmem, na který jsem se stejně jako na všechny ostatní ponorkové válečné filmy moc těšil. Jenže mě můj David N. Twohy trochu víc zklamal. Čekal jsem opravdu válečné drama, které ukáže horrorovou atmosféru uzavřeného prostoru 200 metrů pod hladinou moře. Křičící vojáky umírající na nedostatek kyslíku. Nic z toho jsem se nedočkal a ze snahy dostat do válečného filmu trochu mystiky v podobě duchů je opravdu příliš nevydařený nápad. Ne vždycky je inovace k dobru. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (18)

  • Režisér David Twohy se ve filmu objeví na samém konci v roli britského námořního kapitána. (m.xFuck)
  • Keď sa USS Tiger Shark potápa, je jasne vidieť, že dve vodotesné dvere sú otvorené, čo je chybou, pri potápaní by boli samozrejme zatvorené. (Arsenal83)
  • Na ponorkách z 2. svetovej vojny boli batérie naplnené horľavým materiálom, takže sa na nich nesmelo fajčiť ani akokoľvek páliť oheň. Rovnako to bolo (a stále je) aj s krémom na topánky – nepoužíva sa z dôvodu nemožnosti odstránenia pachov z lode. (Arsenal83)

Reklama

Reklama