Reklama

Reklama

VOD (1)

1943. Americká ponorka Tiger Shark se pokouší zachránit posádku britské lodě, která byla potopena Němci a bohužel přežili jen tři lidé – raněný muž, navigátor a zdravotní sestra Claire. Kapitán O'Dell zemřel za podivných a nevyjasněných okolností. Brzy se začnou dít tajemné věci, gramofon se spustí sám od sebe, loď je plná podezřelých zvuků… (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (169)

Fr 

všechny recenze uživatele

začalo to zajímavě. po chvíli však začínali dostávat prostor klišé věty typu ,,ženská na lodi přináší smůlu", atd, atd. pak se všichni trosečníci tváří, jako když něco ví. jeden člen posádky jim nevěří. no a ostatní nevěří (pro změnu) zase jemu. a nakonec nechybí ani ..... . sorry, já se nebál ani nelekal. bohužel jsem se ani nezasmál. já prostě ty béčka nemusím. ()

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Místy opravdu hodně napínavé se zajímavou zápletkou. Bohužel ta je až příliš dlouho oddalována a film je zbytečně dlouho nastavován zbytečnou omáčkou plnou občas dobrých a občas hodně trapných sci-fi/horor efektů. Televizní zpracování a evidentní absence vysokého rozpočtu film těžce sráží v místech, kde chce být brán velmi vážně...ale moc mu to nejde. ()

Reklama

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Evidentne film trpel nedostatkom financií, ale aj keby ich mal, tak by to bola stále taká istá hovadinka. No o ten jeden stupeň by sa možno posunula nahor ak by išli peniaze na efekty a na vizuálnu stránku, herci vyznievali tiež však lacno. Je to celkom nudný film s až okatým a jednoduchým podsúvaním hustejšej atmosféry a strachu. Keď už nič iné tak nech je to aspoň trápne zábavné (no z časti bolo) alebo nech to má aspoň štýl. Hlbočina ničím nevyčnieva a preto sa veľmi skoro odsunula do zabudnutia (pre mňa určite). ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Das Bu-Bu Boot. Sám se spouštějící Benny Goodman, anglicky mluvící německé mrtvoly, hlubinné pumy tančící po palubě jak Fred Astaire, praskající žárovky a manty dělající baf, to všechno jsou jen průvodní jevy toho, když někdo vinen svých všech vin dál jen kupí zločin na zločin.. Twohy to zkouší s historkou ala Amazing Stories, klaustrofobií a dramatickým Revellem a hlavně v první půli rozhodně ne špatně, ale s řídkostí supernaturální záhady, co je nabalená na postavy, které buď anachronicky blábolí, nebo jen blábolí, je to boj krajně nelehký. Jinak pobavilo, že na palubě ponorky řeší ženu jako symbol neštěstí a přitom tam mají Alana z Hangoveru. Předpokládám, že už při křtu plavidla se láhev sektu odrazila od pláště a rozbila se až o něčí hlavu.. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Možná mi nebudete věřit, ale Hlubina z roku 2002 je jeden z mých oblíbených mysteriózních béčkových thrillerů, který dokázal využít tísnivého prostředí na ponorce, duchařské zápletky a jakéhosi tajemství, které postupně začne vyplouvat napovrch, stejně, jako síť paranormálních aktivit, které začnou měnit nejen charaktery osob, ale i samotnou trasu ponorky. Hlubinu si vzal na starost známý režisér titulů: Riddicka či Černočerné tmy. S temnotou má tento kumštýř tedy značné zkušenosti. A skvěle to využívá i uvnitř ponorky kdesi v hlubinách oceánu. Je to krásná kombinace duchařského hororu a námořnického válečného dramatu s mysteriózním pozadím. Na jedno zhlédnutí určitě dobrá volba. 75% ()

Galerie (7)

Zajímavosti (18)

  • David Twohy si pre natáčanie vopred pripravil sadu nahrávok potrebných zvukov, kde mal zaznamenané zvuky podmorských výbuchov, spev veľrýb, kvílenie motora, hukot lodnej skrutky, praskanie vystrelených nábojov a mnoho ďalších ťažko identifikovateľných pískaní a kvílení. (Arsenal83)
  • Na ponorkách z 2. svetovej vojny boli batérie naplnené horľavým materiálom, takže sa na nich nesmelo fajčiť ani akokoľvek páliť oheň. Rovnako to bolo (a stále je) aj s krémom na topánky – nepoužíva sa z dôvodu nemožnosti odstránenia pachov z lode. (Arsenal83)

Reklama

Reklama